عليرضا صدر ممتاز در گفت و گو با خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» در رشت، پدافند غيرعامل را اتخاذ مجموعه اي از تدبيرهاي لازم براي دفاع در شرايط غير نظامي دانست.
وي از دانشگاه به عنوان يكي از حساس و حياتي ترين مراكز نام برد و اظهار داشت: مراكز، مدارك، تجهيزات و آزمايشگاه هاي دانشگاه به دليل برخورداري از حساسيت نيازمند تدابيري براي حفظ و دفاع در شرايط بحراني است.
وي با اشاره به اين كه فعاليت هاي كارگروه علم و فناوري كميته پدافند غيرعامل در دانشگاه گيلان از هشت ماه گذشته آغاز شده است، گفت: اجراي برنامه هاي درون سازماني و برون سازماني در زمينه پدافند غيرعامل مهم ترين وظيفه اين كارگروه است.
عليرضا صدر ممتاز حساس كردن مراكزي كه مي خواهند در ارتباط با پدافند غيرعامل تصميم گيري كنند را از اهداف برگزاري كارگاه هاي آموزشي خواند.
معاون پژوهشي دانشگاه گيلان GTS را از جمله روش هايي كه براي حفظ سازمان و نيروي انساني در شرايط بحراني مي توان از آن استفاده كرد عنوان نمود.
صدر ممتاز پدافند غيرعامل را مجموعه اي از اقداماتي كه موجب كاهش آسيب پذيري نيروي انساني، ساختمان ها، تاسيسات، تجهيزات، اسناد و شريان هاي حياتي يك كشور در مقابل عمليات خصمانه و ضرب مي شود معرفي كرد.
وي ايمن سازي مراكز حياتي، حساس و مهم، توسعه كمي و كيفي نيروي انساني متخصص و ارتقاي قابليت بقا و حفظ كشور در شرايط بحراني، افزايش آستانه مقاومت ملي و تقويت مولفه هاي مقاومت در مقابل تهديدات، فرهنگ سازي و ايجاد باور در مورد تاثير پدافند غير عامل در كاهش آسيب پذيري و كسب امنيت پايدار در توسعه و پايداري زيرساخت هاي حياتي را از جمله اهداف مورد نظر پدافند غير عامل دانست.
معاون پژوهشي دانشگاه گيلان توجه به دفاع غير نظامي پدافند غيرعامل را مهم قلمداد كرد و تصريح نمود: تقليل خسارت مالي و صدمات جاني وارده بر غير نظاميان درجنگ يا در اثر حوادث طبيعي نظير سيل، زلزله، طوفان، آتشفشان، آتش سوزي و خشكسالي از نتايج توجه بر دفاع غير نظامي است.
وي در پايان تشكيل كميته پدافند غير عامل در اين دانشگاه را به دنبال فرمايش مقام معظم رهبري دانست و گفت: مقام معظم رهبري از سال ها قبل به تشكيل اين كميته سفارش كرده بودند لذا در سال 1386 گام هاي نخست اين كميته ابتدا در وزارت كشور و پس از آن در معاونت علمي رياست جمهوري برداشته شد./انتهاي پيام/