به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان مشاور فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها در مراسم افتتاحیه اکران های دانشجویی جشنواره مردمی عمار که عصر امروز در دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: سال هاست که سعی کردم از زوایای مختلف در باره پدیده سینما از جانب زیبایی و هنر صحبت کنم و نگاهی که در دین به این مقوله وجود دارد تبیین کنم.
وی افزود: سینما چیزی از جنس تماشا است و اگر تماشاگر نباشد سینما وجود ندارد و انگیزه ای برای تولید آنچه که دیدنی است در پرده سینما به وجود نمی آید و بسیاری از مقوله های هنری نیز همین طور هستند.
مشاور فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها با تأکید بر اینکه آثار هنری برای تماشاکردن تولید می شود تصریح کرد: سینما تکامل یافته بسیاری از هنرهای چشم نواز است و نسبت سینما و دین این است که انسان اساسا با تماشا چه نسبتی دارد آیا متن را تشکیل می دهد و یا بخش پایین تر است.
وی ابراز داشت: گاهی نقد می کنیم و موجب سوءتفاهم می شود بلکه باید ریشه شناسی نقد مشخص شود.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه ادامه داد: دیدن چیزی از جنس انسانیت است و خوردن بعد حیوانیت است.
حجت الاسلام پناهیان با اشاره به اینکه تحسین با تصاحب بسیار متفاوت است گفت: تحسین زیباست اما برخی می خواهند زیبایی ها را به جای تحسین تصاحب کنند.
مشاور فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها اظهار داشت: چون دیدن ارزش دارد برایش احکام صادر می شود و دیدن یکی از مهم ترین موقعیت ها برای امتحان آدم هاست.
وی افزود: سینماگران معمولا طرز دیدن خودشان را با دیگران در میان می گذارند و یک کارگردان می تواند زیبایی های روح خودش و عیوب خودش را نشان دهد.
مشاور فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها با اشاره به اینکه تماشا بخش تقریبی زندگی ما نیست ابراز داشت: دیدن بخش بسیار مقدسی برای انسان است و چشم انسان ورودی بسیار گشاده دستی است.
حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: اوج قله بهشت چیزی از جنس دیدن است و سینما هنری است که برای خدمت تماشا آفریده شده است.
این استاد اخلاق با بیان اینکه دیدن یکی از مراتب وجود است اظهار داشت: در مرحله کمال چیزی از جنس دیدن اتفاق می افتد و لقاءالله یعنی به تماشای خدا نشستن را تجربه می کند.
وی بااشاره به اینکه شرافت دیدن بالاتر از خوردن و آشامیدن است گفت: سینما زاویه دید را مشخص می کند اما تولیدکنندگان نباید دیدگاه های خود را تحمیل کنند و اگر تحمیل نباشد به تماشا بردن انسان ها کار شرافتندانه ای است.
مشاور فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها ادامه داد: دیدن بخش بسیار مقدسی برای انسان است و چشم انسان ورودی بسیار گشاده دستی می باشد.
حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: بسیاری از فیلم های ائمه را نگاه نکردم چرا که محاسباتی برای خودم داشتم و به شأن خود به عنوان یک شهروند از سازندگان این فیلم ها تشکر می کنم.
وی افزود: چشم عجیب ترین بخش وجود آدمی است و تأثیرات خود را در شما نشان می دهد به طوری که برخی پزشکان می گویند بسیار از بیماری ها در چشم مشخص می شود و اولین جسمی که در انسان می میرد چشم است.
مشاور فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها با اشاره به اینکه هزاران حالت را می توان از طرز نگاه افراد فهمید گفت: کسی که برای دیدن خود ارزش قائل می شود انسان برجسته ای است و باید احترام تماشا را بالا ببریم تا حرمت سینما هم بالا برود.
حجت الاسلام پناهیان ابراز داشت: یکی از قدرت های انسان کنترل حس خودش است که باید متناسب با آن موقعیت شکل بگیرد که در همین اساس به بازیگران گفتند از شما انتظار می رود که نمازتان از بقیه مردم بهتر باشد.
وی با اشاره به اینکه همه ما می توانیم همچون آیت الله بهجت زندگی کنیم گفت: باید دست کسی که ما را به تماشاخانه های زیبا می برد و سینماگر کسی است که چند نفر را با خودش به زیارت ببرد.
مشاور فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها ابراز داشت: زیارت حقیقت بسیار زیبا است و تا زمانی که حقیقت های دنیا را ندیده ایم دنبال زیارت خدا نرویم چرا که تماشا و تماشاخانه حرمت دارد.
حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: مجید مجیدی که سرگرم ساختن پیامبر (ص) است خودش بسیار تحت تأثیر قرار گرفته و در گفتگوی بیان داشت بعید است دیگر به کارهای کمتر از این جنس دست بزند.
وی خطاب به تولیدکنندگان فیلم گفت: سینماگران محترم باید همه را به تماشای حقایق عالم ببریم چرا که شما وقت و امکانات دارید.
وی افزود: بسیاری ازشما دانشجویان در رشته های مختلف مشغول به تحصیل هستید اما اگر فکر می کنید که رشته تان را به اشتباه انتخاب کرده ایدو انرژی فعالیت در سینما را دارید به رشته های مربوط به سینما بروید.
مشاور فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها افزود: امروز بیش از اقتصادان جامعه دان و اندیشمند به سینماگر احتیاج داریم.
وی ابراز داشت: این اشتباه است که ما باهوش ترین فرزندان خود را به دانشگاه های بفرستیم که رشته های سینماگری ندارند.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: سینما و رسانه اساسا اهمیت دارد و خیلی کمبود نیرو داریم که باید تعداد سینماگران ما زیاد شود تا جهان را تحت تأثیر قرار دهد.