به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، فراهانی گفت: دانشگاه پیام نور امسال بیست و پنجمین سال فعالیت خود را پشت سر میگذارد. این دانشگاه در بیش از ۲ دهه از فعالیت خود به شکل ویژه نقش آفرین بوده و نقش بیبدیلی در توسعه آموزش عالی و پاسخگویی به تقاضای ورود جوانان به عرصههای آموزش عالی داشته است.
وی افزود: دانشگاه پیام نور با سبک و نظام متفاوت توانست گامهای بلند و ارزشمندی در عرصه تولید و ترویج دانش در نظام مقدس جمهوری اسلامی بردارد.
فراهانی با تاکید بر ارتقای کیفی اظهار داشت: امروز بعد از یک ربع قرن فعالیت، آنچه که مدنظر دانشگاه پیام نور است توسعه کیفی بر مبنای نیازهای ملموس جامعه است به نحوی که بتواند دانش آموختگانی را تربیت کرده و به جامعه تحویل دهد که رافع مشکلات مردم باشند.
سرپرست دانشگاه پیام نور به دو بخش مهم از مطالعات تیم تدوین نقشه اجرایی توسعه کیفی در دانشگاه پیام نور اشاره کرد و افزود: ملاحظاتی که در تدوین برنامه مورد نظر مدیریت دانشگاه است، انجام فعالیتهای پژوهشی، ایجاد پژوهشکدهها، جذب عضو علمی - پژوهشی به گونهای است که رافع مشکلات مردم و جامعه باشد.
وی با عنوان اینکه جامعه، دانشگاه پیام نور را یک دانشگاه آموزش محور و موفق در ترویج دانش و توسعه فرهنگ عمومی میشناسد، گفت: امروز در جایگاهی قرار داریم که بیش از ۴ میلیون دانشجو در کشور شاغل به تحصیل هستند و مطالبات عمومی به گونهای است که از دانشگاه انتظار دارند دانش آموختهای تربیت شود که حلال مشکلات مردم باشد. جامعه به دنبال تولید دانشی است که بتواند مشکلات اقتصادی، ترافیک و محیط زیست را حل کند.
فراهانی به سخنان رئیس جمهور در جمع روسای دانشگاهها مبنی بر ضرورت تکمیل حلقه پژوهش اشاره کرد و گفت: اسناد بالادستی و ارزش فعالیتهای پژوهشی در ارزیابی دانشگاهها، به مقوله پژوهش اهمیت و اعتبار خاص میبخشد.
وی افزود: دانشگاه پیام نور برای اولین گام توانست با حذف موانع آیین نامهای موجود و اعمال اصلاحات، راه را برای پژوهشگران این دانشگاه هموار سازد. دانشگاه پیام نور در بین مجموعه دانشگاههای کشور در زمینه گرنت فرهنگی فعالیتهای پژوهشی پیشگام بوده است و امروز امکانات آزمایشگاهی و پایگاههای علمی دانشگاه در حد مطلوب و قابل قبولی است.
وی با عنوان اینکه متاسفانه سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور غنیترین کتابخانه خود را هم اکنون در اختیار ندارد، گفت: یکی از برنامههای مهم دانشگاه بازگرداندن این کتابخانه غنی است. این دانشگاه در تجهیز آزمایشگاه حدود ۳۷ میلیارد تومان هزینه کرده است و در زمینه ساماندهی این کتابخانه نیز اهتمام خواهد ورزید.
سرپرست دانشگاه پیام نور ادامه داد: در همه نظامهای آموزش راه دور دنیا، فرهنگ متون نوشتاری جایگاه خود را دارند و مدیران جدید دانشگاه پیام نور نیز اهتمام خاصی بر غنی سازی کتب داشته و انتشار دو هزارمین کتاب درسی علمی و خودآموز این دانشگاه اقدام ارزشمند و بزرگی است.
فراهانی تالیف ۱۵۰ عنوان کتاب را در طول یک سال گذشته در دانشگاه پیام نور بیسابقه توصیف کرد و افزود: متاسفانه دانشگاه پیام نور و توانمندیهای این دانشگاه آن طور که شایسته است به جامعه شناسانده نشده است. ما انتظار داریم به گونهای حرکت کنیم که دانشگاه محل خدمت بهترینها از نظر علمی، اخلاقی، ارزشی و فرهنگی باشد و دانشگاه پیام نور در جایگاه واقعی خود در بین مردم قرار گیرد.