به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، محمدرضا پورابراهیمی شب گذشته در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با عنوان «اقتصاد مقاومتی» در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان، با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری بیان داشت: اقتصادی که قبل از انقلاب در کشور ما ارائه و بعد از انقلاب هم بر همان ساختار مجدد استوار شد یکی از دلایل وضعیت نامناسب اقتصادی ماست.
وی افزود: اقتصاد ایران به عنوان امالقرای جهان اسلامی نیست و اگر بخواهیم در این عرصه رشد داشته باشیم باید در رویکردی که رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال برای ما تبیین کردهاند، جامع عمل بپوشانیم.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه حدود 80 درصد بودجه کشور از درآمدهای نفتی است، گفت: ساختار اقتصادی کشور وابسته به نفت است و بارها امام راحل و مقام معظم رهبری تاکید داشتهاند که اقتصاد کشور را از تکیه بر نفت باید جدا کرد.
پورابراهیمی ساختار اقتصادی کشور را وابسته به نفت دانست و افزود: در سال 90 این نقطه ضعفی برای ایران شد تا آمریکا پاشنه آشیل حرکت اقتصادی ایران را به واسطه تحریمها بزند؛ به طوری که فروش نفت ما به 600 هزار بشکه در روز رسید.
هنر این نیست که دارایی خود را بفروشیم و صرف هزینههای جاری کشور کنیم
وی بیان کرد: درآمد حاصل از نفت کشور صرف بودجههای جاری و عمرانی میشود که بر اساس آمار بیش از 80 درصد درآمد حاصل از فروش نفت در کشور صرف هزینههای جاری میشود و هنر این نیست که دارایی خود را بفروشیم و صرف هزینههای جاری کشور کنیم.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه 400 میلیارد تومان پروژه نیمهتمام در کشور وجود دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه فقط 20 درصد درآمد دولت صرف هزینههای عمرانی میشود، سالها طول میکشد که پروژههای عمرانی ما به ثمر برسد.
عدم تصمیمگیری بهینه توسط مدیران ارشد موجب تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور است
پور ابراهیمی با اشاره تحریمها افزود: تحریم ها اوج خصومت آمریکا علیه ایران بود، همچنین عدم تصمیمگیری بهینه توسط مدیران ارشد و لایههای میانی کشور موجب تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور است و برخی مدیران سعی میکنند، ناکارآمدی خود را پشت تحریمها پنهان کنند.
وی گفت: با گذشت هشت ماه از دولت قانون بهبود فضای کسب و کار هنوز اجرایی نشده است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه انتظار ما از دولت فعلی این است که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی که از منویات مقام معظم رهبری است، تصمیمات منسجم گرفته و تناقضات بخشهای مختلف حل شود، گفت: وحدت فرماندهی در حوزه اقتصادی دولت وجود ندارد و این ارتباطی به آمریکا و دیگر قضایا ندارد.
پورابراهیمی با بیان اینکه مجلس در راستای مطالبات مقام معظم رهبری تلاش میکند، بیان داشت: اقتصاد مقاومتی باید طوری مصونسازی کند که بتواند هم در مقابل تکانههای اقتصادی و هم در برابر دشمنیهای دشمنان در حوزه جهانی مصون بماند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اقتصاد دانشبنیان، و تولید علم به ثروت در کشور گفت: یکی از محورهای فرمایشات مقام معظم رهبری، اقتصاد دانشبنیان است که باید از این محل خلق ثروت شود
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس افزود: کشور ما با وجود افزایش توانمندی علمی و جایگاه خوبی که در منطقه دارد، اما تبدیل به خلق ثروت نشده است.
پورابراهیمی ایجاد بورس ایده در تالار بورس کشور را برای کسانی که میخواهند در عرصه علمی تلاش کنند، اقدامی خوب برشمرد.
رد تمام زحمات دولتهای گذشته و اتهام به آنها یک سنت غلط در کشور است
وی ادامه داد: همیشه یک سنت غلط در کشور وجود دارد که با روی کار آمدن دولت، تمام زحمات و کارهای دولتهای گذشته رد و در برخی موارد اتهام هم زده میشود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس افزود: دولت فعلی که مسئولیت اجرا بر عهده دارد باید بر اساس شرایط امروز اقتصاد کشور گام بردارد.
پورابراهیمی درباره میزان تذکرات مجلس به دولت بیان داشت: من در دولت احمدینژاد بیشترین تذکر را به دولت دادهام.
اصل 44 قانون اساسی از لحاظ محتوا نیازمند برخی اصلاحات است
وی در پاسخ به نگرانی یکی دیگر از دانشجویان درباره اقتصاد مقاومتی که نتیجهای مشابه قانون اصل 44 پیدا کند، تصریح کرد: سیاست اصل 44 قانون اساسی از نظر شکلی اجرا شد، اما از لحاظ محتوا نیازمند برخی اصلاحات است.
پرسشهای اساسی بسیاری در این نشست مطرح شد و پاسخ این پرسشها به دلیل کمبود وقت بر اساس وقتی که نماینده مردم کرمان تعیین کرد، به شنبه آینده موکول شد.
لازم به ذکر است، این جلسه پرسش و پاسخ به همت بسیج دانشجویی شهر کرمان برگزار شد.