حجت الاسلام خدایی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، ضمن تشریح برنامه های فرهنگی دانشگاه لرستان در راستای استقبال از دانشجویان ورودی جدید بیان داشت: ستاد استقبال از دانشجویان ورودی جدید در دانشگاه لرستان تشکیل شده و طی برگزاری چندین جلسه تصمیمات لازم برای استقبال از دانشجویان ورودی جدید در این دانشگاه اتخاذ شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه لرستان امسال میزبان 1400 دانشجوی ورودی جدید در مقطع کارشناسی، 600 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 250 نفر در مقطع دکترا خواهد بود، افزود: ثبت نام ورودی های جدید این دانشگاه روزهای 26 و 27 شهریور از طریق ثبت نام اینترنتی انجام می شود و با این حال به صورت ابتکاری پیشنهاد داده ایم که در سایت ثبت نام معاونت آموزشی دانشگاه دو سوال که دانشجویان ورودی جدید باید به آن پاسخ دهند، مطرح شود؛ اول اینکه آیا دانشجو تمایل به شرکت در کارگاه پویایی و سلامت یا پیشگیری از اعتیاد را دارد یا نه و سوال دیگر اینکه آیا دانشجو قصد شرکت در جشن استقبال از دانشجویان ورودی جدید را دارد یا ندارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان زمان برگزاری جشن استقبال از دانشجویان ورودی جدید را مهرماه اعلام کرد و گفت: یک سوم از دانشجویان ورودی جدید این دانشگاه غیربومی هستند و با این حال برای معرفی استان به دانشجویان ورودی جدید جشن استقبال در محل قلعه فلک الافلاک خرم آباد برگزار خواهد شد.
خدایی گفت: در این جشن علاوه بر آسیب شناسی فرهنگی دوران دانشجویی، ظرفیت های فرهنگی و بومی استان به دانشجویان معرفی می شوند.
وی کمک به دانشجو برای گذار از مرحله دانش آموزی به دانشجویی را از جمله دلایل برگزاری جشن استقبال از دانشجویان ورودی جدید برشمرد و بیان داشت: از تمام معاونت های دانشگاه اعم از معاونت آموزشی، فرهنگی و دانشجویی دعوت شده است تا در جشن استقبال به بیان وظایف و معرفی حوزه فعالیت خود بپردازند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان انتشار نشریه بشری با محتوای معرفی حوزه های مختلف دانشگاه لرستان را از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای شناخت دانشجویان ورودی جدید از فضای دانشگاه عنوان کرد و ادامه داد: نشریات پرسمان نیز که در محتوای آن مسائلی همچون شیوه های مطالعه آسان، ارتباط دختر و پسر و احکام خوابگاه های دانشجویی مطرح شده است در بین دانشجویان ورودی جدید توزیع می شود.
خدایی حضور دانشجو در مراسم جشن استقبال را برای شناخت مسیر تحصیل در دانشگاه مفید دانست و گفت: دانشجویانی که بدون مطالعه و شناخت وارد فضای دانشگاه می شوند و از طرفی ضعف باورمندی به مسائل اعتقادی دارند، بیشتر در معرض انحرافات و آسیب ها قرار می گیرند؛ بنابراین توصیه ما به دانشجویان ورودی جدید این است که شناخت و آگاهی خود را نسبت به محیط جدیدی که می خواهند وارد آن شوند بالا ببرند.
وی تصریح کرد: اگر دانشجوی ورودی جدید از ساختار دانشگاه چه از لحاظ فیزیکی و چه از لحاظ محتوایی شناخت پیدا نکند، قطعا نمی تواند از مرحله دانش آموزی به دانشجویی بدرستی عبور کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان جذب فعالان فرهنگی از بین دانشجویان ورودی جدید را یکی از اولویت های حوزه فرهنگی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: در روز جشن استقبال در راستای یارگیری فرهنگی از بین دانشجویان ورودی جدید نمایندگان تشکل های دانشجویی، کانون های فرهنگی، انجمن های علمی و نشریات دانشجویی هر کدام طی مدت زمان معینی به معرفی حوزه فعالیتی خود می پردازند.
خدایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 30 انجمن، 11 کانون فرهنگی، 45 نشریه و سه تشکل دانشجویی بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی و پیروان ولایت در دانشگاه لرستان فعالیت می کنند.
ورودی های جدید پایش فرهنگی می شوند
احمدی، مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه لرستان نیز در این خصوص با اشاره به اجرای طرح پایش فرهنگی دانشجویان در دانشگاه لرستان به صورت پایلوت در سال گذشته گفت: این طرح امسال به صورت فراگیر در سایر دانشگاه های کشور و دانشگاه لرستان اجرا می شود.
وی افزود: بر اساس این طرح علاقه مندی، تجربیات و توانمندی های فرهنگی دانشجویان ورودی جدید از طریق سوالاتی که از آنها پرسیده می شود شناسایی و بر اساس این مولفه ها برنامه فرهنگی برنامه ریزی و اجرا می شوند.
مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه لرستان تصریح کرد: افراد مستعد و فعالان فرهنگی که در قالب طرح پایش فرهنگی شناسایی می شوند پس از انجام مصاحبه حضوری با آنها، جذب کانون های فرهنگی، انجمن های علمی، نشریات دانشجویی، دارالقرآن و یا سایر تشکل های دانشجویی دانشگاه می شوند.
احمدی گفت: قطعا شناسایی علاقه مندی ها، ظرفیت ها و توانمندی های دانشجویان ورودی جدید می تواند در راستای برنامه ریزی و اجرای فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها نقش بسزایی را ایفا کند.