مسئول مرکز تحول امام محمد باقر(ع) بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان گفت: مفهوم سبک زندگی رابطه تنگاتنگی با مباحث آینده پژوهی و مطالعات کلان و استراتژیک در حوزه فرهنگ دارد.
علیرضا باقرزاده در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بندرعباس، با اشاره به برگزاری سلسله جلسات سبک زندگی در دانشگاه هرمزگان به میزبانی مرکز تحول علوم انسانی امام محمد باقر (ع) اظهار داشت: مفهوم سبک زندگی از مقولات بسیار مهم در مباحث علوم اجتماعی ، مطالعات فرهنگی و مردم شناسی است و رابطه تنگاتنگی با مباحث آینده پژوهی و مطالعات کلان و استراتژیک در حوزه فرهنگ دارد.
وی در ادامه بیان داشت: از آنجایی که علوم اجتماعی به معنای عام آن که شامل جامعه شناسی، روان شناسی، اقتصاد، هنر و رسانه است، برخی از اندیشمندان مفهوم سبک زندگی را جایگزین علوم اجتماعی می دانند.
مسئول مرکز تحول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان گفت: سلسله جلسات سبک زندگی مدرن و اسلامی از اواسط آبان ماه به صورت هفتگی در دانشگاه هرمزگان شروع شده و در ترم جاری در مجموع پنج جلسه در این راستا برگزار شده است.
باقرزاده استقبال دانشجویان از این جلسات را مثبت اعلام کرد و افزود: این جلسات در ترم آتی به صورت هفتگی ادامه خواهد داشت.
وی در خصوص مباحث مطرح شده در این جلسات گفت: ما در این جلسات با مفاهیم فلسفی سبک زندگی مدرن که در واقع همان دنیای ایسم هاست کار خود را شروع کرده ایم که در این جلسات به مفاهیمی مانند فمنیسم، پلورالیسم (اخلاقی)، نسبی گرایی اخلاقی داروینیسم اجتماعی و تاثیر آن در سبک و شیوه زندگی پرداخته شده است.
مسئول مرکز تحول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان بیان کرد: بخشی از مباحث مطرح شده در این جلسات در ماهنامه نو اندیش مرکز تحول علوم انسانی محمد باقر (ع) نیز چاپ می شود.
باقرزاده در ادامه تصریح کرد: با برگزاری این جلسات سبک جدیدی از کرسی های آزاد اندیشی نیز در دانشگاه هرمزگان کلید خورده است که شامل سه برنامه متفاوت است که به صورت پیوسته و منسجم برگزار می شود.
وی ادامه داد: در قسمتی از فضا صندلی چیده شده که دانشجویان از طیف های مختلف و پیرامون موضوعات مشخص شده گفت و گوی دوستانه انجام می دهند و در پایان نیز بحث جمع بندی می شود.
این فعال دانشجویی بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان گفت: برنامه دیگری نیز که همزمان برگزار می شود برنامه ای است تحت عنوان صندوق آزادی که دانشجویان نظرات خود را پیرامون هر موضوعی به صورت مکتوب در آن می اندازند و آخرین برنامه نیز دیوار جیغ نام دارد که ماژیک در اختیار دانشجویان قرار می گیرد و نظرات خود را روی وایت برد می نویسند و دانشجویان دیگر در تاکید یا رد نظرات آنها ، نظرات خود را می نویسند.
باقرزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر در حال رایزنی با اساتید هستیم تا کرسی های آزاد اندیشی را به کمک اساتید در کلاس های درس برگزار کنیم.