به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، آیت الله مصباح یزدی ظهر امروز طی سخنانی در دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش ملی حکیم تهران که در سالن جلسات این موسسه برگزار شد، با بیان اینکه علم و معارف مربوط به حقیقه الحقایق از شریف ترین ابعاد معارف اسلامی است، بیان کرد: این بخش از معارف اسلامی در طول تاریخ اسلام و تشیع مواجه با دشواری ها و بی مهری هایی بوده است که نتیجه آن، محرومیت بسیاری از مستعدین از درک این دسته از معارف شده است.
وی با بیان اینکه وجود بزرگانی چون ابن سینا، ملاصدرا، شیخ اشراق و دیگران و بویژه میراث آنان بهترین نعمت برای امثال ماست، افزود: شخصیتی چون مرحوم ملاصدرا کسی بود که نقطه عطفی در علوم و معارف فلسفه و حکمت ایجاد کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین بیان داشت: در هیچ کشوری اسلامی همچون ایران از دیرباز فلسفه و حکمت این گونه رواج نداشته و به نقطه اوج خود نرسیده است.
مصباح یزدی خاطرنشان کرد: متاسفانه در برهه های زمانی مختلف، بی مهری هایی نسبت به علوم عقلی صورت گرفت که در این میان شاید قصور و کوتاهی برخی از اهالی این علوم نیز در این بی مهری تاثیر گذار بوده باشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه آنچه موجب رشد علم می شود، تضارب آراست، تصریح کرد: در مسائل علمی تا نظر مخالف و نقد و مناقشه وجود نداشته باشد، علم رشد نمی کند؛ اما با این حال متاسفانه یکی از آسیب ها در زمینه رشد و توسعه علم این بوده که برخی، دانشمندان علوم عقلی را تکفیر کرده اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه رشد و احیای علوم عقلی از جمله برکات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) بوده است، خاطرنشان کرد: یکی از وظایف امروز روحانیت حفظ و احیای میراث گذشتگان در عرصه علوم عقلی است؛ چرا که حفظ آثار بزرگان، به منزله شکر نعمتی است که در اختیار داریم.