به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ انتشار نشریات دانشجویی و انعکاس نظرات و دیدگاههای مختلف در این نشریات برای آگاهی هرچه بیشتر دانشجویان در حوزههای مختلف علمی ، سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی ، اقتصادی و...در سالهای اخیر در فضای دانشگاهها مورد توجه قرار گرفت به طوری که انتشار نشریات در دانشگاههای کشور به حدود 5 میلیون نشریه رسید.
با افزایش نشریات در دانشگاهها کمیته نظارت بر نشریات دانشجویی که سابق بر این به عنوان یک کمیته منفعل محسوب میشد با برگزاری انتخابات گسترد ه با حضور اعضای نشریات دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور نظارت بر نشریات را به صورت جدی تر دنبال کرد و به کمیته ای برای جلوگیری از تخلفات در حوزه نشریات تبدیل شد.
هدف اصلی از تشکیل کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی افزایش نشریات در حوزه علمی، کاهش فضای سیاست زده در دانشگاهها، از بین بردن فضای حزبی که در دوران اصلاحات در دانشگاهها ایجاد شده ، بود.
در سالهای اخیر دانشگاهها با انتشار نشریات فراوان در موضوعات مختلف این فضا را ایجاد کرده که دانشجویان بتوانند با هر سلیقهای و در حوزههای مورد علاقه خود فعالیت کنند. همچنین از بین بردن فضای مسموم سیاسی و حزبی در دانشگاهها از عملکردهای مثبت مسئولین دانشگاها بود.
نشریات دانشجویی از جمله حوزههایی بودند که از ابتدای حضور فرجی دانا در وزارت علوم آسیب جدی دیدند و فضای آنها به فضایی منفعل تبدیل شد.
عقب نشینی وزارت علوم از دعوت هادی خانیکی
از همان ابتدا برخوردهایی سیاسی در انتخابات کمیته نشریات دانشجویی و دعوت از هادی خانیکی به عنوان سخنران جلسه حساسیت دانشجویان و تشکل های دانشجویی را برانگیخت و آنها را وادار به واکنش کرد.
تشکل های دانشجویی با ارسال نامه ای به وزیر علوم پس از تعیین «هادی خانیکی» به عنوان سخنران ویژه همایش نشریات دانشجویی در مشهد، مدیران مسئول 70 نشریه دانشجویی در واکنش به این اقدام نامهای خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نوشتند و از وی خواستند که این سخنرانی را لغو کند.
این واکنش دانشجویان و تشکل باعث ممانعت از حضور خانیکی در جلسه انتخابات کمیته ناظر بر نشریات شد و در نهایت وزارت علوم را وادار به عقب نشینی کرد.
انتشار نشریاتی که به راحتی به اسلام و مقدسات توهین کردند
علاوه بر این، میدان دادن به نشریات ضد دینی در فضای دانشگاهها و توهین به اسلام و مقدسات ، پررنگ شدن حضور افرادی که فعالیت تاثیر گذار در فتنه 88 داشتند از دیگر اقداماتی بود که در یک سال اخیر وزارت فرجی دانا صورت گرفته است.
توهین به شهید نواب صفوی در نشریه دانشجویی استان کهکیلویه و بویر احمد یک از مواردی بود که در وزارت علوم دولت یازدهم اتفاق افتاد و مسئول خانه مطبوعات استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: توهین به نواب صفوی در یک نشریه دانشجویی دانشگاه یاسوج بدون حساب و کتاب نبود.
انتشار این نشریات توسط افرادی صورت گرفته که دارای مشکلات امنیتی بوده و در موارد مختلف به مخالفت با نظام برخواستند. اما هیچ گونه برخوردی از سوی مسئولان وزارت علوم با این افراد صورت نگرفت و به راحتی از کنار آن گذر کردند که در نهایت این تخلف در نشریه دیگری در دانشگاه یاسوج تکرار شد
در نشریه افق که یکی از نشریات دانشجویی دانشگاه یاسوج است که توسط انجمن علمی جامعه شناسی این دانشگاه منتشر میشود.
این نشریه در مطلبی با عنوان «که دل به دست کمان ابرویست کافرکیش» اسلام را یک به عنوان دین معرفی نکرده و تنها آن را یک مذهب دانسته است.
در این مطلب با اشاره به مبانی بنیادگرایان اظهار داشته است دین ویژگیهایی دارد که اسلام شامل آن ویژگیها نمیشود پس اسلام دین نبوده و تنها یک مذهب است.
تمامی این اقدامات تامل برانگیز در دوره وزارت یک ساله فرجی دانا تنها در حوزه نشریات دانشجویی صورت گرفته است و راه را برای تبدیل شدن فضای دانشگاه به فضایی کاملا سیاست زده و فراهم کردن زمینه لازم برای استفاده سودجویانی که از محیط دانشگاه برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند. این موارد نشان می دهد که وزارت علوم توسط کسانی اداره می شود که با نظام جمهوری اسلامی و ارزشها زاویه دارند و اگر وزارت فرجی دانا به همین منوال ادامه یابد ممکن است آسیبهای جدی تری به محیط دانشگاه وارد شود.
شاید اتفاقاتی که در حوزه نشریات دانشجویی رخ داده از دلایل مطرح شدن استیضاح فرجی دانا از سوی نمایندگان مجلس نباشد اما نمایندگان می توانند در بررسی عملکرد وزیر علوم فضای نشریات دانشجویی را که از مهمترین حوزه های فرهنگی دانشگاهها است مورد بررسی قرار دهند.