به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، محمد صادق خیاطیان در جریان بازدید از پارک علم و فناوری بینالمللی در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و در نشست با مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان گفت: شرکتهای دانشبنیانی که در مجموعه سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران حضور دارند، همیشه مایه مباهات و افتخار زیستبوم دانشبنیان کشور بودهاند. این شرکتها به عنوان شرکتهای توانمند شناخته میشوند. این مسئله مسئولیت ما را بیشتر میکند که اجازه ندهیم این شرکتها هیچنوع نگرانی از بابت تامین مالی داشته باشند.
وی در خصوص راهکار صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکتهای غیردانشبنیان اظهار کرد: صندوق نوآوری طبق قانون و اساسنامه مکلف است مستقیما به دانشبنیانها خدمات ارائه دهد و غیردانشبنیانها نمیتوانند مستقیما از خدمات صندوق استفاده کنند؛ اما گسترش زیستبوم نوآوری درکشور ما را بر آن داشت تا در سنوات گذشته با تامین مالی صندوقهای پژوهش و فناوری و از طریق ارائه تسهیلات به صندوقهای پژوهش و فناوری برای استفاده از منابع اعطاشده جهت حمایت از استارتآپها و شرکتهای غیردانشبنیان، این مشکل را رفع کنیم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه با کمال میل انتقادات همه شرکتهای دانشبنیان را میپذیریم و سعی در بهبود ارائه خدمات به این شرکتها داریم، گفت: ممکن است شرکتی بگوید فرایندهای صندوق به کندی انجام میشود؛ در این رابطه باید بگوییم که این نکته خود معلول عوامل دیگری از جمله کمبود منابع صندوق و مسئله نرخ ترجیحی و ... است. صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون تلاش کرده عملکردی کاملا شفاف داشته باشد.
خیاطیان با اشاره به اینکه یکی از جهت گیریهای مهم صندوق نوآوری تسهیل ارائه خدمات به شرکتهای دانشبنیان بوده است، گفت: از جمله اقدامات ما در این زمینه افزایش توانمندسازی صندوقهای پژوهش و فناوری و کمک به تاسیس آنها بوده است، به طوری که امروز در هر استان یک صندوق پژوهش و فناوری تاسیس شده که خدمات متفاوتی را به شرکتهای دانشبنیان و دیگر اجزای زیستبوم نوآوری ارائه میدهند. همچنین در این راستا با شبکه بانکی وارد همکاریهای گستردهای شدهایم و از ابتدای امسال نیز در تعامل با سازمان بورس سعی داریم بخشی از منابع شرکتهای دانشبنیان را از طریق انتشار اوراق در بازار سرمایه فراهم کنیم.
خیاطیان همچنین به بسته صندوق نوآوری در راستای رشد تولید شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: صندوق از ابتدای امسال در جهت تحقق شعار سال (مهار تورم، رشد تولید) بسته رشد تولید دانش بنیان طراحی کرده است که براساس آن اگر هر شرکت دانشبنیان بتواند میزان تولید خود را به دو برابر سال گذشته افزایش دهد، صندوق نوآوری منابع مورد نیاز آن شرکت را از طریق شبکه بانکی تامین خواهد کرد. بزودی جزئیات و فراخوان این بسته منتشر میشود.
افزایش ضریب نفوذ صندوق نوآوری در زیست بوم فناوری کشور به ۶۲ درصد
وی تاکید کرد: با همه چالشهایی که وجود داشته، هم اکنون ضریب نفوذ خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به ۶۲ درصد رسیده است و علیرغم سرمایه سه هزار میلیارد تومان صندوق، در حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان خدمات مالی به زیست بوم نوآوری کشور ارائه شده است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، توسعه بازار محصولات دانشبنیان را از جمله ماموریتهای این صندوق عنوان و خاطر نشان کرد: از جمله ابزار ما در این مسئله، لیزینگ است، چرا که معتقد بودیم یکی از ابزارهای اصلی توسعه بازار دانشبنیان خرید اقساطی و لیزینگ است.
در این نشست، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن گفتوگویی صمیمانه با مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان، در جریان دغدغهها و مشکلات این شرکتها قرار گرفت و در موارد مقتضی نیز دستور پیگیری داد.