به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید احمد ثاخبی امروز در نشست خبری با عنوان همایش طب الرضا(ع) در دانشکده طب سنتی این شهر گفت: با پیروزی انقلاب امید می رفت که جامعه پزشکی در راستای علم طب جایگاه گسترده ای داشته باشد و مفاهیم ارزشمندی را از اسلام به آحاد جامعه ارائه دهد.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب جمعی از دلسوختگان این وادی اقداماتی را آغاز کردند تا مفاهیم ارزشمند طب را در روایات بررسی کنند.
دبیر علمی همایش طب الرضا(ع) با اشاره به اینکه کار خود را با حدود 20 هزار حدیث آغاز کردیم، بیان داشت: در اصل طب اسلامی یک طب وحیانی است و در آغاز اسلام طب نبوی، طب علوی، طب صادق و طب الرضا(ع) مطرح شد که همگی در راستای یک حقیقت هستند.
ثاخبی با بیان اینکه با توجه به مشکلات بسیاری که برای بشر رخ داده درمان های متفاوتی به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: طب سنتی نگاه کلی انسان را با توجه به ارتباط با عالم هستی درمان می کند.
وی با تاکید بر اینکه طب سنتی یک طب کلنگر است، گفت: طب اسلامی ورای طب سنتی است؛ به این معنا که هم کل نگر و هم جزئی نگر است.
دبیر علمی همایش طب الرضا(ع) برگزاری همایش های با عنوان طب سنتی را در ایجاد موجی در خصوص ارائه پژوهش در این راستا مهم دانست و بیان داشت: رجوع مردم و مراجعه تعداد زیادی از پزشکان به این طب از جمله دستاوردهای برگزاری چنین همایش های است.
ثاخبی ادامه داد: امروز طب سرعت گرفته است و می طلبد که چنین برنامه های برگزار شود تا جامعه بیشتر به آن آشنا شود؛ بنابراین درصددیم بر روی مفاهیم سلامت اقداماتی انجام دهیم.
وی تاکید کرد: در جهت توسعه این طب حمایت های دولتی و مسئولان بسیار مهم است در آلمان مدافعان اصلی این طب شرکت های بیمه هستند؛ اما در اینجا به این مسائل پرداخته نمی شود؛ بنابراین چنانچه حمایت از طب سنتی ایجاد شود قطعا نتایج خوبی را شاهد خواهیم بود.
دبیر علمی همایش طب الرضا(ع) با بیان اینکه چنانچه در طب مزاج افراد را شناسایی نکنیم با شکست مواجه خواهیم شد، تصریح کرد: به طور مثال حجامت در درمان افراد با طبع گرم که میگرن دارند جواب می دهد؛ اما برای افرادی با طبع سرد، وخامت اوضاع را به همراه خواهد داشت به همین دلیل مزاج شناسی بسیار مهم است.
ثاخبی ادامه داد: امروز باید در این راستا یک نگاه جدیدی ایجاد کنیم و از تمامی امکانات طب اسلامی و سنتی بهره بگیریم.
وی یکی از مشکلات در این مسیر را محدودیت مکان دانست و بیان داشت: در راستای مداوای افراد باید به سبک زندگی که بسیار مورد توجه رهبری است توجه شود.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه طب سنتی جایگاه بسیار مهمی در اقتصاد مقاومتی دارد، خاطرنشان کرد: این طب باعث سلامتی افراد خواهد شد و چنانچه افراد سالم نباشند سالم رفتار نخواهند کرد؛ بنابراین چنانچه سالم سازی اتفاق افتد جامعه مقاوم خواهد بود.
ثاخبی ادامه داد: حجم بسیاری از گیاهان دارویی در ایران وجود دارد که توجه بر آنها علاوه بر خودکفایی باعث ایجاد یک جریان صادرات نیز خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه امروز تعیین نرخ دارو با غرب است، بیان داشت: این مسئله به دلیل این است که غرب تامین کننده مواد اولیه ماست؛ بنابراین چنانچه بر روی گیاهان دارویی سرمایه گذاری کنیم علاوه بر خودکفایی دارویی کارآفرینی نیز اتفاق خواهد افتاد.