به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، پورسراجیان، رئیس پارک علم و فناوری یزد روز گذشته در نشست خبری، با اشاره به حضور دانشگاهها و نخبگان در سطح پارکهای علم و فناوری گفت: ماموریت توسعه فناوری که در وزارت علوم مطرح است، از لحاظ ساخت به اواخر دهه ۷۰ میرسد که استان یزد سابقه ۳۰ ساله دارد، ولی عملیاتی سازی این موضوع از دهه ۸۰ صورت گرفته است.
وی افزود: دومین پارک علم و فناوری در سطح کشور در استان یزد با همکاری دانشگاه یزد، استانداری یزد و بخشهای مرتبط صورت گرفت و الان مجموعا ۲۵۸ شرکت را در خود جای داده است.
رئیس پارک علم و فناوری یزد خاطرنشان کرد: امروز موضوع اقتصاد دانش بنیان و اتکا فعالیتهای دولت به توسعه فناوری اهمیت ویژهای دارد و یک خیزشی نیز به این سمت وجود دارد.
پورسراجیان تصریح کرد: با توجه به ضرورت ملی برای حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان، ما در استان یزد به الزام در این خصوص رسیدهایم و در سطحی بالاتر از ملی برای ان فعالیت میکنیم.
وی ادامه داد: یزد از لحاظ منابع انسانی در جایگاه خوبی قرار گرفته که ۲۱ سال رتبه اول در پذیرش دانشگاهها نشان دهنده آن است، ولی در این راستا عدم توازنی بین منابع و نیروی انسانی وجود دارد که این عوامل باعث از دست رفتن سرمایه اجتماعی شده است.
رئیس پارک علم و فناوری یزد بیان کرد: ما راهی جز سرمایه گذاری در حوزه توسعه اقتصاد دانش بنیان نداریم.
پورسراجیان بیان کرد: حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانش بنیان هدف اصلی ما است و تبدیل شدن به قطب فناوری ملی نیز چشم انداز اصلی ما است که با توجه به فراز و نشیبها و تلاش در حساس سازی اجتماعی در موضوع فناوری ما باید این حساسیت اجتماعی را بوجود اوریم.
وی افزود: توسعه ارتباطات در سطح بین المللی و حضور فعال در عرصه بین المللی محور دیگر مورد نظر ما است که در این راستا نیز تفاهم نامه همکاری با معاونت فناوری ریاست جمهوری در استان امضا شد و الان در مراحل عملیاتی آن قرار دارد که زمینه خوبی برای ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان بوجود آمده است.
رئیس پارک علم و فناوری یزد بیان کرد: مجموعه مفصلی از تفاهم نامههای همکاری با دانشگاههای مختلف در سطح استان و سایر استانها و ستاد فناوریهای نرم ریاست جمهوری و ستاد توسعه فناوری و دانش بنیان هوایی و هوانوردی به امضا رساندیم.
پورسراجیان گفت: با توجه به انتظارات و شاخصها، بیش از ۸۰ درصد شرکتهای ما، شرکتهای موفق بوده است که خروج موفق و ادامه استقرار در پارک یکی از شاخصهای موثر بوده و در این راستا نیز ما کمتر ۲۰ درصد خروج ناموفق را داشتهایم که این نشان از عملکرد موفق بوده است.
وی بیان کرد: یازدهین جشنواره ایدههای برتر در یزد برگزار خواهد شد که با توجه به تغییرات پارک یزد تا جشنواره نهم را در سطح ملی برگزار کرد و از دهم در همه پارکها در سطح استانها برگزار شد، اما باز این جشنواره با محوریت استان یزد در سطح کشور برگزار خواهد شد که صنایع خصوصی و بزرگ نیز در آن حضور پیدا میکنند.
رئیس پارک علم و فناوری یزد خاطرنشان کرد: مهمترین دغدغه کاری ما به عنوان امری مهم برگرداندن شور و نشاط و علاقمندی است که باید در فناوران وجود داشته باشد تا رونق مناسب را ببینیم.
پورسراجیان گفت: حضور در جمع ۳ پارک علم و فناوری کشور و یکی از ۱۰ پارک علم و فناوری منطقه غرب آسیا چشم انداز اساسی ما است که امیدواریم با همکاری مسئولین این امر تحقق پیدا کند.
وی در ادامه با اشاره به فرار و مهاجرت نحبگان و اهمیت توجه پارکهای علم و فناوری به آن بیان کرد: یکی از کشورهای کوچک حوزه خلیج فارس بیش از ۸۰ هزار نخبه ما را جذب کرده و به نوعی با آنها در ارتباط است، که ما باید برای جذب این نخبگان عمل کرده و از آنها استفاده نماییم و زمینه را برای فعالیت آنها داشته باشیم.
رئیس پارک علم و فناوری یزد در پایان تصریح کرد: انتظار ما از دفتر نخبگان کمک به جریان شناسایی و جذب و ساماندهی و برقراری ارتباط است که دفتر نخبگان باید به ما کمک کند تا در بحث جذب افراد خلاق فعال باشیم.