حجتالاسلام عليرضا سليمي در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص ابلاغ سياست هاي راهبردي علمي و فناوري از سوي مقام معظم رهبري و با اشاره به يكي از بندهاي اين ابلاغيه در خصوص تقسيم عادلانه امكانات آموزشي گفت: متاسفانه حقيقتي در كشور ما وجود دارد كه تقسيم امكانات آموزشي در آن عادلانه نيست و واقعيت اين است كه امروز ما با روندي در كشور رو به جلو ميرويم كه فرصتها برابر به دانشجويان ارائه نميشود بلكه كساني كه تمول مالي دارند فرصت بيشتري براي استفاده از اين امكانات دارند.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: از مجموع يك ميليون دانشجوي پذيرش شده در سال حدود 700 هزار نفر در دانشگاههاي دولتي و بدون شهريه تحصيل ميكنند و مابقي در ساير دانشگاهها نظير آزاد، پيام نور، شبانه، پرديسها و جامع علمي كاربردي همگي شهريه دريافت ميكنند بنابراين بايد راهكاري انديشيده شود كه اين فرصت نيز به صورت برابر در اختيار همه قرار گيرد.
وي افزود: نكته ديگري كه مصداق اين نابرابري است در واقع توزيع جغرافيايي دانشگاههاست كه براي مثال افرادي كه در نقاط محروم و يا نقاط مرزي و شهرستانهاي دورافتاده زندگي ميكنند از فرصت كمتري براي ارتقاي تحصيلات برخوردار هستند.
سليمي در ادامه بيان داشت: همچنين در خصوص پيش از دانشگاه نيز تقسيمبندي امكانات آموزشي به صورت عادلانه نيست چرا كه در برخي شهرهاي بزرگ امكانات بيشتري در اختيار دانشآموزان قرار ميگيرد كه اين رقابت را به رقابتي نابرابر تبديل ميكند.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: متاسفانه يكي ديگر از مواردي كه اين تقسيم نابرابر امكانات آموزشي را نشان ميدهد اقدامي است كه اخيرا برخي دانشگاهها انجام ميدهند و اعلام ميكنند از دانشجويان چه با آزمون و چه بدون آزمون پذيرايي ميكنند در حالي كه در دانشگاههايي كه بدون آزمون دانشجو ميپذيرند و يا آزمون آنها جدي نيست و دانشجو صرفا به صورت سوري در آزمون شركت ميكنند روشن است كه فرصت برابر نيست.
حجتالاسلام و المسلمين سليمي خاطر نشان كرد: به نظر ميرسد همفكريها و سازوكارها در پذيرش دانشجو نياز به يك تحول اساسي دارد تا فرصت برابر و عادلانه در اختيار همه قرار گيرد.