به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، حميد صمد زاده در مراسم گراميداشت روز دندانپزشک در دانشکده دندانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اعلام آغاز طرح سلامت دهان و دندان در چارچوب طرح تحول نظام سلامت، گفت: در قالب اين برنامه مادران باردار و شيرده و کودکان کمتر از ۱۴ سال در شهرهاي زير 20 هزار نفر و مناطق روستايي زير پوشش مراقبتهاي سلامت دهان، فلورايد تراپي، فيشور سيلانت و آموزش قرار ميگيرند.
وي تفاوت اين طرح با ساير موارد مشابه در سالهاي گذشته را اولويت توجه بيش از پيش دولت در بحث سلامت، هماهنگي وزارتخانه بهداشت درمان و آموزش پزشکي با وزارتخانههاي کار، رفاه و امور اجتماعي و آموزش و پرورش و نيز زير پوشش قرار گرفتن خدمات پيشگيري ثانويه بیان کرد.
رئيس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت با اشاره به شناسايي گروه هدف ( ۷ميليون دانش اموز ابتدايي) در مناطق شهري و روستايي بیان داشت: از اين تعداد ۶۰ درصد مربوط به شهرها در 20 هزار مدرسه شهري و ۴۰ درصد باقيمانده نيز در 40 هزار مدرسه روستايي مستقر هستند.
صمدزاده اجراي برنامه فلورايد تراپي دوبار در سال ويژه کودکان بدو ورود به دبستان، ترميم دندان شش کودکان، فيشور سيلانت، آموزش پيشگيري و بهداشت دهان و معاينه از ديگر اقداماتي برشمرد که در اين برنامه به اجرا در مي آيد.
وی با بيان اينکه هم اکنون وزارت بهداشت در سطح کابينه قدرت خوبي دارد، گفت: اقدامات خوبي در اين سطح انجام شده؛ به گونه اي که سال گذشته سه هزار ميليارد ريال علاوه بر بودجه مصوب طرح تحول سلامت به اين طرح اختصاص يافته است.
رئيس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي افزود: بسياري از خدمات پيشگيري ثانويه نظير کشيدن دندان و ترميم آن تحت پوشش خدمات بيمه پايه قرار گرفته است.
صمدزاده گفت: در سال 1384، ۱۸ دانشکده دندانپزشکي در کشور وجود داشت که هم اکنون اين تعداد به ۶۴ دانشکده افزايش يافته است.
مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان با بيان اينکه به ازاي ۲۸ هزار دندانپزشک فقط ۱۵۰ بهداشتکار دهان و دندان در کشور وجود دارد، گفت: در کمتر جايي از دنيا ترکيب نيروي حد واسط مردم با دندانپزشکان که همان بهداشتکاران دهان و دندان باشند، به اين شکل است.
صمدزاده گفت: در زمان حاضر تربيت بهداشتکاران دهان و دندان در کشور متوقف شده است که اميدواريم با تشکيل شوراي سلامت دهان و دندان اين مشکل برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: امروزه ثابت شده است که کنترل شاخصهاي پوسيدگي دندان و بيماري هاي دهان با تربيت دندانپزشک اتفاق نميافتد.
رئيس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت افزود: مردم کشور ما سالانه بيش از ۶۰ هزار ميليارد ريال از پول جيبشان را به هزينههاي دندانپزشکي اختصاص ميدهند.
صمدزاده گفت: وضعيت دندانهاي ايرانيان به گونه اي است که در فاصله سني بين ۳۵ تا ۴۵ سالگي هر ايراني به طور متوسط شش دندان کشيده شده دارد و اين عدد، رقم بسيار زيادي است.