به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ دانشکده فنی پسرانه امام علی (ع) کردکوی یکی از قطبهای مهم آموزش عالی در استان گلستان به شمار میرود که در انتهای شهرک فرهنگیان و ابتدای جاده جنگل امام رضا(ع) این شهرستان قرار دارد.
با توجه به جانمایی در منطقه جنگلی، این دانشکده معمولا با بارندگی باران و برف مواجه میشود و این در حالیست که کوچه طویل منتهی به درب دانشکده، خاکی و ناهموار و در مواقع بارندگی اکثرا مملو از گل و لای بوده و عبور و مرور در آن سخت و مشکل است.
طی مراجعات تعدادی از دانشجویان این دانشکده به «خبرگزاری دانشجو» برای حل این معضل به سراغ ریاست دانشکده رفته و مطلع شدیم که غلامرضا عرفانیان، ریاست دانشکده، طی چند مرحله این مشکل را به شهرداری شهرستان گزارش داده و خواستار پیگیری و رفع آن شد؛ اما به رغم نامه نگاریهای متعدد هنوز اقدامی از سوی شهرداری دیده نشده است.
با پیگیریهای حضوری «خبرگزاری دانشجو» جهت مشاهده از نزدیک مشکلات 700دانشجوی این دانشکده و تبعات احتمالی وضعیت این کوچه ناهموار بر روی وضعیت رفاهی دانشجویان، با کسب جواز از ریاست دانشکده برای تهیه گزارش به خوابگاه دانشجویان رفتیم که متوجه مشکلات دیگری نیز شدیم.
درب اتاق 101 را زده و وارد اتاق شدیم در این اتاق شش دانشجوی ترم اولی زندگی میکردند وقتی درب را زدیم متوجه شدیم که همگی خوابیدهاند و این در حالی بود که ساعت 11:30 پیش از ظهر بود، به گفته مسئول خوابگاه از آنجاییکه فصل امتحانات است این دانشجویان شب گذشته را تا دیروقت بیدار بوده و چرت چند دقیقهای اکنون حاصل از خستگیها و بی خوابیهای دیشب است.
یکی از دانشجویان این اتاق در این باره گفت: کوچه اسباب زحمت است اما مشکلات دیگری از قبیل نبود اینترنت و وضعیت بد سرویسهای بهداشتی نیز بسیار ناراحت کننده است.
این دانشجو افزود: بیشتر وقت دانشجویان یا به خواب میگذرد و یا به درس خواندن و عملا اینترنتی برای فعالیت دانشجویان در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی وجود ندارد.
یکی از دانشجویان با طرح این سوال که آیا به مشکلات رسیدگی خواهد شد یا خیر؟ بیان داشت: گمان نمیکنم نتیجهای حاصل شود چرا که در مراتب پیشین مشکلات را به شورای صنفی ارائه داده و پاسخی نگرفتهایم.
دانشجوی دیگری خاطرنشان کرد: اینترنت داریم؛ اما سرعت آن کم است که گویا وضعیت در خوابگاههای دیگر هم به همین منوال است، برای فعالیتهای غیردرسی نیز تشکل بسیج دانشجویی دانشگاه در ترمی که گذشت چند برنامه برگزار کرد که اگر تمایلی در دانشجویی باشد میتواند با مراجعات بیشتر به تشکلهای دانشجویی دامنه فعالیتهای خود را گستردهتر کند.
این دانشجویان که در رشتههای مکانیک، ساختمان و تربیت بدنی تحصیل میکردند بیشتر ترجیح میدادند سکوت کنند که یوری، مسئول خوابگاه در واکنش به سکوت دانشجویان گفت: وجود من باعث نشود که مشکلات خود را بیان نکنید، مسئولان دانشگاه اگر به دنبال حل مشکلات نبودند از وضعیت فعلی شما سرکشی نمیکردند.
یوری تأکید کرد: مسئولان درصدد رفع مشکلات شما هستند ضمن اینکه باید شرایط کلی اقتصادی کشور و وزارت نیز در نظر گرفته شود و قناعت را که یک اصل مهم در دین مبین اسلام به شمار میآید فراموش نکرد.
پس از گرفتن عکس یادگاری دانشجویان و به تصویر کشیدن بخشی از زندگی شش نفره آنان در یک اتاق، به اتاق 109 سر زدیم.
در اتاق 109 چهار دانشجو که در ترم اول کارشناسی ناپیوسته درس میخواندند حضور داشتند، سوال را راجع به مشکلات صنفی رفاهی آنان تکرار کردم.
یکی از دانشجویان مشکل کوچه دانشگاه را عمدهترین مشکلات خواند و گفت: کوچه ورودی دانشگاه خاکی است و با توجه به آب و هوای شمال که بارندگی در آن زیاد است اکثر مواقع این کوچه مملو از گل و لای شده و عبور و مرور را برای دانشجویان سخت میکند دانشگاه نیز پیرو مراجعات دانشجویان طی چند نامه این مورد را به شهرداری اطلاع داده، اما متأسفانه شهرداری شهرستان کردکوی هیچ اقدام موثری در این راستا انجام نداده است.
وی دیگر مشکل صنفی رفاهی دانشجویان دانشکده را عدم صرف وعده شام، برخورد نامناسب اخلاقی مسئولان بوفه، عدم وجود عابربانک و عدم وجود سالن ورزشی خواند و تصریح کرد: هیچ وعده شامی در خوابگاه داده نمیشود و تنها نکته مثبت این قضیه این است که دانشجویان پسر را برای فرار از گرسنگی تبدیل به یک کدبانوی تمام عیار کرده است!
یکی دیگر از دانشجویان این اتاق با وجود اینکه دانشجویان اتاق قبلی از نبود اینترنت گله مند بودند، بیان داشت: اکثر وقت دانشجویان در لاین و واتس آپ میگذرد.
دانشجوی دیگری ضمن اینکه وضعیت سالن مطالعه دانشکده را مطلوب ارزیابی کرد، گفت: وضعیت برای مطالعه مفید فراهم است؛ اما وضعیت رفاهی و سرگرمی این طور نیست؛ برای مثال کل خوابگاه تنها یک تلویزیون دارد که آن نیز به رأی اکثریت معمولا در حال پخش فوتبال است و این موجب میشود ما از اخبار رسانهها تقریبا بی اطلاع باشیم.
این دانشجو در ادامه بیان داشت: عملکرد تشکل بسیج دانشجویی باعث میشود دانشجویان از مسائل روز در حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی باخبر شوند، برای مثال حلقههای صالحین بسیج دانشجویی بسیار آگاهی دهنده بوده و بستر فعالیتهای دانشجویی را در عرصههای مختلف فراهم کرده است.
دانشجوی دیگر از نبود سرویس دانشجویی گله کرد و متذکر شد: با توجه به مکان دانشکده، از ساعت 19 یا 20 شب دیگر تاکسی برای رفتن به داخل شهر پیدا نمیشود و این باعث میشود که ضرورت وجود عابر بانک و بوفهی مجهز بیشتر احساس شود.
دانشجوی دیگری در راهروی خوابگاه برای انجام مصاحبه پیش آمد و گفت: بیشترین مشکل دانشکده کوچه دانشگاه است که در بارندگیها به خصوص در فصل زمستان رفت و آمد در آن سخت میشود، حیاط دانشگاه نیز در برخی نقاط همین مشکل را دارد از همین رو از شهرداری کردکوی درخواست میکنم به عنوان یک دانشجو تا به این مشکل رسیدگی کرده و این کوچه را برای 700دانشجویی که در وضعیت بد در حال درس خواندن هستند حل کنند چرا که آب و هوای خوب و مطلوب و دلباز این منطقه به خاطر مشکل گل و لایی که در فصول سرد بوجود میآید دیگر لطفی ندارد.
پدر پایان، یوری، مسئول امور خوابگاه طی چند عبارت متذکر شد: ریاست این دانشگاه بیشترین بها را به دانشجویان میدهد و مثل یک پدر دلسوز بالای سر بچهها هستند، تلاش نیز برای رفع مشکلات دارند منتهی برخی مشکلات ما همچنان ادامه دارد.
اسکلت سالن ورزشی دانشکده
زمین والیبال
وضعیت کوچه دانشگاه در روز حضور «خبرگزاری دانشجو» پس از سه روز آفتابی!