به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، فروغ نیلچیزاده عصر روز گذشته در جمع دانشجویان متاهل دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان داشت: انسان دارای شناسنامه های تقویمی، شادی و عقلی است که میزان قدرت فکر و عذرخواهی به موقع و عدم وابستگی عاطفی شخص را نشان میدهد و این سه شناسنامه یک معادله هستند.
وی افزود: افرادی که شریک زندگی خود را انتخاب میکنند، یک زوج هستند و از حالت فردیت و منیّت خارج شده و ما میشوند.
عضو هیأت موسس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به اینکه زندگی قدرت محبت کردن است، گفت: انسان وقتی میتواند همسرش را دوست داشته باشد که در وهله اول بتواند به خودش محبت کند.
نیلچی زاده گفت: عشق ناب این است که کسی انسان را به خاطر خودش بخواهد و هنگامی که معشوق در خطر است خودش را به آن برساند و او را نجات دهد و زندگی کردن در دنیای مدرن، علت عدم درک عشق ناب است.
وی گفت: نخستین خطای یک زوج این است که گمان میکنند باید بیشتر از خودشان دیگری را دوست بدارند و یا دوست داشته شوند و این فعل تنها از عهده خداوند برمیآید.
عضو هیأت موسس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه بعضی از زوجها زندگی را بر اساس احساسات بنا می کنند، افزود: اولین دروغ افراد احساساتی این است که به شریک زندگیشان اظهار میکنند: «من تو را بیشتر از خودم دوست دارم» یا «تو همه کس من هستی» که این دروغ است.
ازدواج بر پایه عشقهای دروغین مانند بنای خانه روی تار عنکبوت است
نیلچیزاده با بیان اینکه زندگی واقعی با رفتارهای کاملاً احساسی بدست نمیآید، تصریح کرد: ازدواج بر پایه عشقهای دروغین همانند بنای خانه روی تار عنکبوت است.
وی با اشاره به داشتن یک زندگی واقعی خاطرنشان کرد: افرادی که میخواهند زندگیشان واقعی و مانند یک درخت ریشه داشته باشد که بتوانند ثمره و میوه های آن را در طول زندگی بچینند، نباید فوق العاده احساساتی باشند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تعریف عشق ناب و عالی گفت: اینکه یکی از زوجین و یا هر دو بگویند: «من برای تو میمیرم» این فرمول عالی عاشقی نیست؛ البته عده ای میپندارند ازدواج مرگ عشق است؛ در حالی که این یک نگاه اشتباه است که نتیجه آن همان مرگ عشقی است که هنوز متولد نشده است.
نیلچی زاده تصریح کرد: در زندگی علیرغم تفاوت های یکدیگر اگر بتوان همدیگر را دید و محبت کرد، فرصت بخشیدن و بخشیده شدن داد، تازه عشق متولد خواهد شد.
وی با اشاره به روابط عاطفی در زندگی مشترک گفت: خانم ها در روابط عاطفی اغلب به دنبال درد دل کردن هستند؛ اما آقایان بیشتر به دنبال راه حل میگردند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به عوامل تاثیرگذار در رفتار زوجین بیان کرد: رشته تحصیلی، شغل، نوع انتخاب الگوهای رفتاری، تربیت، روحیات در رفتار زوجین تاثیرگذار است؛ بنابراین همسران نمیتوانند انتظار داشته باشند که یکی از آنها رفتاری کاملاً مشابه دیگری داشته باشد.
نیلچی زاده افزود: درک موقعیت از مهمترین عواملی است که هم خانم ها و هم آقایان به طور مشترک دوست دارند در موردشان اتفاق بیفتد؛ از این رو عدم توجه و بی رغبتی در اغلب موارد میتواند موجب ناراحتی بیشتر و حتی تشدید بحران شود.
وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن میفرماید: یکی از هدایای من به زوجین مودت است، خاطرنشان کرد: در الگوهای رایج جنسیتی، گاهی گریه کردن خانم ها با فریاد کشیدن آقایان به یک معنی است و آن هم توجه و درک متقابل است.