به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بهرامی امروز در مراسم افتتاحیه فاز دوم طرح تحول سلامت در شهرک مهرگان منطقه قرقی مشهد با بیان اینکه چهار میلیون و 870 هزار نفر از جمعیت شش میلیونی استان خراسان رضوی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد، گفت: در حال حاضر برای هر 1200 نفر در استان یک تخت وجود دارد.
وی ادامه داد: ما با حدود 700 خانه بهداشت خدمات خود را در سطح استان به مردم ارائه می دهیم و حدود 77 درصد از پایگاه های ما اکنون در مناطق مختلف استان فعال می باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هشت پهنه و 66 محله در خارج محدوده و حریم شهر مشهد تحت نظر ما می باشد، گفت: به غیر از دهانه غربی شهر مشهد تمام کرانه های دیگر این استان توسط جمعیت حاشیه نشین پر شده است.
بهرامی به انجام طرح سرشماری جمعیت حاشیه شهر در مشهد اشاره کرد و گفت: در مراحل سرشماری که حدود 50 روز به طول انجامید موفق شدیم دقیقا اعلام کنیم یک میلیون و 137 هزار حاشیه نشین در شهر مشهد در حال حاضر زندگی می کنند.
وی خاطر نشان کرد: قبل از آغاز فاز اول طرح تحول سلامت 31 مرکز در مشهد در حال فعالیت بود که در حال حاضر این تعداد به 41 مرکز افزایش و صددرصد در حال فعالیت می باشد.
بهرامی به افزایش تعداد پایگاه های سلامت در استان خراسان رضوی اشاره و خاطرنشان کرد: تعداد پایگاه های سلامت این استان از 107 عدد به 116 عدد افزایش پیدا کرده است که امروز می توانیم با افتخار بگوییم 924 نیرو در این پایگاه ها مشغول به خدمت به مردم می باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در حال حاضر در پایگاه های سلامت استان تعداد نیروهای ما از 344 نفر به 924 نفر افزایش پیدا کرده است که این جای مباهات دارد.
وی در بخش دوم صحبت های خود به ایجاد الگویی برای تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور اشاره کرد و افزود: در مشهد تغییر خوبی اتفاق افتاده است و ما به دنبال ایجاد الگو برای دیگر دانشگاه های علوم پزشکی کشور در روی کار آوردن بهورزان هستیم.
بهرامی خاطر نشان کرد: مراقبان سلامت که بهورزان گذشته هستند امروز خدمات خود را به صورت کامل به مردم ارائه می دهند در حالی که مجوز کار آنها به همان شکل سابق است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به جمعیت بالای 40 سال استان که اکثرا مبتلا به بیماری های دیابت و فشار خون هستند اشاره کرد و گفت: تا پایان سال 94 مجموع 400 هزار نفری جمعیت بالای 40 سال استان را در خصوص بیماری های دیابت و فشار خون غربالگری خواهیم کرد.
وی مشکل تغذیه را یکی از مهمترین مشکلات امروز سلامت جامعه دانست و افزود: متاسفانه 10 درصد جمعیت بالای 30 سال شهری مشکل دیابت و 40 درصد جمعیت جوان ما با مشکل چاقی روبرو هستند که این نشان می دهد ما بیش از گذشته به کارشناسان تغذیه نیاز داریم.
بهرامی در پایان گفت: ما نیروها و پایگاه های خود را در بخش دولتی تجمیع و حدود 34 مرکز و 92 پایگاه سلامت در بخش خصوصی را واگذار کرده ایم که امیدواریم در نهایت بتوانیم با هزینه 22 هزار تومان برای هر نفر در استان مشکلات مالی و خدماتی خود را به سرانجام برسانیم.