معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه قاتل خاموش، عامل 13 درصد کل مرگهای دنیا میباشد گفت: 25 درصد افراد بزرگسال به بیماری فشار خون مبتلا هستند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، نادر آهنگر در جلسه هماهنگی برنامه های هفته با تاکید بر اینکه بیماری فشار خون علامتی ندارد از این رو به قاتل خاموش معروف است ، افزود: بر اساس آمارهای سال 2000 فشارخون بالا سبب مرگ یک میلیون و700 هزار نفر یعنی حدود 13درصد کل مرگ های دنیا شده است.
وی، با اشاره به اینکه 18 تا 24 فروردین به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده، افزود: زندگی سالم، بدور از فشارخون بالا شعار امسال هفته سلامت انتخاب شده است.
آهنگر، با تاکید بر اینکه ایجاد حساسیت و لزوم توجه مردم به حوزه های بهداشتی ارتقا سلامت افراد را در پی دارد، اظهار داشت: استان مازندران یکی از استانهای پرخطر در زمینه فشار خون، کلسترول، قند خون و افزایش وزن به شمار می آید به طوری که این استان از نظر میانگین چاقی رتبه اول کشوری را داراست.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ادامه داد: تا سال 2005 یک میلیارد نفر مبتلا به فشار خون بالا در دنیا وجود داشت که 4 میلیون نفر از آنها در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
آهنگر، با بیان اینکه پیش بینی می شود تا سال 2025 شیوع فشار خون بالا، 60 درصد در جهان افزایش یاید، تصریح کرد: تعداد مبتلایان به فشارخون بالا، در 12 سال آینده به بیش از یک میلیارد خواهد رسید.
وی، با بیان اینکه در کشور ما 40 درصد مرگها و 5/10( ده و نیم) درصد بار بیماریها ناشی از بیماریهای قلبی عروقی است، افزود: بر اساس آمارهای انجام شده در سال 88، حدود 16 درصد افراد 15 تا 64 سال دارای فشار خون بالا هستند.
آهنگر با بیان اینکه 25 درصد از افراد بزرگسال به این بیماری مبتلا هستند و بیشتر این افراد از مشکل خود آگاهی ندارند اظهار داشت: به منظور کنترل برخی از بیماریهای غیرواگیر از جمله فشارخون، کلسترول و دیابت به برنامه ریزی بلندمدت نیازمندیم.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، علت عمده سکته های قلبی، مغزی و نارسایی کلیه را فشار خون بالا دانست و اظهار داشت: تنها یک چهارم بیماران در حال درمان هستند.
وی، افزایش سن- مصرف زیاد نمک- وزن زیاد- مصرف رژیمهای غذایی نادرست و شیوه زندگی بی تحرک و مصرف الکل را از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری فشارخون دانست و افزود: با دقت در نوع غذاهای مصرفی و انجام فعالیتهای بدنی می توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری نمود.