محمد صادق هاشمیان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص فضای امنیتی به وجود آمده در دانشگاهها بیان داشت: با توجه به صحبتهای رئیس جمهور در ابتدای کار دولت یازدهم مبنی بر باز بودن فضا جهت بیان نظرات و ایراد انتقادات، ما به دنبال فضایی آزادانه در بیان نظرات دانشجویان در محیط دانشگاهی بودیم.
وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه حقیقت ماجرا تا به امروز چیز دیگری را نشان داده است، گفت: آنچه امروز در محیطهای دانشگاهی میبینیم ممانعت از دادن مجوز در خصوص برخی برنامههای دانشجویی و از طرفی نبود کوچکترین مقاومت در خصوص اجرای برخی برنامههای هنجار شکن در دانشگاههاست.
مسئول سیاسی مرکز بسیج دانشجویی مشهد ادامه داد: این رفتارها ذهن ما را به سمت سلیقهای رفتار کردن متولیان امر در ایجاد فضای آزاداندیشی میبرد. این سئوال که چرا نباید اجازه انتشار برخی اخبار دانشگاهی را به خبرنگاران، کسانی که رسالت انتشار اخبار جامعه دانشگاهی را بر عهده دارند، داد و در ذهن پاسخی که تداعی میشود این است که مسیولین فضای دانشگاهی را به سمت امنیتی شدن می برند.
امنیتی شدن دانشگاهها دانشجویان را به سمت برنامههای فرهنگی کشانده است
هاشمیان به عدم دادن مجوز از سوی مسئولان دانشگاهی به برنامههای سیاسی دانشجویان در برخی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در بیاناتشان افرادی را که تلاش دارند فضای غیر سیاسی را در دانشگاهها ایجاد کنند مورد خطاب قرار میدهند و می فرمایند«خدا لعنت کند کسانی را که نمیگذارند دانشجوی ما سیاسی شود».
وی افزود: این گونه خطاب کردن رهبر انقلاب نشان میدهد که عدم اشراف سیاسی چه عواقبی برای کشور ایجاد میکند. البته وجود فضای سیاسی در دانشگاه غیر از سیاسی کاری است.
مسئول سیاسی مرکز بسیج دانشجویی مشهد تاکید کرد: نباید اجازه داده شود تا دانشجویان در اجرای برنامههای سیاسی درگیر یک بروکراسی اداری و حراستی شوند و در نهایت از انجام تکلیف خود منصرف شوند.
هاشمیان به اکران دانشگاهی مستند «من روحانی هستم» اشاره و تصریح کرد: در ابتدا باید دید این مستند چیست که تا این اندازه بر سر اکران دانشگاهی آن جنجال به پا شده است.
وی ادامه داد: این مستند زندگی رییس جمهور و مواضع انقلابی وی را به روایت تصویر در زمانهای تاریخی متفاوت نشان میدهد. چرا وزیر ارشاد قبل دیدن مستند، آن را توهین آشکار به رئیس جمهور میداند و پس از دیدن این مستند میگوید شکایتی نداریم؟
وی با بیان اینکه واکنش برخی روزنامهها و رسانهها در خصوص اکران دانشگاهی این مستند جالب توجه است، افزود: واکنش این روزنامهها و رسانهها که زنجیرهای و به صورت هماهنگ طی روزهای مستمر صورت گرفت و همچنین اظهار نظر افرادی که مستند را ندیدهاند، اما تندتر از کسانی که آن را دیده بودند نقد خود را وارد میکردند، جای تعجب دارد؟
مسئول سیاسی مرکز بسیج دانشجویی مشهد گفت: با توجه به برخی نقدها به بخشهایی از مستند، چرا به اسناد و نویسندگانی که این حقایق را بیان داشتهاند برخورد نمیشود؟ سوال دیگر اینکه آیا با تمام مستندات ساخته شده اینگونه برخورد میشود؟ و در آخر اینکه چرا نمیگذارند با پخش این مستند در جامعه دانشگاهی، دانشجویان درباره آن اظهار نظر کنند؟ باید پاسخی متغن برای روشنگری افکار عمومی به این سوالات صورت گیرد.
هاشمیان با بیان اینکه رویکرد دولت یازدهم و برخی مسئولان در این دولت جالب توجه است، بیان داشت: این دوگانگی دولت یازدهم در خصوص انتشار روزنامهای که 14 سال به دلیل خط فکری و اهداف مغایر با نظام توقیف بوده است و اکنون مجوز نشر گرفته و از طرفی ایستادگی در برابر مستندی که روایت زندگی رئیس جمهور است، قابل دفاع نیست.
وی در پایان با اشاره به اینکه باید پرسید چرا اجازه داده نمیشود دانشجو انتخاب خود را داشته باشد، گفت: این اتفاقات به نحوی به ما نشان میدهد که نگرش وزارت علوم در دانشگاهها نسبت به آزادی بیان مطرح شده ازسوی رئیس جمهور سلیقهای است، وزارت علوم در برابر پخش یک مستند در دانشگاه ایستادگی معنا داری انجام میدهد و در خصوص ایجاد کانونهای موسیقی و مواردی از این قبیل به راحتی از کنار آن میگذرند./155الف1/