به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از موج چهارم، حجت الاسلام سید محسن شفیعی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان در آيين آغاز مراسم اعتكاف در مسجد امام خميني(ره) دانشگاه شهيد چمران اهواز عنوان کرد: يكي از بركات انقلاب اسلامي احياي سنت هايی است كه در طول سال ها و قرن هاي گذشته فراموش و يا مهجور بودند، که از جمله اين سنت ها، سنت نبوي اعتكاف است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان، افزود: اعتكاف سنتي است كه پيامبر عظيمالشان اسلام در دهه آخر ماه مبارك رمضان به انجام دادن آن مقيد بوده اند و حتي از ايشان نقل مي شود در سالي كه به دليلي اعتكاف را انجام نداده اند سال بعد آن را قضا كرده اند.
وی با بیان این که سنت اعتكاف هم در فقه و هم در روايات موجود است، تصریح کرد: برای برگزاری این سنت، منابع قرآني هم وجود دارد و در سنت و سيره بزرگان و اولياء نيز مشاهده مي شود كه این بزرگواران نیز مقيد به برگزاری اعتكاف بوده اند.
حجت الاسلام شفيعي با اشاره به این که اعتكاف به معني محدود كردن است، گفت: در این مدت انسان در يك بازه زماني در مسجد حضور یافته و دور از فضاي مادي، از فضای ديني بهرهمند میشود که با توجه به مرسوم بودن اعتکاف سه روزه، این آیین در روزهاي 13، 14 و 15 ماه رجب كه ايامالبيض هستند، انجام مي شود.
وي خاطرنشان کرد: به لطف الهي، جرقه اعتكاف پس از پيروزي انقلاب اسلامي در جامعه، از دانشگاه ها زده شد و به سرعت سنت اعتكاف در سطح جامعه منتشر و استقبال بسيار خوب و ارزشمندي از آن صورت گرفت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان بیان داشت: به طور طبيعي در مقابله با دشمنان به سرمايه گذاري هاي كلاني نياز داريم و اعتكاف يكي از این سرمايه گذاريها است زیرا در اعتکاف حضور جوانان و بانوان نسبت به سایر اقشار پررنگتر است که از اين بابت خداوند را شاكريم، چرا که معتقديم نسل جوان و بانوان هر دو جزو گروه هاي هدف دشمنان هستند.
حجت الاسلام شفيعي با اشاره به اينكه در سال گذشته حدود 42 هزار دانشجو در مراسم اعتكاف در كشور شركت كرده بودند، گفت: پيش بيني مي شود امسال نیز 50 هزار دانشجو در سراسر كشور در مراسم اعتكاف شركت كنند.
وي با بیان اینکه مراسم اعتكاف در 200 مسجد استان خوزستان برگزار مي شود یادآور شد: منظور از اعتكاف دانشجويي، اعتكافي است كه تنها در مساجد دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي برگزار می شود که دانشجويان و اساتيد دانشگاه ها طبق روال سنتي در سایر مساجد سطح استان نیز در مراسم اعتكاف شركت مي كنند.
ایشان با بیان این که امسال، 20 مراسم اعتكاف دانشجويي در دانشگاههای خوزستان برگزار خواهد شد، گفت: دانشگاه شهيدچمران، دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور، دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين، دانشگاه فرهنگيان استان، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه پيامنور خوزستان، دانشگاه آزاداسلامي استان و همچنین واحدهاي اهواز، آبادان، بهبهان، رامهرمز، ماهشهر، ايذه، اميديه، شوشتر، دزفول، نیز میزبان دانشجویان معتکف خواهند بود و حدود 3 هزار و 500 دانشجو و استاد در مراسم امسال حضور خواهند داشت.
حجت الاسلام شفيعي خاطرنشان کرد: در امر برگزاری این سنت نبوی باید از مسوولان دانشگاه ها، نهادهاي نمايندگان رهبري، معاونت هاي فرهنگي و دانشجويي و تشكل هاي دانشجويي تشكر كرد كه همدلي بسیار خوبی در برگزاري اين مراسم داشتند، بهطوریکه حتي دانشگاه هايي که در آنها مسجد وجود ندارد، مسوولان دانشگاه با هماهنگي مساجد شهر ظرفيتي را براي اعتكاف دانشجويان در نظر گرفته اند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری استان با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در ديدار با اعضای ستاد مركزي اعتكاف در سال گذشته گفت: به نظر مي رسد باید به اين بيانات مقام معظم رهبري به عنوان منشور اعتكاف توجه به خصوصی صورت گیرد.
حجت الاسلام شفیعی ادامه داد: پيشنهاد مي شود كه تمام دست اندركاران برگزاري مراسم اعتكاف اين بيانات را بخوانند، البته در همین راستا متن كامل بیانات رهبری در دیدار با اعضای ستاد مرکزی اعتکاف در سايت نهاد نمايندگي رهبري خوزستان قرار داده شده است.
وي افزود: اين بيانات شامل دو بخش مهم است كه بخش اول اهميت و جايگاه اعتكاف و اثرات آن را بيان ميكند و در بخش دوم به مسائلي توجه داده شد كه به عنوان تهديد مي تواند اين فرصت را به چالش تبديل كند که توجه به اين سخنان و رهنمودها براي برگزاركنندگان، طراحان و سياست گزاران مراسم اعتكاف به ويژه برگزاری اعتکاف در دانشگاهها بسيار ضروري است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان با بیان اینکه در بيانات مقام معظم رهبري آمده است كه برگزاري اعتكاف بايد هوشمندانه باشد، خاطرنشانکرد: هوشمندي در برنامه ريزي به این معني است كه چشم انداز و مقصدي كه يك حركت میتواند داشته باشد، در برنامه ديده شود ؛ برنامه اعتكاف نیز شكل مي گيرد تا معنويت افراد بالارفته و رشد كند و بايد از اين فرصت استفاده کرد و در برنامه ريزي هايي كه در قالب اعتكاف صورت مي گيرد اين نكته مورد توجه ویژهای قرار گيرد.
حجت الاسلام شفيعي خاطرنشان کرد: کسانی كه اعتكاف دانشجويي را برگزار مي كنند باید توجه داشته باشند كه بعضي از برنامه هایی كه در زمانهای دیگر انجام میشوند اگرچه ممكن است در جاي خود مفيد باشد، اما در فضاي اعتكاف برگزاری آنها نمي تواند موضوعيت داشته باشد و بنابراین نباید در فضای اعتکاف مطرح شوند.
وی با اشاره به اینکه از بزرگترين و بهترين راه هاي مقابله با عرفان هاي كاذب مساله اعتكاف است بیان کرد: نسل جوان به طور طبيعي به مسائل معنوي علاقمند است و اگر به این میل و نیاز به طور درست و صحيح پاسخ ندهيم، سوء استفاده كنندگان فرصت تبلیغ عرفانهای کاذب را خواهند داشت.
ایشان در پایان افزود: جوان ما در فضاي اعتكاف فارغ از زرق و برق مادیات وارد فضايی معنوی شده و مشغول عبادت و نيايش میشود که در این فضا جمع جوانان معتکف به جمعی مومن تبديل میشود ؛ اعتكاف فرصت مباركي است و اميدواريم به صورت گستردهتر برگزار شود.
گفتنی است در این مراسم دکتر رعایایی سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز و جمعی از اعضاء هیات علمی دانشگاه و مسوولان حضور داشتند.