احمد اورنگ در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با تاکید بر تنظیم چارچوب بیانیه لوزان براساس توافقنامه های بین المللی و الزام آور بودن آن، گفت: با توجه به نزدیک شدن به تاریخ ۹ تیر و احتمال انعقاد توافق ایران با ۱+۵ می توان اینگونه اعلام کرد که مردم نگران منافع ملی کشورشان هستند زیرا می دانند طرف مقابل قابل اعتماد نیست اگر نقدی به تیم مذاکره کننده یا دولت یازدهم وارد می شود به معنای نادیده انگاشتن زحمات آن افراد یا چوب لای چرخ دولت گذاشتن نیست، حمایت ملت گزینه روی میز دولت در مذاکره با ملل شرق و غرب عالم خواهد بود.
وی به ابهامات مندرج در بیانیه مطبوعاتی لوزان اشاره کرد و افزود: در بند آخر، درج شده که قطعنامه جدیدی توسط شورای امنیت منعقد خواهد شد که در آن پس از توافق نهایی تمام تحریم های اعمال شده بر موضوع هسته ای برداشته خواهد شد و برخی تدابیر محدودیت ساز اعمال می شود، مسئله قابل توجه این است که این محدودیت ها چه هستند؟
مسئول بسیج اساتید ایلام لغو تحریم های ثانویه را منوط به راستی آزمایی آژانس در همکاری ایران با این نهاد دانست و تصریح کرد: چه نهادی به راستی آزمایی آمریکا و نظارت بر عمل به تعهداتش خواهد پرداخت؟ آژانس وابسته به آمریکا است؛ هیچ ضمانت اجرایی از سوی ایالات متحده و سازمان هایی که از طریق این کشور تغذیه و حمایت می شوند وجود ندارد، اگر آژانس فعالیت های صلح آمیز ایران را تایید نکند تحریم های آمریکا علیه ایران لغو نخواهد شد، آژانس هسته ای بارها ثابت کرده است که قابل اعتماد نیست.
اورنگ تعویض قلب راکتور اراک به دلیل تولید پلوتونیوم برای جلوگیری از تولید این عنصر را مضحکانه دانست و ادامه داد: آیا عدم تولید پلوتونیوم به این معنا است که تمام ساختار تاسیسات اراک تعویض شود؟ حتی اگر این تاسیسات بازطراحی شود آیا محصولات تولید شده در این تاسیسات متناسب با فناوری و علم مورد نیاز کشورمان خواهد بود؟ برچیدن سانتریفیوژهای فردو و تعویض قلب راکتور اراک هزینه های چشمگیری بر کشورمان تحمیل خواهد کرد.
وی با بیان اینکه اگر مجلس به تصویب پروتکل الحاقی متبادر شود چه تضمینی برای خارج شدن از آن وجود دارد؟ گفت: آژانس بر فعالیت های جمهوری اسلامی نظارت می کند و اگر ایران برخلاف مطالبات آن ها عمل کند پرونده اش در شورای امنیت به جریان می افتد.
مسئول بسیج اساتید ایلام راهبرد خارجی دولت آمریکا تحت لابی صهیونیستی از گذشته تا کنون در مورد کشورهایی مختلف را اجرای سیاست چماق و هویج عنوان کرد و بیان داشت: این سیاست در مورد ایران در پرونده هسته ای پیش گرفته شد، هر لحظه که ما عقب نشینی کردیم آن ها جلوتر آمدند نقطه پایانی برای خواسته های آمریکا متصور نیست، دیروز فقط بحث هسته ای را مطرح می کردند اما امروز موضوع بازرسی و بازجویی از تاسیسات نظامی و دانشمندان ما را پیش می کشند، یقین بدانید اگر تمام تکنولوژی هسته ای و اطلاعات دانشمندان ما را بگیرند باز هم پایانی بر خصومت آمریکا نیست.
اورنگ با بیان اینکه در دولت قبل، موضوع مذاکره در برهه هایی پیش می رفت و سپس متوقف می شد، ادامه داد: بیش از ۲۰ ماه از مذاکرات دولت یازدهم با غرب می گذرد، با وجود آنکه جمهوری اسلامی به تعهدات خویش عمل کرد ان ها با عدم صداقت علاوه بر بی توجه به تعهداتشان بر زیاده خواهی های خویش فزونی بخشیدند، مقام معظم رهبری فرمودند: آمریکا در بعد سیاست خارجه به مثابه سگی است که حمله می کند؛ اگر در برابر آن مقاومت نکنیم همچنان به حمله خود ادامه می دهد تا بر آن سنگ نزنیم و ایستادگی نکنیم عقب نشینی نمی کند.
وی تصریح کرد: اینکه برخی از دولتمردان در شرایطی که ما نیاز به اتحاد، وحدت و اعلام قدرت در برابر غرب در مذاکرات داریم با دادن چراغ سبز و اعلام مشکلات اقتصادی داخلی، پاشنه آشیل اقتصادی کشورمان را به بیگانگان نشان می دهند به این معنا تعبیر می شود: ما در حال شکست هستیم، سنگینی بار تحریم ها محسوس است و اگر شما در مواضع خود پافشاری کنید ما عقب خواهیم نشست؛ همچنین اذهان عمومی به این سمت و سو سوق داده می شود که همه مشکلات کشور ناشی از تحریم ها و تحریم ها نیز ناشی از هسته ای است.
مسئول بسیج اساتید ایلام مصادف کردن بهبود اقتصاد با برداشته شدن تحریم ها را شانتاژ سیاست های غلط دولت اعلام کرد و افزود: با استناد به نظریات اقتصادانان، نقش تحریم ها در مشکلات اقتصادی ما ۲۰ تا ۳۰ درصد است، بخش اعظم ناکارآمدی اقتصادی در ایران به ساختارهای مدیریتی مرتبط است اما متاسفانه چون دولت راه حل مشکلات را این گونه معرفی کرد که کلید در جیب اوباما و جان کری قرار دارد؛ بنابراین پیدا کردن آن در کاخ سفید برای ما هزینه ای معادل با توهین به عزت و استقلال ملت ایران خواهد داشت.
اورنگ به قرار گرفتن گزینه بازرسی از تاسیسات نظامی بر روی میز مذاکرات اشاره کرد و گفت: صدام برای اعتماد سازی و راستی آزمایی به بازرسان اجازه بازدید از مراکز نظامی و حتی کاخ ریاست جمهوری را داد نکته قابل توجه این است که بازرسین آژانس هسته ای بدون وجود متخصصین هسته ای و در معیت جاسوسان نظامی برای شناسایی میزان مقاومت کاخ در برابر حملات موشکی قدم در خاک عراق نهادند.
وی ادامه داد: منصور هادی با شناسایی تمام نقاط نظامی یمن و معرفی آن به عربستان باعث شد تمام تاسیسات استراتژیک یمن در حملات هوایی نابود شوند، این موضوع در عراق نیز تکرار شد؛ بنابراین مردم ایران هیچگاه اجازه نمی دهند بازرسی از تاسیسات نظامی ما انجام شود.
مسئول بسیج اساتید ایلام با تاکید بر این مطلب که چه ضمانتی وجود دارد تحریم هایی که قرار است تعلیق یا لغو شود در غالب پرونده هایی با عناوین جدید احیا نشوند؟ گفت: به فرض اینکه بخشی از این تحریم ها با توافق هسته ای بین ایران و ۱+۵ برداشته شد و ما نیز صنعت هسته ایمان را پلمپ کردیم فردای این قضیه ما با پرونده حقوق بشر چه کنیم؟ آنجا که با میانی دین مان سروکار داریم آیا باید دینمان را نیز جمع کنیم؟ آنجا که در حال تقویت از محور مقاومت و دفاع از مستضعفین هستیم با پرونده حمایت از تروریست و موشک های بالستیک چه کنیم؟
اورنگ تصریح کرد: چند بار دیگر ما باید این عدم اعتماد را از آمریکا ببینیم تا به غیرقابل اعتماد بودن ایالات متحده ایمان بیاوریم، چرا از سرگذشت کشورهای همسایه و اعتماد عراق، افغانستان، لیبی و غیره به آمریکا عبرت نمی گیریم؟ سرنوشت کنونی بسیاری از کشورهای منطقه تجلی یافته از اعتماد به غرب است.
وی با تاکید بر این نکته که قدرت از غرب به شرق در سایه تحولات منطقه، فروپاشی نظام اومانیستی در جهان و گرایش به سوی خدامحوری جابجا خواهد شد، بیان داشت: نقش جمهوری اسلامی ایران در این معادله معرفی مانیفست اسلام واقعی به جای اسلام بدوی، اسلام آمریکایی، اسلام انگلیسی سلطه پذیر و تفرقه افکن و اشاعه اسلام ناب محمدی است، قطعا آمریکا تحمل این اسلامی که توسط ایران به جهان صادر می شود را ندارد، جمهوری اسلامی در برابر نظام تک قطبی دنیا قد علم کرد و این نظم را به هم ریخت؛ مهمترین دلیل اقتدای برخی از کشورها به ایران از شاخ آفریقا گرفته تا آمریکای لاتین، ایستادگی در برابر استکبار بود، بنابراین هسته ای بهانه ای برای به زانو در آوردن اندیشه جمهوری اسلامی است.
مسئول بسیج اساتید ایلام صدور تفکر انقلاب ایران را برهم زننده تمام معادلات جهان اعلام کرد و افزود: غرب از همان روز که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید این موضوع را فهمید و برنامه ریزی ها را برای براندازی این انقلاب آغاز کرد؛ امروز بعد از گذشت ۳۷ سال از طلیعه انقلاب ایران به پشتوانه مردم و رهبر انقلاب از اریکه قدرت در برابر شرق و غرب ایستاده است، کدامیک از همسایگان ما به این جایگاه رسیده اند؟
اورنگ یکی از نتایج انقلاب اسلامی را وقوع بیداری اسلامی در منطقه دانست و خاطرنشان کرد: یکی از قطب های قدرت آینده در جهان تفکر انقلاب اسلامی ایران است، محور مقاومتی که در منطقه در حال شکل گیری است بسیاری از سران سفیه و نادان منطقه که در دامن آمریکا پناهنده شده اند را نگران کرده است، این دولت ها برای اضمحلال ایران دست به دست استکبار می دهند و توطئه می کنند؛ بنابراین اعتماد به آمریکا و هم پیمانانش نوعی ساده انگاری و جهالت است، اگر با کوتاه آمدن شکست بخوریم دنیای مستضعفان و آزادی خواهان جهان را با یاس و ناامیدی مواجه کرده ایم.
وی با بیان اینکه حس عزتمندی و استقلال طلبی که ریشه در تاریخ کهن ایران دارد باعث می شود این ملت اجازه ندهند دست اجانب و بیگانگان به سمت این مملکت دراز شود، گفت: دولت و تیم مذاکره کننده ما به حمایت و پشتوانه مردمی بیشتر از گذشته اقتدا کنند و با استعانت از این سرمایه عظیم در برابر زیاده خواهی های غرب بایستند زیرا اگر در این میدان عقب نشینی کنیم نه عمق زیاده خواهی های آنان پایانی دارد نه عمق عقب نشینی های ما.