به گزارش خبرنگار «خبرگزرای دانشجو» از شيراز، عبدالرسول قرائتي، عضو هيات علمي و مدير گروه رشته فيزيك دانشگاه پيام نور شيراز صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آزمون جامع دوره دكتري رشته فيزيك نظري دانشگاه پيام نور شيراز گفت: آزمون جامع دوره دكتري با هدف كسب اطمينان از قابليتهاي پژوهشي و علمي دانشجويان، سنجش توانمندي و تحليل و استنباط در برخورد اصولي با مسائل علمي و همچنين برخورداري از قوه ابتكار و قابليت هاي پژوهشي دانشجو برگزار مي شود.
وی با بیان اینکه آزمون جامع زير نظر شوراي تحصيلات تكميلي و توسط هياتي متشكل از پنج نفر از اساتيد برگزار مي شود، افزود: دانشجوياني كه دروس مرحله آموزشي دوره دكتري را با موفقيت به پايان رسانده باشد و ميانگين كل نمرات از ۱۶ كمتر نباشد، در يك آزمون جامع كه به صورت كتبي و شفاهي برگزار مي شود، شركت مي کند.
عضو هيات علمي و مدير گروه رشته فيزيك دانشگاه پيام نور شيراز با اشاره به اینکه پرسشهاي اين آزمون از سوي اعضای هيأت علمي دانشگاه پيام نور طراحي مي شود، بیان داشت: دانشجوياني كه در اين آزمون قبول شوند، مي توانند نسبت به تهيه رساله دكتري اقدام كنند و دانشجوياني كه نتوانند حد نصاب لازم را كسب كنند مي توانند يك بار ديگر در آزمون جامع دوره دكتري شركت كنند و در صورت عدم موفقيت از ادامه تحصيل محروم خواهند شد.
قرائتي تصریح کرد: لازمه شركت در امتحان جامع كسب امتياز لازم در آزمون زبان خارجي معتبر براساس قوانين مصوب دانشگاه است و دانشجو بعد از گذراندن مرحله آموزشي كه شامل ۱۸ واحد درسي مي باشد، در امتحان جامع شركت مي كند و سپس وارد مرحله پژوهشي ۱۸ واحدي مي شود.
وی گفت: ارزش آزمون هاي كتبي و شفاهي به ترتيب ۷۰ درصد و ۳۰ درصد مي باشد و ميانگين كل نمرات دانشجو در امتحان جامع نبايد از ۱۶ بر پايه ۲۰ كمتر باشد. همچنين دانشجوياني كه حد نصاب نمره را بدست آورند، بايد تعدادي مقاله در مجلات معتبر علمي و بين المللي به چاپ برسانند.
عضو هيات علمي و مدير گروه رشته فيزيك دانشگاه پيام نور شيراز با بيان اين مطلب كه تعداد شركت كنندگان در آزمون جامع دوره دكتري دانشگاه پيام نور شيراز هشت نفر مي باشد، افزود: آزمون جامع كتبي از محتواي دروس رشته مربوطه در سطح تحصيلات تكميلي و آزمون شفاهي با نظر شوراي تحصيلات تكميلي به منظور ارزشيابي قابليت هاي پژوهشي و آموزشي و توانايي دانشجو در انجام پژوهش بر گزار مي شود.
قرائتي با اشاره به تعداد رشته هاي دوره دكتري دانشگاه پيام نور شيراز، افزود: دانشجويان متقاضي شركت در آزمون دوره دكتري فيزيك نظري در صورت پذيرش، مي توانند در گرايش فيزيك جامد، مولكولي، اتمي، نظري، نجوم و اختر فيزيك ادامه تحصيل دهند.
وي افزود: نتايج آزمون جامع بايد ظرف مدت محدودي (حداكثر يك هفته) بعد از برگزاري آزمون كتبي، از طريق دانشگاه به دفتر تحصيلات تكميلي دانشگاه ارسال و اين دفتر نيز ظرف مدت يك هفته قبولي و عدم قبولي دانشجو را اعلام کنند.
عضو هيات علمي و مدير گروه رشته فيزيك دانشگاه پيام نور شيراز افزود: دانشجو موظف است پس از اتمام مرحله آموزشي در اولين آزمون جامع كه توسط دانشگاه برگزار مي شود شركت كند و در صورت عدم آمادگي، درخواستي براي تمديد مهلت شركت در آزمون با دلايل موجه و با تائيد استاد راهنما به شوراي تحصيلات تكميلي گروه يا دانشكده ارائه کنند و شوراي مذكور زمان شركت دانشجو در آزمون جامع را، حداكثر براي يك نيمسال به تعويق بياندازد.
قرائتي توسعه تحصيلات تكميلي را از مهمترين اولويت هاي دانشگاه پيام نور استان خواند و گفت: در سال آينده تلاش خواهيم كرد، مجوز ايجاد دوره هاي مقطع تحصيلات تكميلي در هر رشته و گرايشي كه توانايي و پتانسيل اجراي آن در استان وجود داشته باشد، اخذ شود.
وي در ادامه افزود: اقدامات اوليه براي ايجاد چندين رشته جديد دوره دكتري در دانشگاه پيام نور شيراز انجام شده است و انتظار مي رود اين دانشگاه با توجه به فضاي آموزشي و علمي بالايي كه در اختيار دارد، از ظرفيت هاي بالقوه خود به نحو مطلوب استفاده کنند و در راستاي طرح هاي مطالعاتي و پژوهشي گام بردارد.
سرپرست دانشگاه پيام نور استان فارس با بيان اين مطلب كه سياست دانشگاه توسعه كيفي است، گفت: در سال هاي گذشته با ظرفيت هاي ايجاد شده و در چارچوب قوانين قدم هاي موثري در جهت توسعه تحصيلات تكميلي در مراكز و واحدهاي استان و بويژه مركز شيراز برداشته شده است و اميدواريم اين روند به همراه كيفي سازي آموزشي ادامه داشته باشد.
قرائتي در خصوص حمايت از طرح هاي علمي و پژوهشي دانشگاه گفت: اساتيد و دانشجويان محور و سرمايه هاي علمي دانشگاه هستند و با توجه به جايگاه توليد علم در كشور و نقش برجسته آن در توسعه اقتصاد، توسعه فرآيندهاي علمي و ارتقاي جايگاه پژوهش تنها از طريق حمايت از طرح هاي علمي و پژوهشي ميسر است.