آن روزها دروازهای برای شهادت داشتم و حالا معبری تنگ، هنوز برای شهید شدن فرصت هست؛ دل را باید صاف کرد.....
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نه اینکه گمان کنی این پاره استخوان های جنگ زده که از سفری سخت و طاقت سوز بازگشته اند، برای پروازی به بلندایی آسمان محتاج من اند و تو !
آن روزها دروازهای برای شهادت داشتم و حالا معبری تنگ، هنوز برای شهید شدن فرصت هست؛ دل را باید صاف کرد.
ابهت و اقتدار معنوی نظام اسلامی و ملت مسلمان ایران در برابر چشم قدرتهای بزرگ جهانی از همین شهادتها فاش میشود. آنچه که ما باید به آن افتخار کنیم رسم شهادت و سنت الهی مرگ در راه خداست که در نظام اسلامی احیاء شد.
شهادت برای ما و تمامی مجاهدان راه اسلام و انقلاب بهترین سرانجام و یک آرزو محسوب میشود. روحیه شهدا باید پیوسته در کار و تحصیل ما جلوهگر باشد.
زیباترین و موثرترین کار فرهنگی تدفین شهدا در دانشگاه هاست
علی اکبری، یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد بابل در این خصوص با بیان اینکه کسی جز شهدا نمی توانند الگویی تمام عیار برای ما باشند، گفت: شهدا می توانستند دانشجوی کلاسهای درس باشند؛ اما برای دفاع از حق علیه باطل به جبههها رفتند و به شهادت رسیدند.
وی با بیان اینکه چه کار فرهنگی زیباتر از اینکه شهدا به دانشگاهها بیایند، گفت: تدفین شهدا در دانشگاه ها کمک طلبیدن از آنها برای حرکت در مسیر تحقق دانشگاه اسلامی است و ما با این کار میخواهیم یک بار دیگر از شهدا کمک بطلبیم.
اکبری تصریح کرد: تدفین شهدا در دانشگاهها در انتقال فرهنگ شهادت و ایثار بسیار مؤثر است و چنین اقداماتی باعث افزایش توجه دانشجویان به فرهنگ ازخودگذشتگی و ایثار میشود.
این دانشجو افزود: با تدفین شهدای گمنام در دانشگاهها عملاً مدلی را برای جوانان عرضه میکنیم که در راه دفاع از ناموس، تمامیت ارضی، هویت ملی، دین و آرمانهای انقلاب اسلامی، زندگی و آزادیهای بشری جانشان را فدا کردند و میتوانند مدل عالی تربیتی برای جوانان باشند.
جامعه ای که یاد شهید در آن نباشد، آن جامعه مرده است
زهرا رستمی، دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد بابل با اشاره به لزوم تدفین شهدا در دانشگاه ها گفت: انس روح شهید با جسم او باعث ایجاد فضای معنوی در دانشگاه ها می گرد .
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که پیکر مطهر و معطر شهیدان هرجا آرام گیرد یاد مبارک و آرام بخش را در فضا می پراکند، تدفین این شهدای گرانقدر در دانشگاه را همزمان با شهادت حضرت زهرا (س) موجب ایجاد تحول و فضای معنوی در دانشگاه عنوان کرد.
رستمی با اشاره به فرمایش شهید مطهری که «شهید قلب تاریخ است»، اظهار داشت: همچون قلب که مایه حیات بدن است اگر در جامعه ای راه و رسم و یاد شهید نباشد، آن جامعه مرده است.
وی حضور شهدای گمنام در دانشگاهها را موجب ایجاد شور و نشاط و معنویت خاص در فضای دانشگاهها عنوان و ابراز امیدواری کرد: نسل جوان و فرهیخته و دانشگاهیان بیش از پیش با شهدا انس گرفته و با الگو گرفتن از آنها در مسیر تعالی قدم بگذارند.
تدفین شهدا در دانشگاه دارای فلسفه و قابل دفاع است
یکی از دانشجویان بسیجی دانشگاه با بیان اینکه تدفین شهدای گمنام در فضای دانشگاهها ازجمله اقدامات مثبتی است که در چند سال اخیر اجرا میشود، گفت: این اقدام برای زنده نگه داشتن و نزدیکتر شدن دانشگاه و دانشجویان به فرهنگ شهادت بسیار موثر است.
وی تدفین شهدا در محیطهای دانشگاهی را دارای فلسفه و قابل دفاع دانست و افزود: تدفین شهدا در انتقال فرهنگ شهادت و ایثار بسیار موثر است و چنین اقداماتی باعث افزایش توجه دانشجویان به فرهنگ از خودگذشتگی و ایثار میشود.
این دانشجوی بسیجی تصریح کرد: حضور شهدای گمنام در دانشگاه نوعی تجلیل از رشادت ها و حماسه آفرینی های شهدای هشت سال دفاع مقدس است.
این فعال دانشجویی امنیت، اقتدار و پیشرفت نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف و تبدیل ایران به چهرهای تأثیرگذار در سطح بینالمللی را مرهون ایثار شهیدان خواند.
وی با بیان اینکه اکنون و بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی نمادهای عینی از صدور ارزشها و آرمانهای انقلاب را شاهدیم، تصریح کرد: پیشرفتهای چشمگیری که کشور ما در ابعاد مختلف بدان دست پیدا کرده است، همه و همه مرهون از جان گذشتگی و ایثار شهیدان این مرزوبوم است.
این دانشجوی فعال بسیجی در پایان گفت: وظیفه ما دانشگاهیان ادامه دادن راه شهدا و الگو گرفتن از آنهاست، راه حفظ انقلاب ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و این وظیفه مهم بر دوش ما دانشگاهیان بیش از دیگر اقشار جامعه خود نمایی می کند.