به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، عصر دیروز نشستی با موضوع «فساد اقتصادی حکومتی از ریشه ها تا سرشاخه ها»، به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و با سخنرانی احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس در تالار شهید صدر دانشگاه اصفهان برگزار شد.
احمد توکلی در این نشست گفت: این که عزم جزمی برای اصلاح ساز و کار دولت وجود ندارد و جمع کثیری از این سیستم نفع می برند حرف کاملا درستی است، چون اگر نفع نبرند این سیستم دوام نمی آورد.
وی افزود: این سیستم که در مسیر غلط طی راه می کند، پس حامی دارد. اتفاقا باید این حلقه های پیوند خورده را شناخت و شکاند.
نماینده مردم تهران در مجلس در رابطه با عملکرد نامناسب نمایندگان مجلس به خصوص شهرستانی ها در مبارزه با فساد تصریح کرد: چون در انتخابات مجلس حزب نداریم نمایندگانی که در پی جمع آرا هستند، خودشان به سراغ مردم می روند و تقاضای رأی می کنند و وعده های ملموس می دهند. اگر نمایندگان خوبی باشند وقتی وارد مجلس می شوند می روند دنبال ایفای وظایفشان. اگر نماینده رفت پشت سراین وزیر و آن وزیر دیگر نماینده نیست.
توکلی افزود: درنتیجه نمی تواند کارهای بزرگ بکند، نه اینکه نخواهد بکند، مشکل پیدا می کند و به دنبال این کارها نمی رود. نمایندگان تهران کمتر از این مشکلات دارند، بیشتر از این گونه حرف ها می زنند. علتش این است که نمایندگان بعد از مدتی تبدیل به کارپردازان حوزه انتخابیه می شوند نه نمایندگان ملت ایران. نماینده نمی تواند خودش را خودش ببیند، باید خودش را با ملت ببیند.
وی در مورد چرایی عدم اقدام عملی در مبارزه با فساد و افزایش فسادها با وجود آگاهی مسئولین، گفت: به سیاق فطرت همه می دانند که فساد و زد و بند درست نیست. دلایل این دانستن هم پنهان کاری است، اگر نماینده ای از تولیدکننده ای ماشین هدیه بگیرد، آیا می گوید که این ماشین را از چه کسی هدیه گرفته، امکان ندارد. ماشین را به نام پسرعمویش می کند. همین که پنهان می کند یعنی می داند. احتیاج به علم تفصیلی ندارد.
توکلی تاکید کرد: من به شما بگویم جمهوری اسلامی را حالا حالاها، نه کودتا، نه انقلاب مخملی، نه حمله نظامی تهدید می کند. ولی یک چیز تهدید می کند و آن فساد است. این را پیغمبر اکرم و اسلام و عقل فرمود. فساد هرحکومتی را از بین می برد. منِ نماینده به پشتوانه مردم سر کار می کنم. نماینده ای که این پشتوانه را نداشته باشد کاری از او بر نمی آید.
نماینده مردم تهران با اشاره به نفتی بودن بودجه سال ۹۴ و چرایی تصویب آن، گفت: بودجه سال دیگر و سال بعدش هم نفتی است چون نمی شود از نفت به یک باره برید. اگر تصمیم جدی داشته باشیم که از نفت ببریم هفت تا هشت سال طول می کشد. حتی وابستگی به آن هم کاهش پیدا نکرده است. صحبت های زیادی شده ولی کارساده ای نیست اگرچه شدنی است.
وی در مورد پرونده مهدی هاشمی و حواشی آن اظهار داشت: من راجع او تحقیق کردم و پای آن هم میایستم. من تمام احکام دادگاه های آمریکا و نروژ را پیدا کردم. همه را کد کردم و در رسانه ها منتشر کردم. وکلای مهدی هاشمی اصلا به من جواب ندادند و فقط توهین کردند.
توکلی در پاسخ به سؤالی در این نشست پیرامون کسانی که با مه آفرید خسروی همکاری کرده اند از جمله جهرمی، گفت: ایشان ایران است و چیزی را امضا نکرده است. او شایسته مدیریت بانک صادرات نبود نه اینکه چیزی را امضا کرده باشد. از این لحاظ آدم ناپاکی نیست ولی برای ریاست نالایق بود.
نماینده مردم تهران بیان داشت: مجازات سیاستمداران نوعش متفاوت است، یعنی اگر کسی نماینده بدی شد در عوض رأی نمی آورد. وزیر بدی شد استیضاح می شود، عزل می شود. مجازات سیاستمداران ازجنس سیاسی است. حالا اگر وزیری یا وکیلی خیانت کند، که خیانت هم تعریف حقوقی دارد، مثلا از سمتی سوءاستفاده می کند، خیانت در امانت است و مجازاتش زندان و شلاق است. اگر آدمی دست کج نداشت و سعی نمی کرد نماینده ها را بخرد، احتمالا آدم بی عرضه ایست، مثل خیلی وزای قبل که الان دیگر سرکارنیستند و دانشگاه درسشان را می دهند.
توکلی در ادامه در رابطه با اسیر مصلحت شدن در مبارزه با فساد گفت: متأسفانه مماشات با فساد رایج تر از فساد است. یعنی آدم های فاسد زیاد نیستند ولی آدم هایی که حاضرنیستند با فساد درگیر شوند زیاد هستند. شما محافظه کار نباشید. محافظه کاری درد بی درمان همه تاریخ است در مصاف حق و باطل.
وی افزود: یک علت اینکه قاطع برخورد نمی شود این است که فساد سیستمی و شبکه ای است. محافظه کاری هست و شبکه فساد جلوی کار را می گیرد.ان شاءالله قوه قضائیه همان طور که شروع کرده اگریک سال دیگر ادامه بدهد،به نظرمن احساس مردم تغییر می کند و روحیه می گیرند.
توکلی در پاسخ به سوال دانشجویی که پرسیده بود آیا واقعا جامعه ی ما اسلامی اداره می شود و آیا علنی کردن فساد توسط رسانه ها کارخوبی است درصورتی که موجب بی اعتمادی مردم به نظام می گردد، باصراحت بیان داشت اسلامی که اداره نمی شود، ازبعضی جهات اسلامی هست از خیلی جهات اسلامی نیست. ولی باید ازهمین اسم مقدس استفاده کنیم و به هم بگوییم چرا اسلامی نیستیم؟ اعلام رسانه ها هم باعث یأس مردم وهم موجب سرزنش مسئولین می شود. این فشار به مسئولین خوب است. واقعا تحرک ایجاد می کند و آن یأس را هم ازبین می برد.
نماینده مردم تهران تاکید کرد: یکی از بدبختی های ما که اسلامی عمل نمی کنیم این است که رسانه های به قدرکافی آزاد نداریم. اگر رسانه ها به موقع کارشان را می کردند و با سکه و سفرخارجی نظرشان عوض نمی شد وضع ما بهتر بود. دادگاه های مالی هم واقعا زمان براست و از قوه قضائیه تعجیل نخواهید؛ بلکه سلامت، عدالت و دقت بخواهید.
در آخرین سؤال این نشست نیز، دانشجویی از سهم محمود احمدی نژاد در فساد سیاسی و اقتصادی پرسید، توکلی در این رابطه گفت: بیشتر وی را در اعتماد بیش از حد به اطرافیان مقصر می دانم.