اکرم رحمانی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، در حاشیه همایش منطقه ای سبک زندگی امام حسن مجتبی (ع) که روز گذشته در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد رشت برگزار شد، با اشاره به صفاتی مانند شجاعت، تواضع، فروتنی، خلق کریم، صبر و شکیبای در وجود امام بیان داشت: این صفات تأثیری بسیار در اصلاح اوضاع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آشفته آن زمان داشت.
وی افزود: امام حسن (ع) در معرفت حق تعالی و پارسایی و توحید مانند پدر بزرگوارشان امام علی (ع) پیوسته در حال مناجات با خداوند بودند.
رئیس دانشگاه آزاد واحد خواهران رشت سستی در باورهای دینی و دوری از حق مداری، زیادخواهی، دنیا پرستی و جهل و نادانی را از ویژگی های اوضاع آشفته فرهنگی و سیاسی دوران امام حسن مجتبی (ع) ذکر کرد.
رحمانی افزود: مردم در جنگ با معاویه به دلیل ناامیدی از به دست آوردن غنیمت دچار سستی و رخوت شدند و ایمان خود را از دست دادند؛ زیرا زرق و برق دستگاه معاویه موجب شد که او را بر امام خود ترجیح دهند.
وی به رفتارهای امام حسن (ع) در تقابل با حرکت های ضداسلامی معاویه اشاره کرد و گفت: امام (ع) با شجاعت تمام مشروعیت حاکمیت معاویه را زیرسوال برد و دست به افشاگری زد که بهترین نمونه این افشاگری مناظره طولانی ایشان در این راستاست.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد رشت، صلح امام حسن (ع) با دشمن را نمونه بارز نرمش قهرمانانه خواند و گفت: امام پس از صلح با معاویه مورد سرزنش های بسیاری قرار گرفت؛ اما امام(ع) در پاسخ به آنها فرمودند: عمل من برای شیعیان از آنچه پرتو خورشید می افکند بهتر است.
رحمانی سست شدن اعتقادات افراد جامعه در آن زمان را موجب بروز بسیاری از مشکلات جامعه خواند و گفت: آنها که بینش خود را نسبت به حق و حقیقت از دست داده بودند ریختن خون امام حسن (ع) را جایز دانستند.
وی خاطرنشان کرد: با تمام این تفاسیر امام(ع) در مقابل جریان ها و فضای فتنه آمیز و غبارآلود جریان حق را ساماندهی کرد که عاقبت موجب حفظ ستون اصلی اسلام شد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد رشت برگزاری چنین همایش هایی را موجب شناخت بیشتر دانشجویان و نسل جوان از سیره ائمه (ع) برای برگزیدن سبک زندگی مناسب با مسائل امروز عنوان کرد.
لازم به ذکر است، در این همایش مقاله اکرم رحمانی، رئیس دانشگاه آزاد واحد خواهران رشت با نام دغدغه های دینی و جریانات مخالف دوران امامت امام حسن مجتبی (ع) جزو پنج مقاله برتر انتخاب شد.