به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، علی رضا حیدری دانشمند و نخبه هسته ای کشور دیشب در همایش «از شهدای غواص تا شهدای هسته ای»که با تلاش قرارگاه دانشجویی شهید طیب کهگیلویه و بویراحمد در بهمئی برگزار شد، به طرح بحث پیرامون محاسن و ضرورت های انرژی هسته ای پرداخت.
وی با اشاره به متن توافق نامه ژنو گفت: این توافق نامه غیر از تعلیق انرژی هسته ای ایران نتیجه ای دیگری برای کشورمان در بر نداشت و مواردی را در این توافق نامه پذیرفتیم که بعدا از آنها علیه ما سوء استفاده می شود.
حیدری به بیان اهمیت و ضرورت وجود فناوری هسته ای در کشور تأکید کرد و گفت: انرژی هستهای از نظر میزان تولید انرژی با انواع دیگر روش های تولید انرژی قابل رقابت است و سوخت آن تا قرن ها در دسترس خواهد بود.
وی افزود: سابقۀ بی خطر بودن و کم هزینه بودن آن برتر از سایر منابع عمده انرژی است، مصرف آن هیچ آلودگی واقعی ایجاد نمی کند و منابع با ارزش و محدود سوخت های فسیلی را برای نسل های دیگر حفظ می کند.
دانشمند جوان هسته ای با اشاره به کاربردهای مختلف هسته ای، استفاده ر پزشکی و سلامت را یکی از کاربردی ترین مقوله های مهم هسته ای دانست و گفت: فناوری هسته ای در موارد مختلف پزشکی از جمله تشخیص بیماری های تیروئید و درمان آن،تشخیص و پیگیری درمان سرطان پروستات، بررسی مراکز عفونی در بدن، تشخیص سرطانهای گوناگون، شناخت محل تومورهای سرطانی ، تصویربرداری از بیماری های قلبی، تشخیص عفونت ها و التهاب مفصلی موثر است.
حیدری، تهیه و تولید انواع رادیودارو ها ،تهیه و تولید کیت های رادیودارویی جهت مراکز پزشکی هستهای،کنترل کیفی رادیوداروهای خوراکی و تزریقی برای تشخیص و درمان بیماری ها و تهیه و تولید کیت های هورمونی را از دیگر مواردی دانست که فناوری هسته ای در آن نقش بسزایی دارد.
وی به کاربرد انرژی هسته ای در بخش های صنایع غذایی و کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این بخش هم مانند دیگر بخش ها انرژی هسته ای نقش بی بدیل و مهمی دار که از آن جمله می توان به دفع آفات گیاهی بدون استفاده از حشره کش های شیمیایی، به تأخیر انداختن زمان رسیدگی محصولات غذایی،افزایش زمان نگهداری محصولات غذایی، کاهش میزان آلودگی میکروبی محصولات غذایی و کشاورزی اشاره کرد.
این دانشمند هسته ای به کاربردهای هسته ای در صنایع، باستان شناسی، هوافضا، تولید انرژی، معادن و کابردهای نظامی از جمله خنثی کردن مین ها اشاره کرد و با اشاره به کاربرد این انرژی در تولید برق گفت: کاربرد انرژی هسته ای در تولید برق را یکی از مهم ترین کاربردهای این انرژی است.
وی افزود: پیل های هسته ای با عمر طولانی جهت استفاده های طولانی مدت در سفینه ها و ربات های فضایی، زیر دریائی ها و کشتی های قاره پیما، خودرو های جدید، در لوازمی مانند گوشی تلفن همراه و لپ تاپ و لوازم پزشکی مانند پیس میکر کاربرد دارند.
حیدری ادامه داد: ایران به هفت هزار مگاوات برق در سال نیاز دارد؛ نیروگاه اتمی بوشهر در صورت راه اندازی ۱۰۰۰ مگاوات برق مورد نیاز را تامین می نماید و احداث نیروگاههای دیگر برای رفع این نیازی ضروری است.
وی به انرژی فسیلی مورد نیاز برای تأمین برق مور نیاز کشور اشاره کرد و گفت: برای تولید برق مورد نیاز کشور، حدود ۱۹۰ میلیون بشکه نفت خام مصرف می شود که در صورت تامین از طریق انرژی هسته ای سالیانه ۵ میلیارد دلار صرفه جویی خواهد شد.
حیدری به کاربردهای صلح آمیز انرژی هسته ای در کشور اشاره کرد و گفت: آمریکا و استکبار جهانی می دانند که ما از انرژی هسته ای استفاده غیر صلح آمیز نمی کنیم بلکه از استفاده صلح آمیز و توسعه کشور ترس دارند.