به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، رضا سراج عصر امروز در جمع نخبگان بسیجی شیراز به واکاوی مباحث روز پرداخت و بیان داشت: با فهم دقیق انتخابات میتوان جهتگیریها را مشخص کرد.
وی با اشاره به دو روند کلی صعود انقلاب اسلامی و افول نظام سلطه تصریح کرد: در روند اول قدرتیابی انقلاب در داخل و خارج از مرزهای آن در حال صعود و افزایش است.
این کارشناس مسائل استراتژیک گفت: این روند با پیروزی گفتمان انقلاب اسلامی شروع شد، اما پس از جنگ و نفوذ گفتمانهای سازندگی و اصلاحات کمرنگ شده بود که از 12 سال گذشته به این طرف این روند دوباره سیر صعودی خود را شروع کرد.
سراج بیانکرد: دشمن در دوران سازندگی و اصلاحات روند خود را در مهار، افول و استحاله گفتمان پرنفوذ انقلاب اسلامی قرار دادهبود.
وی با اشاره به بازتولید گفتمان اصولگرایی و سیر صعودی انقلاب اسلامی گفت: گفتمان تا زمانی که صاحب هژمونی و برتری است که دسترسی خود را از دست ندادهباشد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه دشمن گفتمانهای انحرافی را شروع میکند تا بتواند گفتمان انقلاب اسلامی را از هژمونی خارج کند،خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای رهبری این بود که علاوه بر نفوذ گفتمان جمهوری اسلامی، گفتمان اصولگرایی را بازتولید و تبدیل به گفتمان مسلط کرد.
سراج بیان کرد: در ادوار مختلف رویکرد مردم به این گفتمان منجر بر قدرتیابی اصولگرایی شد.
وی ادامهداد: تمام تلاش دشمن بر این بود تا با ارائه مدلهایی مانند جامعه مدنی، جامعه را از حالت«امت- امام» خارج و تبدیل به مدل جامعه مدنی کند، اما بر تحکیم رابطه امام با امت هرروز افزودهشده و شاهد این مدعا حماسه 9 دی بود.
این کارشناس مسائل استراتزیک یکی دیگر از نشانههای صعود روند انقلاب اسلامی را شکستن قدرت علمی دنیا و ورود به عرصه قدرتهای برتر علمی دانست و افزود: به عنوان نمونه در مبحث صنایع برق، در قبل از پیروزی انقلاب ما مصرفکننده بودیم که امروز به یکی از باشگاه ششگانه برق دنیا تبدیل شدهایم.
سراج بیان کرد: امروز جمهوری اسلامی در موضوعات هستهای، دفاعی، پزشکی و ... دارای فناوریهای برتر است و این از نشانههای قدرتیابی است.
وی گفت: یکی دیگر از نشانههای قدرتیابی و صعود روند انقلاب اسلامی، بصیرت و افزایش معرفت مردم است و هرچه در این 12 سال گذشته به جلو حرکت میکنیم مردم بصیرتشان افزایش و بیشتر میشود.
این کارشناس مسائل استراتژی به نشانههای قدرتیابی جمهوری اسلامی در حوزه منطقهای اشاره و بیان کرد: عمق این استراتژی و توسعهبخشی در پیروزی محور مقاومت در برابر محور سلطه میباشد که آمریکا رسماً به شکست 33روزه و 22 روزه اسرائیل از حماس و حزبالله به عنوان شکست محور سلطه آمریکا در برابر محور مقاومت و جمهوری اسلامی اعتراف کرد.
سراج افزود: جنگ 8 روزه نیز نماد پیروزی ایران بود.
وی گفت: آمریکا در عراق نزدیک به دوتریلیون دلار هزینه کرد اما دولت و گفتمانی که شکل گرفت ریشه در عمق استراتژیک گفتمان انقلاب اسلامی داشت و اینها نشان از صعود روند انقلاب اسلامی دارد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه بیداری اسلامی دوباره شکل خواهدگرفت، گفت: روند قدرتیابی در منطقه به نفع گفتمان صعودی انقلاب اسلامی خواهد بود.
سراج گفت: پرونده هستهای هم نشان از صعود گفتمان انقلاب دارد.
وی بیان کرد: در مجموع جمهوری اسلامی امروز در بهترین شرایط 35 ساله خودش و به عبارتی در موقعیت بدر و خیبر است و در این موقعیت اگرچه چالش وجود دارد اما ناامیدی نیست.
این کارشناس مسائل استراتژیک گفت: در مقابل گفتمان صعودی انقلاب اسلامی، روند افولی قدرت آمریکا و اسرائیل را شاهد هستیم.
سراج با بیان اینکه آمریکا در صدد بود تا از نفت به عنوان اهرم مؤثر اقتصادی استفاده کند، تصریح کرد: آمریکا از یک ابرقدرت در حال تبدیل به یک قدرت جهانی است و این روند افولی را طی میکند.
وی ادامه داد: این مقوله روند افولی آمریکا به انتخابات ایران گره خوردهاست، چراکه میخواهد از این رویداد به عنوان رویدادی معکوسی در گفتمان صعودی انقلاب اسلامی استفاده کند.
این فعال سیاسی گفت: در واقع انتخابات نقطه کانونی این روندها است.
سراج در ادامه با اشاره به فعالیت دشمن در این عرصه به رمز «انتخابات آزاد» اشاره و بیان داشت: این واژه یک اسم رمز است که از ضد انقلابهای خارج به داخل نفوذ کرد و این میتواند رمز چالشآفرین باشد.
وی با اشاره به صحبتهای رهبر معظم انقلاب در دیدار با خبرگان رهبری گفت: این صحبتها فصل جدیدی در انتخابات است که ایشان بر اعمال قانون و جلوگیری از مصلحتگرایی توسط شورای نگهبان تاکید کردند.
این کارشناس استراتژی اضافه کرد: معظمٌله در این دیدار همچنین بر ورودی افرادی در حد و اندازه انقلاب تاکید داشتند که این مسئله مهمی است.
سراج گفت: ما باید با تقویت گفتمان «امام- امت» از هیجانی کردن فضا خودداری کرده و به انتخاب اصلح برسیم؛ چرا که سیره امام و رهبری این بوده و است که بر سر مسائل اسلام مصلحتگرایی و عقد اخوت وجود ندارد.