به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی با ایراد نامه خطاب به رئیس جمهور در رابطه با «مطالبه گندمکاران» این موضوع را از وی پیگیری کردند.
متن این نامه به شرح زیر است:
ریاست محترم جمهور
حجت السلام دکتر ابراهیم رئیسی
سلام علیکم
اقدامات دولت مردمی در خود کفایی محصول مهم گندم قابل تقدیر است و شرایط جهانی امنیت غذایی و بحران تولید گندم از چشم دانشجویان پوشیده نیست. لکن مکمل اقدام خوب، برنامهریزی صحیح، پرهیز از کار نمایشی و ایستادگی در مقابل کنشهای پوپولیستی در لایحهی بودجه سالیانه کشور است.
خوشبختانه با فعال شدن ظرفیتهای داخلی میزان تولید گندم کشور در سال 1402 با افزایش 44 درصدی روبه رو بود. گندمکاران ایرانی رزم تولید را با داس به پایان رساندند تا جبههی امنیت غذایی و تولید ملی خالی نماند. لکن با وجود گذشت چندیدن ماه، مطالبات این عزیزان پرداخت نشده است و این جهادگران بر باده صبر تکیه زدند. قابل توجه است ادامه دار شدن این افتخار در سال آینده و پرداخت مطالبات کشاورزان با توجه به شروع سال زراعی جدید لازم و ملزوم هم دیگر هستند.
هفدهم مرداد ماه وزیر جهاد کشاورزی وعده پرداخت مطالبات گندم کاران را تا پایان شهریور داد و جنابعالی در 22 مرداد ماه از اهمیت پرداخت مطالبات گندمکاران سخن گفتید. سپس رئیس سازمان برنامه و بودجه بر پرداخت این مطالبات تا پایان شهریور ماه تاکید کردند اما مطالبات گندمکاران تا پایان شهریور به صورت کامل پرداخت نشد. در 7 مهر ماه سازمان برنامه و بودجه اطلاعیه جدیدی صادر میکند و یک وعده تازهای برای پرداخت حق زحمه کشاورزان تا پایان مهر میدهد.
ناهماهنگی اسفند ماه سال گذشته دولت کام معلمان را تلخ کرد اما از این موضوع درس عبرت گرفته نشد. خلف وعده وزیر کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه علاوه بر کام تلخ گندمکاران، بنای بیاعتمادی نسبت به دولت را رقم میزند. این بی اعتمادی موجب محقق نشدن این افتخار در سال آینده را در پی خواهد داشت و ضربه سنگینی به تولید ملی خواهد بود.
لذا انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی (ره) خواستار است:
1. باقی مانده مطالبات کشاورزان صرف چند روز پرداخت شود.
2. وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در یک تریبون رسمی به صورت زنده از کشاورزان عزیز عذرخواهی کنند.
3. به دستور شما عزم همهی اعضاء هیئت دولت جزم شود و دلایل بروز این اتفاق از ابتدای تدوین لایحهی بودجه سال 1402 برای کشاورزان و مردم تبیین شود.
4. برای جلوگیری از این نوع ناهماهنگیها در لایحه بودجه در سالهای آینده تدابیری اتخاذ شود و لایحهای تدوین شود که دولت و مجلس را از تصویب وعدههای خارج از توان و بدون زمان بندی مشخص باز دارد.
امید است با انجام این اقدامات خیال کشاورزان را از تکرار نشدن این اتفاق در سال آینده راحت و مرهمی بر زخم اعتماد کشاورزان به دولت شود.