به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یزد، دشتی روز گذشته در اولین همایش «ارتقای ورزش در مراکز آموزشی و نقش موثر آن در پیشرفت سلامت شهروندی» که با حضور کارشناسان تربیت بدنی آموزش و پرورش و دانشگاه ها در سالن همایش های باقرالعلوم دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار شد، گفت هرچند اخلاق ورزشی اهیمت زیادی در جامعه ما دارد؛ اما معتقدیم که هنوز کارهای زیادی در پیش نیاز حوزه ورزش داریم تا بتوانیم به اخلاق ورزشی برسیم.
وی بیان کرد: یکی از اصلی ترین موضوعات در راستای حوزه ورزش، شناخت فلسفه ورزش می باشد و در صورتی که این شناخت صورت نگیرد، تمامی فعالیت های ما در این حوزه بی هدف می شود و آن ارزش چندانی برای ما ندارد.
کارشناس حوزه ورزش تصریح کرد: برخی از خواص و افراد معمولی در درون خود با ورزش دچار تعارض هستند که دلیل آن عدم توجه به فلسفه و معرفت ورزش در جامعه می باشد و پرسش هایی در ذهن ها شکل گرفته و به آنها پاسخ داده نشده است.
دشتی خاطرنشان کرد: ما در آینده شاهد اهمیت بیشتر ورزش در جامعه خواهیم بود که از این دلایل می توان به سبک خطرناک زندگی، افزایش سرعت فراغت، درآمدهای کلان، درک ضرورت های زندگی، تبلیغات تاثیرگذار رسانه ها، هویت سازی اشاره کرد که در این راستا باید با شناخت اثرات آن از انحراف شاخه های ورزشی جلوگیری کنیم.
وی افزود: امروز در حوزه های ورزشی شاهد آسیب های فرهنگی از جمله فساد مالی، دوپینگ، سوء اخلاق، شهوترانی و رقابت ناسلام، تهدید و تقدیر و تخریب و بدنامی و دروغ و تکبر هستیم که بایستی در دو مرحله نگاه انفعالی و برخورد فعال با ورزش از این نوع رفتارها جلوگیری کنیم.
معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد ادامه داد: کارهای روبنایی برای بهبود وضعیت ورزش شامل تدوین آیین نامه های بسیار قوی، تبلیغات پرحجم و تبدیل آنها به گفتمان، همکاری تمامی ذی نفعان، تواضع آموزش مربیان، ایجاد نظارت عمومی و زمینه های آن و نزدیک شدن هنرمندان در درون ورزش می باشد که بایستی به صورت کلان برای آنها تصمیم گیری شود و از بسیاری از انحرافات جلوگیری کنیم.
دشتی در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به معرفت شناسی ورزش گفت: یکی از بهترین راهکارهای ایجاد ورزشی مناسب توجه به معرفت شناسی ورزش در کارگروه های تخصصی می باشد که در آنها به نظام آفرینش و رابطه آن با ورزش باید توجه شود و در صورتی که به این حوزه توجه نشود هرگز نمی توانیم به بحث اخلاق ورزشی وارد شویم.
وی در پایان گفت: برخورد فعال زیر بنایی اساسی در ورزش نیز شامل درست کردن نگاه و دیدگاه به ورزش می باشد و در صورتی که نگاه و دیدگاه ما به ورزش از دید هستی شناسی و خدا صورت گیرد این دیدگاه و روش ما مقدس خواهد شد.