به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این شرکت دانش بنیان در طراحی و ساخت دستگاه های صنعتی پرتو ایکس و محصولات تصویربرداری صنعتی فعالیت دارد. از محصولات این شرکت می توان به دستگاه های سی تی اسکن صنعتی، بازرسی بردهای مدار چاپی، لمینو گرافی پرتوایکس، مولدهای پرتو ایکس، آشکارسازهای دو بعدی پرتو ایکس، تست جوش و غیره اشاره کرد.
مدیرعامل این شرکت در توضیح عملکرد دستگاه سی تی اسکن صنعتی گفت: این دستگاه، در تشخیص عیوب مواد و علم اندازه گیری کاربرد فراوانی دارد. در این دستگاه، ماده به صورت لایه لایه اسکن و بخش های درونی آن نیز برای محققان قابل رویت می شود. این روش برای قطعات مختلف صنعتی از جمله فلزات، قطعات ریخته گر شده، قطعات الکترونیکی و غیره کاربرد دارد.
عباس محمد کاظمی، ادامه داد: دستگاه سی تی اسکن صنعتی قادر است تا تصویری سه بعدی از قطعات مختلف تهیه کند و امکان اسکن روی جسم در مقاطع مختلف در زوایای مختلف را دارد. همچنین با استفاده از این دستگاه امکان تهیه طرح سه بعدی از قطعه برای نرم افزارهای مهندسی مکانیک وجود دارد.
به گفته او، از این دستگاه می توان برای مهندسی معکوس و باز طراحی قطعات مختلف، تست غیرمخرب قطعات و تجهیزات صنعتی استفاده کرد.
کاظمی با بیان اینکه مزیت این دستگاه نسبت به دستگاه های عکسبرداری معمولی ایکس، همانند دستگاه های پزشکی، مشخص شدن جزئیات بیشتر است، تصریح کرد: در عکسبرداری مستقیم از قطعه، ممکن است عیوب در لایه های میانی قطعه قابل تشخیص نباشند، توسط سایر لایه ها پوشش داده شوند یا عیوب آنقدر ریز و جزئی باشد که جز در عکس برداری لایه به لایه ظاهر نشوند. این جزئیات در قطعات حساس حائز اهمیت می شود، مخصوصا درباره قطعاتی که وارد می شوند و دانش فنی و پیوست های فنی را ندارند.
وی ادامه داد: با قراردادن جسم مورد نظر در محل قرار گیری نمونه و تنظیم مشخصه های تصویر برداری پرتو ایکس، فرآیند تصویربرداری به صورت خودکار انجام می گیرد. در این دستگاه، طی یک چرخش کامل ۳۶۰ درجه، تصویربرداری از قطعه مورد نظر انجام می شود و با استفاده از داده های به دست آمده، مدل سه بعدی جسم بازسازی می شود. با استفاده از این دستگاه، بالاترین و عمیق ترین سطح اسکن از قطعات مختلف می تواند انجام شود.
کاظمی در خصوص ظرفیت تولید این شرکت افزود: ما در شرکت آرمان موج فناور، ظرفیت تولید ۱۵۰دستگاه در سال را داریم و هزینه ساخت هر دستگاه بسته به کلاس آن از ۱۰۰ هزار دلار تا یک میلیون دلار متغیر است. دستگاه سی تی اسکن صنعتی کاملا بومی سازی و ۶۰ نفر از رهگذر بومی سازی این دستگاه مشغول به کار شده اند.