به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، میزگرد فعالان دانشجویی روز گذشته با همت خبرگزاری دانشجو پیرامون «تسخیر لانه جاسوسی به دست دانشجویان پیرو خط امام» در بسیج دانشجویی کازرون برگزار شد.
تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان انقلابی پیرو خط امام (ره) در سیزده آبان 1358 شبیه زدن سیلی فردی عادی به صورت لات محله ای بود که هیچ کس در محله جرئت نه گفتن به او را نداشت
محسن رحمانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون با اشاره به رویدادهای تاریخی رخ داده در سیزده آبان گفت: تبعید امام خمینی به ترکیه در سال 1343، به شهادت رساندن دانش آموزان در دانشگاه تهران در سال 1357 و تسخیر سفارت آمریکا در سال 1358، هر سه که دارای ماهیت استکبار ستیزی است نقش تعیین کننده و بسزایی در شکل گیری و تداوم انقلاب داشته که در سیزدهم آبان ماه رخ داده است و همین موضوع باعث شده که این برگه از تقویم، در حافظه تاریخی ایرانی ها شکل گیرد و هر سال آن را زنده نگه دارند و از آن یاد کنند.
وی اضافه کرد: تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان انقلابی پیرو خط امام (ره) در آن زمان شبیه زدن سیلی فردی عادی به صورت لات محله ای بود که هیچ کس در محله جرئت نه گفتن به او را نداشت. دانشجویان با این اقدام شجاعانه خود قدرت و هیمنه آمریکا را در جهان متزلزل کردند و به همه جهانیان ثابت کردند که می توان با کشوری که کسی حق روبرو شدن با او را ندارد، طرف شد.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کازرون گفت: در بعد تأثیرگذاری داخلی باید اشاره کنم که این اقدام همچنین فریادی بود در اعتراض به عملکرد دولت محافظه کارِ غرب گرا و لیبرالِ مرحوم بازرگان و به ویژه ملاقات شخص مهندس بازرگان و دکتر یزدی وزیر امور خارجه دولت موقت با برنژیسکی مشاور امنیت کارتر در 10 آبان که تسخیر سفارت منجر به استعفای دسته جمعی آنها از دولت شد و علیرغم مخالفت برخی با موافقت قطعی امام (ره) روبرو گردید.
رحمانی درباره ایجاد رابطه با آمریکا تصریح کرد: تمام موفقیت های و پیروزی های بعد از انقلاب محصول استقامت و پایداری در راه رسیدن به آرمانها و مبارزه با استکبار به دست آمده است و باید این راه را ادامه دهیم.
وی ضمن انتقاد از کسانی که راه حل رهایی از مشکلات اقتصادی را کوتاه آمدن از مواضع 33 ساله انقلاب و ایجاد رابطه با آمریکا می دانند، گفت: همان طور که در زمان پهلوی دیدیم،حافظه تاریخی ملت ایران شهادت می دهند که ایجاد رابطه با مستکبرین نه تنها منفعتی برای ملت ندارد که باعث عقب نگه داشتن کشور می شود.
رسالتی بس عظیم بردوش داریم؛ وظیفه حراست و پاسداری از تمام آرمان ها و دست آوردها
محمد باقری فعال دانشجویی دانشگاه آزاد کازرون در این باره گفت: تسخیر لانه توطئه و جاسوسی که با الهام از اندیشه های امام خمینی (ره) به دست دانشجویان و دانش آموزان صورت گرفت و امام از آن با نام انقلاب دوم یاد کرد، جهاد کوچکی بود در راه بیداری اسلامی ملت ها که امروزه ما شاهد و ناظر این موج بیداری اسلامی در مناطق مختلف جهان علیه ظلم و استکبار و حاکمان خود فرخته به آمریکا و استعمار هستیم.
وی افزود: فراموش نمی کنیم که با افشای اسناد لانه جاسوسی در عمل مشخص شد که اگر مبارزه با سقوط نظام استبدادی پایان یافته تلقی شود باز هم امکان توطئه دشمنان و تکرار حوادث تلخ گذشته فراهم خواهد بود.
مسئول بررسی و تحلیل دانشگاه آزاد کازرون درباره نقش و رسالت کنونی دانشجویان گفت: ما دانشجویان بسیجی رسالتی بس عظیم بردوش داریم؛ وظیفه حراست و پاسداری از تمام آرمانها و دست آوردهای نظام مقدس جمهوری اسامی که با خون هزاران شهید تثبیت شده است؛ زیرا هر حرکت و دستاورد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران الگو و تجربه ای خواهد بود برای سایر ملت های عدالت خواه وحق طلب.
حمایتی که نبود آن میتوانست موجب به ثمر نشستن برخی توطئههای داخلی و خارجی شود
اشکان صفری، رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی به بررسی ابعاد تاریخی این واقعه پرداخته و گفت: 1343 تبعید مرحوم امام (ره) از ایران به ترکیه؛ 1357 کشتار دانشآموزان معترض در دانشگاه تهران، به دست رژیم پهلوی؛ 1358 تصرف لانهی جاسوسی، اشغال سفارت، انقلاب دوم و... مجموعه نامهایی هستند که به درست یا غلط به این روز نسبت داده شدهاند.
وی افزود: این اصطلاح در مجامع بین المللی به "Iran hostage crisis" یا بحران گروگانگیری معروف است؛ که به دوران 444 روزهایی از تخاصم میان دولت آمریکا و ایران گفته میشود. این دوره با ورود تعدادی از دانشجویان و تصرف سفارت آمریکا در تهران و به گروگان گرفتن 66 دیپلمات آمریکایی در 13 آبان 1358 (برابر با 4 نوامبر 1979) شروع شده و در 30 دی 1359 (برابر با 20 ژانویه 1981) با پذیرش قرارداد الجزایر از سوی دولتهای ایران و آمریکا و آزادی گروگانها پایان یافت.
عضو شورای مرکزی جنبش عداتخواه دانشجویی گغت: این واقعه یک روز قبل از به قدرت رسیدن ریگان جمهوریخواه در آمریکا بود که با تدبیر ایران این تهدید تبدیل به فرصتی مناسب جهت عدم بهانه دادن به دست جنگ طلبی چون ریگان بود.
صفری خاطرنشان کرد: این رویداد یکی دیگر از نقاط ابهام برانگیز تاریخ انقلاب است که روشن شدن ابعاد آن میتواند تاثیر زیادی بر برخی سیاستها و اقدامات داشته باشد. نکته مهم در توضیح اجمالی این واقعه، درایت حضرت امام(ره) بود که در آن شرایط خاص، به حمایت کامل از این ماجرا پرداختند.
وی تصریح کرد: حمایتی که نبود آن میتوانست موجب به ثمر نشستن برخی توطئههای داخلی و خارجی شود.
تسخیر لانه جاسوسی نشان داد که ایران سعی دارد موازنه قدرت در شرق و غرب را بهم زند
هادی طاهری، فعال دانشجویی دانشگاه سلمان فارسی کازرون گفت: 13آبان ماه از روزهای فراموش نشدنی در تاریخ معاصر ایران است، در این روز چند رویداد مهم به وقوع پیوسته است از جمله: هجوم به بیت حضرت امام خمینی (ره) در قم و تبعید ایشان از قم به ترکیه توسط رژیم پهلوی به دنبال جریان کاپیتالاسیون در سال 1343، کشتار دانش آموزان و دانشجویان مبارز جلوی سر در دانشگاه تهران توسط رژیم شاه در سال 1357، تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام (ره) درپی توطئه وجاسوسی علیه انقلاب اسلامی ایران در سال 1358.
وی اضافه کرد: تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال 58 به جهان نشان داد که کشور ایران زیر بار زور واقدامات فریب کارانه نمی رود وسعی دارد موازنه قدرت در شرق وغرب را بهم زند وخود را پرچمدار عدالت و حمایت از کشورهای مظلوم معرفی کند.
مسئول بررسی و تحلیل دانشگاه سلمان فارسی افزود: تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران یک نکته مهم وصریح را برای ما یادآور می شود که یکی از اصول اساسی قیام مردم ایران در سال 57، نفی هر گونه سلطه گری وسرمایه داری است و بیداری اسلامی در مناطق مختلف جهان وحتی در خود آمریکا با شعار 99% در مقابل 1% از همین اصل پیروی می کنند.