به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فروغ نیلچی زاده امروز در جمع دانش پژوهان دوره دوم طرح آموزشی- تشکیلاتی خط امام(ره) در سالن اجتماعات اردوگاه دشت بهشت شاندیز در خصوص عفاف و حجاب در میان زنان گفت: معنای حجاب، مدیریت تعامل در اجتماع است؛ امری که برای هر دو جنس زن و مرد بسیار لازم و ضروری است.
وی با بیان اینکه به تناسب لطافت و زیبایی میزان حجاب تغییر می کند، افزود: حجاب موجب افزایش اقتدار زن می شود و در حقیقت یک امر درون دینی است و ما حجاب داریم زیرا این فرموده خداوند است.
این استاد حوزه و دانشگاه ضمن بیان این که فلسفه حجاب یک امر برون دینی است، گفت: احکام نماز، روزه از احکامی است که ما در آن خصوص نمی توانیم به بیان عقیده و نظر بپردازیم، در خصوص احکام حجاب نیز تنها فقها اجازه بیان و نظر دارند؛ اما دفاع از حجاب می تواند هم دینی باشد هم غیردینی.
جلباب یک حجاب فراگیر است
نیلچی زاده با بیان اینکه جلباب یعنی رنگ سیاه و فراگیر افزود: قرآن در جایی از رنگ شب آیه می آورد و برای بیان آن از کلمه جلب استفاده می کند و این نشان می دهد که جلباب پارچه ای سیاه و فراگیر بوده است.
وی در ادامه با اشاره به این نکته که هر چه حیای انسان بیشتر باشد حجاب وی کاملتر خواهد شد، حیا را ریشه در عمق وجود انسان دانست و تصریح کرد: هر آنچه که در مقابل چشم قرار بگیرد دیدنی نیست برای تقویت حیا باید تلاش کنیم تا غرق در دنیای امروز نشویم؛ زیرا رسانه های امروز حیا و عفت زنان ما را نشانه رفته اند.
این استاد حوزه و دانشگاه عفاف را جلوگیری از آلوده شدن به زشتی ها خواند و متذکر شد: زشتی ها یعنی آن نیازهای که غریزه جنسی انسان را تحریک می کند و تلاش می کند پاکدامنی فرد را از بین ببرد که باید با عفاف در مقابل این شرایط خویشتندار بود.
نیلچی زاده حجاب را میوه درخت دانست و با بیان اینکه تنه درخت، شاخه ها و تمام برگه ها عفاف است، گفت: باید بسیار هوشیار بود؛ زیرا هر عضوی در انسان در موضع زنا قرار دارد و ما زنای خیال، چشم، قلب، گوش و دست را در کنار زنای واقعی داریم.
وی نگاه ریبه را حرام دانست و ضمن هشدار به کسانی که این نگاه را نسبت به هم جنس خود دارند، تصریح کرد: نگاهی که در آن شک دارید چه در زمان حال و چه در آینده که احتمال دارد این نگاه نشأت گرفته از غریزه شما باشد نگاه ریبه است که حتی به محرم نیز این نگاه حرام است.
این استاد حوزه و دانشگاه به روایتی از حضرت علی(ع) اشاره کرد و گفت: مولا علی(ع) می فرمایند قلب کتاب سفیدی است که با قلم چشم در آن نوشته می شود، النساء بالاحیاء و العفت، دعای امام زمان برای زنان است که امیدواریم زنان متوجه اهمیت و جایگاه حجاب در زندگی خود باشند.
نیلچی زاده ضمن انتقاد از کسانی که می گویند مرد باید چشمانش را آلوده نکند و زن نباید جور چشم چرانی مردم را بکشد، افزود: این تفکر که زنان باید حجاب داشته باشند تا مردان در خیابان راحت باشند، اشتباه است؛ اصل حجاب برای خود زن بسیار خوب می باشد و امنیت روانی زن را حفظ می کند.
وی با بیان اینکه هر تکلیفی که به انسان داده شود به دنبالش حق وجود دارد، خاطرنشان کرد: حق ما در حجاب بهره برداری از آسایش روانی است و این آسایش روانی شاید به چشم دیده نشود؛ اما هنگامی که حجاب نداریم می توانیم نگاه اطرافیان را در از بین رفتن این امنیت روانی ببینیم.