به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دومین نمایشگاه آثار خاندان میرخانی (رهآورد 3 نسل خوشنویسی)، بنیانگذاران هنر خوشنویسی در ایران به همت سید محمدعلی میرخانی، علی اکبر اسماعیلی قوچانی و جمعی از هنرمندان شهرستان قوچان در مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) آستان قدس رضوی برپا شد.
آثار این نمایشگاه شامل 34 اثر با مضامین آیات قرآنی، احادیث ائمه اطهار(ع)، اشعار شاعران برجسته ایرانی از سید مرتضی میرخانی (1308-1239) شاگرد محمدرضا کلهر، سید حسین میرخانی (1361-1285)، سید حسن میرخانی سراج الکتاب (1369-1290)، سید محمدعلی میرخانی (تولد 1327) است.
سید محمد علی میرخانی، استاد خوشنویسی در مراسم افتتاح این نمایشگاه با بیان اینکه هنر مسئولیت انسانسازی داشته و عواطف و احساسات همیشه همراه انسانهاست، تصریح کرد: عواطف و احساسات در انسانهای متعالی، متعالیتر بروز کرده و این استعدادها ودیعهای الهی است و به سرچشمه هستی متصل میباشد.
وی ادامه داد: اتصال به سرچشمه هستی باعث سلوک هنری انسان به آن سرچشمه شده و او را به مبدأ زیبایی راهنمایی میکند و اینگونه هنر و هنرمند بدون مرز است.
فرزند مرحوم سیدحسن میرخانی با اشاره به اینکه خط یک وسیله تبادل افکار و اطلاعات در میان ملل متمدن و اندیشههای بشری است، ادامه داد: این اختراع مهم بشر در عالم اسلام افزون براینکه فقط جنبه خط داشته باشد به عنوان یک هنر زیبا از آن استفاده شده است.
میرخانی بیان کرد: با ذوق و طبع لطیف ایرانی خط به هنری نفیستر از آنچه که میتوانست در عالم مطرح شود تبدیل شد.
وی با بیان اینکه در قرن هشتم با تعامل نسخ و تعلیق توسط میرعلی تبریزی خط نستعلیق شکل و ابداع شد، خاطرنشان کرد: میرعماد حسنی خط نستعلیق را به کمال رسانده و با ایجاد تحولات صنعتی در جهان و پیدایش صنعت چاپ توسط میرزا محمدرضا کلهر خط نستعلیق متحول شده که شاگردان ایشان تا امروز همان رویه را ادامه دادند.
این استاد بزرگ خوشنویسی بیان داشت: در برههای از زمان خط دچار فطرت شده و زمزمه تغییر خط ایران به لاتین به گوش میرسید که این موضوع همت اساتید ایران برای احیا و رساندن خط به جایگاه رفیع خود را میطلبید.
میرخانی بیان داشت: سیدحسن و سیدحسین میرخانی با ایثار و گذشت و منش پاک خویش انجمن خوشنویسان ایران را به کعبهای برای عاشقان هنر خط تاسیس کردند.
وی با اشاره به اینکه امروزه هرکس در ایران به خط خوشنویسی روی آورده با واسطه و بی واسطه از شاگردان استادان میرخانی محسوب شده، افزود: خوشنویسی باید معنویت و رسالت خود را حفظ کرده و نباید تنها به بعد کمی آن توجه شود، بلکه افزایش کیفیت نیز مدنظر قرار بگیرد.
میرخانی ساخت یک خط خوب را منوط به ساختم درونی شخص دانسته و بیان داشت: باید معنویت در خط لحاظ شده و هرکس که بخواهد خطش دارای شأن شود باید به تزکیه نفس و باطن خویش بپردازد.
این استاد بزرگ خوشنویسی تاکید کرد: وقتی خداوند تبارک و تعالی در قرآن میفرمایند: « ن والقلم و مایسطرون» عملا این معنا را میرساند که خداوند به قلم و فرآورده آن قسم داده است.
این نمایشگاه از 8 تا 18تیرماه همه روزه صبحها ساعت 9 تا 12 و عصرها 16 تا 19 در سالن مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) آستان قدس رضوی شهرستان قوچان برای بازدید عموم دایر است.