به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد کافی عصر امروز در مراسم افتتاحیه اولین دوره استارتآپ انجمنهای علمی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص کارآفرینی گفت: زمانی که مسئول امور دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد بودم مفاهیمی همچون کارآفرینی وجود نداشت و کمتر جلساتی با این عنوان تشکیل میشد.
وی در بیان تاریخچهای از فعالیتهای دانشگاهی کشور گفت: اگر سابقه آموزش عالی ایران را به سه مقطع زمانی تقسیم کنیم تا حدود سالهای 1360 دانشگاههای ما تنها دانشآموختگانی تربیت میکردند که دانش و آگاهی داشتند افرادی که بتوانند چرخ اداره کشور یعنی دولت را بچرخانند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در آن زمان تقاضا برای دانشآموختگان آنقدر زیاد بود که کسی دنبال کار نمیرفت بلکه دولت دنبال دانشآموختگان بود.
وی بیان داشت: بعد از سال 60 دانشگاه این ایده را مطرح کرد که فرد با دانش کافی نیست بلکه باید پژوهش هم فرا گیرد طی 15 سال شعار تربیت پژوهشگر در دانشگاهها بود.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه این مرحله نیز به پایان رسید و طی یک دهه گذشته دانشگاه به موضوع کارآفرینی رسیده است تصریح کرد: امروز دانشگاه کارآفرین دانشگاه هدف است و زمانی یک دانشگاه پربازده میشود که علاوه بر دانشآموخته کسی را تربیت کند که ایده به جامعه تزریق کند و راه تحقق این ایده را نیز همراه خود داشته باشد.
کافی با طرح این سوال که آیا مطرح شدن شعار کارآفرینی در دانشگاه باعث تحقق آن شده است گفت: آمار نشان دهنده وجود برخی مشکلات در این حوزه است، امروز در خراسان رضوی از صددرصد افراد جویای کار 50 درصد دانشآموختگان دانشگاهها هستند.
وی افزود: این یعنی کسانی که قرار بود کارآفرین باشند خود جویای کاراند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه بین کارآفرین و جوینده کار و اشتغال و کارآفرینی فرق است گفت: اشتغال امکان دارد نوآوری نداشته باشد و با کپی همراه باشد؛ اما کارآفرینی عرصه خلاقیت ابتکار و عزم راسخ است.
کافی با طرح این سوال که آیا اگر دانشجویی یا تشکلی کارآفرینی را محقق کرد مشکلات کشور حل میشود؟ تصریح کرد: قطعا پاسخ نه است، کشوری موفق است که تمام ارکان آن به این باور برسند که جامعه باید کارآفرین باشد.
وی بیان داشت: در دانشگاه فردوسی وظیفه خود می دانیم برای شکوفایی افکار شما زمینه سازی کنیم و مراکز رشد در دانشگاه ایجاد شده است تا ایدههای شما را رشد و پرورش دهد و جلوی سوءاستفاده از آنها را بگیرد.
رئیس دانشگاه فردوسی در پایان خاطرنشان کرد: این جریانی که دانشجویان با عنوان کارآفرینی ایجاد کردهاند امیدوارم همراه با جریان دولت، ثروت و صنعت باشد و کارآفرینان و صاحبان ایدهها رهبران جامعه شوند.