به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، جواد صفایی قمی، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه کاشان با بیان اینکه پژوهشگران دانشگاه کاشان در تحقیقات خود از روشی ساده، مؤثر و سریع جهت ساخت نانوساختارهای فولرین استفاده کردند، گفت: این روش، میزان اتلاف انرژی را کاهش داده و بدون ایجاد محصولات جانبی، بازده محصول را به میزان زیادی افزایش میدهد.
وی افزود: از میان نانومواد میتوان به تمامی نانوساختارهای کربنی مانند نانوالماسها، فولرینها و نانولولههای کربنی اشاره کرد. بعد از کشف فولرین و تولید آزمایشگاهی آن، پژوهشهای فراوانی در مورد روشهای تهیهی انواع نانوساختارهای فولرینی و نیز روشهای شناسایی و اثبات ساختار آنها توسط محققین انجام گرفته است.
عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه کاشان تصریح کرد: اهمیت این تحقیقات را میتوان به کاربرد نانوساختارهایی با پایه فولرین در علم مواد، شیمی دارویی و وسایل فوتوالکترونیک ارتباط داد.
صفایی هدف از اجرای این طرح را استفاده از امواج فراصوت به عنوان روشی نوین در تهیه نانوساختارهای با پایه فولرین ذکر کرد و گفت: این روش، مبتنی بر اصول شیمی سبز و سازگار با محیط زیست است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به کارایی و عملکرد این نانو مواد در جذب نور و تبدیل انرژی نورانی به انرژی الکتریکی، میتوان از آنها در کاربردهای الکترونی و نوری ویژه، صنایع فوتوالکترونیک و یا وسایلی از جمله سلولها و باطریهای خورشیدی استفاده کرد.