به گزارش گروه دانشگاههای کشور «خبرگزاری دانشجو»، محمد علی نجفی امروز در اجلاسیه روسای دانشگاههای سراسر کشور که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، مهمترین چالش آموزش عالی را ارتقای کیفیت آموزش عالی برشمرد و گفت: متاسفانه در سالهای اخیر، شاهد سیطره کمیت بر تصمیمات، فعالیتها و برنامههای آموزش عالی بودیم.
وی با اشاره به اینکه کارآمد کردن نظام آموزش عالی کشور یکی دیگر از چالشهای پیش روی آموزش عالی است، افزود: کار بست علم در جامعه، توانمندسازی خروجیهای دانشگاهها، پیوند بین دانشگاه با بخشهای مختلف اجرایی و اقتصادی کشور، بینالمللی کردن دانشگاهها و عدم وجود پیوند عمیق میان دانشگاه با نیازهای امروز جامعه از جمله مشکلاتی است که در حال حاضر با آن مواجه هستیم که باید برطرف کنیم.
سرپرست وزارت علوم دیگر چالش آموزش عالی را اقتصاد و منابع مالی دانشگاهها دانست و گفت: در آموزش عالی نیازمند یک استراتژی مالی کلی هستیم و در عین حال نمیتوان یک نسخه مالی برای همه دانشگاهها تجویز کرد.
نجفی ادامه داد: آیندهنگری، آیندهنگاری و آینده پژوهی، کاستن از تمرکزگرایی، حرکت به سوی استقلال دانشگاهها و بینالمللی کردن دانشگاهها از رویکردهای وزارت علوم است.
وی در ادامه در خصوص رویکرد سیاسی وزارت علوم تاکید کرد: استراتژی ما این است که دانشگاه نباید میدان رقابتهای سیاسی باشد و مسائل سیاسی نباید مسائل علمی و آموزشی را به حاشیه براند و در یک کلام، دانشگاه نباید سیاست زده شود و باج سیاسی به کسی یا جریانی بدهد.
سرپرست وزارت علوم در پایان برندفروشی در دانشگاهها را نقد کرد و گفت: اگرچه مجموعه منابع مالی که در آموزش عالی کشور در گردش هستند، به ما اجازه داشتن حداکثر کیفیت را نمیدهد؛ ولی باید تلاش کنیم هم در تأمین منابع مالی و هم در هزینه کرد این منابع، بیعدالتی صورت نگیرد و باید دانشگاهها به میزانی که در حل مسائل ملی و منطقهای نقش دارند، منابع مالی بیشتری کسب و از آن در جهت ارتقای علمی کشور استفاده کنند.