رئیس سازمان گردشگری گفت: اگر گردشگری اسلامی را مطرح میکنیم باید به آن، بعنوان یک محصول فرهنگی و اجتماعی نگاه کنیم.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمدشریف ملکزاده ظهر امروز در سومین کنفرانس گردشگری سلامت در کشورهای اسلامی که در بیمارستان رضوی در حال برگزاری است، با اشاره به تشکیل جلسه کارگروه ملی زیارت که چندی پیش در مشهد صورت گرفت، تصریح کرد: در این جلسه تصویب شد که شهر مشهد منطقه بینالمللی گردشگری زیارت می شود و این دستاورد بزرگی برای این شهر است.
وی با اشاره به لغو روادید از کشورهای جهان اسلام برای شهر مشهد به عنوان یکی دیگر از مصوبات این جلسه افزود: جایگاه مشهد یک جایگاه بینالمللی است و نمیتوانیم به آن تنها به عنوان یک منطقه ملی نگاه کنیم، نگاه مسلمانان جهان به این شهر همانند نگاهی است که به خانواده و منطقه خود دارند؛ در همین راستا باید پتانسیلهای زیادی برای این شهر فراهم شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه نتیجه این کنفرانسها باید در زمینه گردشگری سلامت موثر باشد، بیان داشت: امروز نقشه جامعی برای گردشگری سلامت در کشورهای اسلامی تعریف نشده است و پیشنهادم به مسئولان این است که تدوین این نقشه را در اولویت کاری خود قرار دهند و سازمان گردشگری نیز در این زمینه همکاری خواهد کرد.
ملکزاده توریسم و گردشگری حلال را یکی دیگر از مسائل مهم این کنفرانس دانست و تصریح کرد: امروزه ظرفیت مراکز ارائهدهنده خدمات حلال 30 درصد بیشتر از سایر مراکز گردشگری است که خدمات حلال ندارند، نمایندگی توریسم حلال را باید از کشورهای اسلامی به تمام کشورهای جهان صادر کنیم.
وی ادامه داد: اگر گردشگری اسلامی یا هر حوزه دیگر از گردشگری همانند گردشگری سلامت را مطرح میکنیم به این معناست که به عنوان یک محصول فرهنگی و اجتماعی به آن نگاه میکنیم نه صرفا یک مسئله اقتصادی.
معاون رئیس جمهور توسعه پایدار در این حوزه را نیازمند یک بحث فرهنگی و اجتماعی دانست و گفت: زمانی میتوانیم موفق شویم که یک استانداردسازی در حوزه تاریخ و فرهنگ انجام دهیم.
ملکزاده با تاکید بر این مسئله که اگر همایشی میگذاریم باید موضوعات آن پیگیری شود تا دستاورد داشته باشد، ادامه داد: مسئله دیگر در حوزه گردشگری این است که امکانات زیادی در ایران و کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی وجود دارد؛ اما یک سامانه و پورتال فعال مجازی در این حوزه وجود ندارد.
وی با اشاره به لزوم راهاندازی این پورتال در سطح کشورهای اسلامی گفت: با توجه به ظرفیت شهر مشهد و بیمارستان رضوی پیشنهاد میکنم این کار توسط آنها انجام شود و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز از این مسئله حمایت میکند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه مشکل مالی و پولی نداریم؛ بلکه مشکل در برنامهریزی و سیاستها است، افزود: پیشنهادی از طرف رئیس جمهور به مسئولان این کنفرانس میدهم که در سال آینده با یک برنامهریزی بهتر همایش سلامت را در حوزه بینالملل برگزار کنند.
ملکزاده با اشاره مجدد به مشهد به عنوان یک منطقه بینالمللی گردشگری زیارت گفت: بیمارستان رضوی با توجه به پتانسیلها و ظرفیتهای خود میتواند منطقه ملی نمونه گردشگری سلامت ایران باشد و این را همین جا مصوب میکنیم و در هئیت دولت نیز پیگیری میکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از مشکلات حوزه گردشگری را دلالبازی دانست و بیان داشت: در گردشگری سلامت دلالهایی هستند که حتی تخصص هم ندارند، اگر داشته باشند قابل اغماض است؛ اما دلالانی در مسیر کشورهای اسلامی قرار گرفتهاند که مسافران را به خدمات بیاستاندارد سوق میدهند.
معاون رئیس جمهور طی پیشنهادی گفت: OIC میتواند شرکتهای هلدینگ را در حوزه گردشگری سلامت ایجاد کند و این شرکتها میتوانند با مرکزیت مشهد باشند تا مشکل دلالبازی نیز حل شود.
ملکزاده با بیان اینکه ظرف چند روز آینده در سازمان گردشگری هیچ گواهی و مجوزی صادر نخواهد شد، تصریح کرد: کار گواهی و مجوز را باید اصناف و بخش خصوصی ارائه دهند؛ اگر نظارت برنامهریزی شده باشد، میتوانیم در حوزه گردشگری و توریسم موفق شویم و بخش خصوصی ما در این صحنه وارد شود.