به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ریحانه زنگی امروز در پنجمین همایش هفته سلامت که به همت بسیج دانشجویی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار رازی این دانشکده برگزار شد با بیان این نکته که نگاه فلسفی ما یه حوزه سلامت هنوز بیولوژیک است، گفت: ما متاسفانه مانند گذشته نگاهی حداقلی به حوزه بهداشت داریم.
وی ادامه داد: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت فرصتی را در اختیار ما قرار داد تا ببینیم در پرسه تولید مواد غذایی از مزرعه تا خانه چه کسانی در امر ایمنی غذا بیش از همه دخیل هستند.
این فعال بسیج دانشجویی اتفاقات پس از سفره را نتیجه بیتوجهی خود فرد دانست و خاطر نشان کرد: حال این که فرد با پرخوری و یا سوء تغذیه خود را در آینده دچار چه آسیبهایی خواهد کرد جای بحث در موضوع مورد اشاره ما ندارد.
زنگی به قانون اساسی کشور اشاره داشت و تصریح کرد: در قانون اساسی ایران اسلامی، متولی سلامت جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است، حال جای این سئوال مطرح است که آیا میتوان بدون نگاه آکادمیک و علمی وارد بحث ایمنی غذا شویم و بگوییم متولی مسئول امنیت غذایی در کشور وزارت کشاورزی است؟
این دانشجوی رشته بهداشت محیط عمومی با بیان این نکته که ما جنبه نظارتی و هدایتی داریم، افزود: آیا نباید جنبه هدایتی و نظارتی از مجرای رشتههای پزشکی وارد عمل شود؟
وی با انتقاد از وجود مواد سمی فراوان در مواد غذایی تولیدی در کشور یادآور شد: این سئوال دارای اهمیت است که اگر مسئول تامین امنیت و سلامت غذا وزارت بهداشت و مسئولیت توسعه و مدیریت غذایی با وزارت کشاورزی است پس چه ارگانی باید دانش خود در زمینه مضرات سموم را در اختیار مردم قرار دهد؟
این فعال بسیج دانشجویی با اشاره به وجود سم در موارد غذایی چون گوجه فرنگی و چای تاکید کرد: وجود سم افلاتوکسین که یکی از عوامل ایجاد سیروس کبدی است در ربهای گوجه فرنگی و یا فلوراید موجود در چایهای وارداتی و غیره را کدام یک از این ارگانها مورد تحقیق و دنبال خواهند کرد؟.
زنگی شعار سال سازمان جهانی بهداشت را تیتر یکی از مباحث درسی دانشجویان بهداشت محیط دانست و متذکر شد: یکی از مباحث درس «بهداشت مواد غذایی» بر شعار امسال سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد و در حقیقت وظیفه نظارت و بازرسی سموم دفع آفات و کودها در مزرعه و کارخانه را دانشجویان بهداشت محیط میداند.
وی افزود: در حقیقت نقش دانشجویان در این شعار تعریف شده است و وظیفه آموزش به دانش آموزان، مربیان و والدین جهت تغذیه سالم و خرید محصولات سالم باید بر عهده دانشجویان بهداشت محیط باشد.
این فعال بسیج دانشجویی هماهنگی با سایر ارگانها در زمینه بهداشت و سلامت موارد غذایی را نیز بر عهده دانشجویان حوزه بهداشت دانست و گفت: هماهنگی با سایر ارگانها در زمینه تغذیه سالم از جمله هماهنگی با صدا و سیما، معاونت غذا و دارو، تولید رسانههای مربوط به ایمنی غذا، ترویج عادات غذایی سالم میان عموم جامعه، آموزش سالمندان، میان سالان و کهنسالان و ایجاد کمپینهای سلامت بر عهده دانشجویان بهداشت حرفهای است.
زنگی در پایان با بیان این نکته که باید این سئوال را از خود پرسید که آیا نسل کنونی و آینده ما از انواع بیماریهای نوپدید در امان خواهند بود؟ گفت: آیا زمان آن نرسیده است که در زمینه سلامت، حقوق مردم و اهمیت داشتن بدنی سالم و قوی را مد نظر قرار دهیم؟