این عضو بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، گفت: براساس روال هر سال، بهمن 91 وزارت علوم اقدام به انتشار فراخوان متقاضیان بورس خارج از کشور 92 برای تامین اعضای هیات علمی دانشگاهها کرد و پس از ثبت نام متقاضیان در سامانه مربوطه نخست باید یک دانشگاه یا پژوهشگاه و یا موسسه آموزش عالی فرد متقاضی را به عنوان دانشجوی بورسیه خود بپذیرد که این پذیرش از طریق مصاحبه علمی، عقیدتی و نیز بررسی سوابق علمی و فرهنگی متقاضی صورت میگیرد.
این دانشجو افزود: در صورت پذیرش در این مصاحبه و عبور از مراحل گزینش دانشگاه متقاضی به وزارت علوم معرفی شده و همین فرآیند مجددا در سازمان دانشجویی وزارت علوم نیز صورت میگیرد. بدین شیوه که از متقاضی مجددا یک مصاحبه علمی گرفته و سپس مراحل گزینش آغاز میشود.
وی ادامه داد: پس از عبور از این فیلترها از میان 5000 نفر از متقاضیان اولیه 300 نفر انتخاب شدند؛ البته براساس قانون متقاضیان میتوانستند بورس خود را تبدیل به داخل کرده و در یکی از دانشگاههای داخل دوره دکتری خود را بگذرانند که به علت مشکلات ارزی موجود اکثر قبول شدگان از این شیوه استفاده کردند.
این پذیرفته شده بورس 92 خاطرنشان کرد: تقریبا هشت ماه فرآیند ثبت نام تا اعلام نتایج به طول انجامید.
وی با اشاره به لغو بورس برای دانشجویان گفت: متاسفانه با این دستور سرپرست وزارت علوم خسارت جبران ناپذیری برای یک متقاضی بورس که پس از هشت ماه موفق به دریافت بورس شده، وارد شده است.
این دانشجو بیان داشت: اکثر متقاضیان که از نخبگان و سرمایههای این کشورند به امید اعطای این بورس دست از سایر موقعیتهای تحصیلی و شغلی خود کشیدهاند و این دستور خسارت غیر قابل جبرانی را به زندگی علمی آنها وارد کرده است.
وی با اشاره به انتشار یک اطلاعیه از طریق سایت اینترنتی وزارت علوم مبنی بر اینکه پذیرفته شدگان بورس 92 که اکنون یک حق قانونی پیدا کردهاند؛ حقوقشان تضییع نخواهد شد، گفت: اما خیلی زود مشخص شد که این مسئله یک ظاهر سازی برای کنترل فشار افکار عمومی بوده است.
این پذیرفته شده بورس افزود: صبح روز بعد که تعدادی از پذیرفته شدگان بورس برای دریافت برگ معرفی به دانشگاهای مورد نظر خود به وزارت علوم مراجعه کردند با واکنش منفی و عدم ارائه برگ معرفی از سمت وزارت روبه رو شدند، از طرفی دیگر دانشگاهها و مراکزی که با پذیرش پذیرفته شدگان بورس موافقت کرده بودند به دلیل احتمال عدم حمایت مالی از سمت وزارت علوم، همان روز اعلام کردند که دیگر حاضر به انجام این امر نیستند.
وی تاکید کرد: پس در واقع همچنان حق ما و سایر دوستان ضایع خواهد شد و اگر این روند ادامه پیدا کند خیلی از پذیرفته شدهگان از جمله من که بورسمان را برای تسریع در روند ادامه تحصیل تبدیل به داخل کردهایم و قرار بود از اول مهر سر کلاس بنشینیم و حکم بورسمان صادر شود، به ترم مهر نخواهیم رسید و این چیزی نیست جز ضایع شدن حق یک نخبه که حتی برای یک روز خود برنامه ریزی دارد.
این دانشجو با اشاره به اعتراض و پیگیری این مسئله از طرق مختلف بیان داشت: با بسیاری از نمایندگان مجلس رایزنی و قول اقداماتی در جهت بهبود این شرایط داده شده؛ اما هنوز اقدامی برای شکایت علیه این ابلاغیه صورت نگرفته است.
وی از مسئولان وزارت علوم و بخصوص از رئیس جمهور که با شعار «تدبیر و امید» پا به عرصه مدیریت کشور نهادند خواست تا با اتخاذ تصمیمی به هنگام و خردمندانه هر چه سریعتر این ابلاغیه به دور از «تدبیر» سرپرست وزارت علوم را ملغی کرده و «امید» جمع کثیری از نخبگان کشور را نسبت به رویکرد منطقی و اعتدالی دولت خود ناامید نکنند.