موسی نجفی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، با اشاره به بررسی های یک تمدن گفت: برای پاسخ به این پرسش، ابتدا باید دید متمدن به چه جامعه ای اطلاق می شود.
وی در ادامه افزود: یک جامعه قانونمند، پیشرفته، امن، آرام و دارای فن ابزارسازی را می توان صاحب تمدن به حساب آورد.
مدیر گروه علوم سیاسی موسسه امام خمینی(ره) شکل گیری تمدن نوین اسلامی را مشروط به تحقق مجموع ملاکهایی دانست و گفت: تعلیم و تربیت، جنبش نرم افزاری، هنر اسلامی و اقتصاد اسلامی باید درون خود نظام صورتی تکامل یافته بگیرند تا بتوان به تمدن نوین دست یابد.
نجفی با اشاره به اینکه در دهه چهارم انقلاب اسلامی بسر می بریم، تصریح کرد: اولویت در این دهه با عدالت و پیشرفت است که به طور یقین با لوله کشی و جاده سازی و از این دست امور، محقق نمی شود.
وی با تأکید بر اینکه ریل گذاری مسیر آینده توسط رهبرمعظم انقلاب صورت گرفته است، بیان کرد: رئیس جمهوری باید انتخاب شود که معتقد به دید تکامل تمدنی باشد؛ زیرا پیشرفت به معنای ساخت مدارس بیشتر نیست، بلکه تحول سازنده در سیستم تعلیم و تربیت و نیز رشد درک جامعه می باشد.
رئیس گروه نظریه پردازی انقلاب اسلامی حفظ انقلاب و گام برداشتن در راستای قوام و ماندگاری آن را نیازمند بصیرت عمومی در جامعه دانست و گفت: صفویه و مشروطه که تصوری از اضمحلال نداشتند، از بین رفتند و این تنها به دلیل عدم آسیب شناسی درونی و فرهنگ سازی بود؛ لذا لزوم پاسداری از یک انقلاب متوجه بار فرهنگی یک حکومت می شود که اگر روشمند و هوشمند به آن پرداخته نشود هیچ ضمانتی جهت حفظ باورها و آرمانها در سطح کلان وجود ندارد.
نجفی در ادامه خاطرنشان کرد: شهید مطهری می فرمودند که علت دوام یک انقلاب با علت ایجاد آن سنخیت دارد، علت ایجاد انقلاب اسلامی ما که فرهنگی بود حالا چطور می شود تداومش اقتصادی باشد؟
وی با تاکید بر اینکه نگاه عمومی جامعه بخاطر عدم فرهنگ سازی تغییر یافته است، گفت: متأسفانه توقع مردم افزایش یافته و حالا کاندیداها برای رای آوردن، مجبورند وعده های اقتصادی بدهند.
رئیس پژوهشکده فرهنگ، انقلاب و تمدن اسلامی فرهنگ را به عنوان عنصری پویا و آسیب پذیر در برابر رکود و سکون دانست و بیان داشت: بن مایه های فرهنگی چون عدالت، مقاومت و پیشرفت در صورت تبیین صحیح، هرگز ایجاد دلزدگی در جامعه نمی کنند و می توانند حرکت پرشتاب به سمت پیشرفت را تضمین سازند.