به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، آیت الله سیدعلی اصغر دستغیب صبح امروز در دیدار با جانبازان و بازنشستگان سپاه فارس به مناسبت بزرگداشت سالروز 9 دی در مدرسه رضوی شیراز اظهار داشت: شما جانبازان در تاریخ انقلاب اسلامی و حمایت از نظام جمهوری اسلامی نقش بسیار مهمی داشته اید.
وی با بیان اینکه 9 دی روز بسیار با اهمیتی در تاریخ انقلاب ماست، افزود: 9 دی روزی است که نامش را بصیرت گذاشته اند به این دلیل که یک فتنه ای واقع شد و مردم در این روز با حضور یک پارچه خود همراه با بصیرت و آگاهی آن فتنه را خاموش کردند و دشمن را با شکست مواجه ساختند.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: اساسا معانی فتنه از حق و باطل اقتباس می شود، یعنی اینکه باطل با یک نقاب حق وارد می شود؛ اما در اساس به مبارزه و براندازی حق بر می آید.
دستغیب با اشاره به اینکه در تاریخ اسلام ما فتنه مسئله ای ریشه دار بوده است، تصریح کرد: امام علی(ع) می فرمایند: «فتنه ها وقتی که روی می آورند، مشتبه هستند»، که در فتنه حقیقتا کسانی دچار گمراهی می شوند.
وی با اشاره به فرمایش امام علی(ع) مبنی بر اینکه «آغاز فتنه ها هواهایی است که تبعیت می شود»، بیان کرد: خداوند حتی پیامبر خود را به عنوان اینکه دیگران متوجه باشند امر می کند که «تبعیت هواهای آنان را نکن و کسانی می خواهند که تو پیروی کنی هواهای نفسانی آنها را» وقتی چنین امری به پیامبر خطاب می شود؛ یعنی اینکه ما باید بسیار زیاد متوجه باشیم و تابع احوال دیگران نشویم.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سه وضعیت و ابزار وجود فتنه در زمان های مختلف بیان کرد: وجود چهره های شاخص یکی از این ابزار هاست که در جنگ جمل نیز افرادی مانند طلحه و زبیر حضور داشتند و جز کسانی بودند که در جامعه سرشناش بودند.
دستغیب ادامه داد: آنها می خواستند که تبعیض قائل شوند و متأسفانه اینجا آن بصیرتی که باید بود در بعضی ها دیده نشد که بدانند انسان دائما در معرض تغییر و تحول درونی قرار دارند.
اینکه کسی سابقه در اسلام دارد کافی نیست
وی افزود: اینکه کسی سابقه در اسلام دارد کافی نیست و وضعیت و موقعیت حال افراد را بایددر نظر گرفت.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری وجود بهانه های واهی و تخیلی را دومین ابزار در وقوع یک فتنه ذکر و تصریح کرد: در صفین هدف آن بود که علی بن ابی طالب بجنگد و ایشان را که تجسم عدالت خواهی و حق بود از میان ببرند؛ اما بهانه آنها چیز دیگر و آن نیز خون عثمان بود.
دستغیب با بیان اینکه می بینید که چگونه این حربه ها کاری می شود، گفت: امیرالمؤمنین جزوکسانی بود که با آن قضیه موافق نبود.
وی شعارهای به ظاهر حق؛ اما فریبنده را سومین ابزار فتنه دانست و عنوان کرد: در این گروه خوارج جای می گیرند؛ اما هر سه اینها در جریان فتنه سال 88 ایجاد شد و هم چهره های شاخص و انقلابی، هم بهانه های تخیلی و هم شعارهایی سر دادند که به ظاهر در راستای اصلاحات جامعه بود و مسیر امام (ره) را ترویج می کرد؛ اما در باطن یک فتنه تمام عیار بود.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه قرآن کریم راجع به فتنه جمله بسیار هشداردهنده ای دارد، بیان کرد: خداوند در قرآن می فرماید: « از آن فتنه ای بپرهیزید و مراقب باشید که وقتی ایجاد شد فقط دامن فتنه گران را نمی گیرد، بلکه دامن دیگران هم می گیرد»، پس اینجاست که دیگر نمی شود، آرام نشست.
دستغیب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امام علی(ع) در مقابل دو جبهه دشمن ایستاد و مقاومت و جهاد کرد، افزود: امام علی(ع) در دو جبهه آگاهی دادن و فزونی بصیرت و همچنین ایستادگی سخت در مقابل دشمنان پایدار بود.
وی ادامه داد: وقتی به بیانات امام(ره) و رهبر معظم انقلاب توجه می کنیم مشاهده می کنیم که حقیقتا همان راه و روش امیرالمؤمنین را در ایجاد بصیرت و آگاهی به جامعه داشته اند.
در عصر ما امام و رهبری حجت را بر ما تمام کردند
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در عصر ما امام و رهبری حجت را بر ما تمام کردند، بیان کرد: همانطور که امام علی(ع) چشم فتنه را در آوردند همین کار را حقیقتا مردم ما در 9 دی با هدایت رهبر انقلاب به وجود آوردند.
دستغیب خاطزنشان کرد: در فتنه 88 چهره دشمنان نظام برملا شد و فهمیدند صرف اینکه افراد شاخصی هستند، کافی نیست و به همه ملت ثابت شد که آن بهانه ها، بهانه های واهی و تخیلی است.
نور بصیرت و آگاهی که نتیجه تقوا بود در 9 دی اتفاق افتاد
وی تصریح کرد: نور بصیرت و آگاهی که نتیجه تقوا بود در 9 دی اتفاق افتاد و فتنه های تاری که در سال 88 به وجود آمده بود به برکت وجود رهبری رو به تیرگی نهاد و ظلمت شب را بر آنها آشکار کرد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش سوم سخنان خود با اشاره به این موضوع که در فتنه 88 نشانه های روشنی از جمله قضیه روز عاشورا پدید آمد، بیان کرد: درست زمانی که مردم ولایتمدار و مذهبی ایران اسلامی در حال عزاداری بودند صحنه هایی به وجود آمد که سکوت مردم را در هم شکست.
دستغیب ادامه داد: ما باید از گذشته خود عبرتی برای آتیه مان بگیریم و موظف هستیم در چندماه مانده به انتخابات جدید ریاست جمهوری تجربه تلخی که درسال 88 به وجود آمد را به عنوان یک هشدار قرار دهیم.
وی گفت: همه خاص و عام، پیر و جوان و زن و مرد در این انتخابات باید یک تصمیم قوی و جدی تحت هدایت های رهبر بزرگوار بگیرند و در 9 دی به این فکر باشیم که حرکت ما به گونه ای تنظیم شود که به معنای واقعی همراه با بصیرت و آگاهی باشد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانان خود به انتظاری که از خواص می رود، اشاره و تصریح کرد: راه همه خواص باید با 9دی سازگار باشد و از تفرقه و جدایی پرهیز کنند.
آیت الله دستغیب ابزار امیدواری کرد: انتخاباتی سالم و بدون مسائلی که در سال 88 پیش آمد، به وجود آید و همه متحد شوند یک فرد صالح، جامع و مطمئن از لحاظ انقلابی با مدیریت قوی و از جهات نفسی و تقوایی به تمام معنا را انتخاب کنیم.