گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*؛ یکی از دلایل اصلی مواضع دو پهلو و ضد و نقیض دولت آمریکا در قبال ایران و در مذاکرات هسته ای، زیر فشار بودن آنها توسط صهیونیست ها و کنگره آمریکا است، کنگره ای که اکثر اعضای آن را صهیونیست ها تشکیل داده اند و امتیاز دادن به ایران برایشان قابل تحمل نیست.
از طرفی همه حیثیت آمریکایی ها طی ۲۰ ماه مذاکره با ایران در گرو به نتیجه رسیدن این مذاکرات می باشد؛ چرا که در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات و عدم توافق با ایران اولاً چهره آمریکا در تمام دنیا به دلیل عهد شکنی خود خدشه دار تر خواهد شد و ثانیاً با توجه به عدم عهدشکنی ایران و نداشتن هیچگونه بهانه در این مذاکرات عملاً شکست خواهد خورد.
رجزخوانی کهنه آمریکایی حنایی بی رنگ برای ایران
آمریکایی ها مشتاقانه به دنبال توافق با ایران هستند و در صورت توافق نکردن با ایران بسیاری از فرصت های خود را از دست خواهند داد، در حقیقت این فرصت طلایی است که ایران برای آنها قرار داده و به همین دلیل راغب رسیدن به یک توافق با ایران هستند. سخنرانی های مسئولان آمریکایی برای مصرف داخلی دفع فشارهای صهیونیست ها را برایشان در پی دارد، آنها مجبورند حرفهایی بزنند تا محبوبیت خود را میان صهیونیست ها از دست ندهند، دلیل دیگر سخنان متناقض مسئولان آمریکایی نوعی رجز خوانی است که سابقه طولانی مدت در این سخن پراکنی ها از زمان جنگ عراق با ایران داشته و دارند.
رجز خوانی آمریکا همراه با حیله و نیرنگ های قدیمی حنایی است که دیگر رنگی برای ایران ندارد، حرفهایی که می زنند تا بلکه یکی از آنها مثمر ثمر واقع شود اما نه تنها این کری خوانی ها مؤثر نیست، بلکه نیرنگی است که در اذهان عمومی دنیا به خودشان بر می گردد؛ آمریکا در حال حاضر نه راه پس دارد و نه راه پیش، فشارهای وارده به دولت آمریکا به نحوی است که آنها را میان کنگره و مذاکرات با ایران گیر انداخته است.
تمدید مذاکرات نشان دهنده گیر افتادن آمریکا در مذاکرات!
آمریکا هیچ دلیل منطقی برای نرسیدن به توافق هسته ای با ایران ندارد، اگر به زعم خود به دنبال یک توافق بد باشد صهیونیست ها از آن جلوگیری خواهند کرد و اگر به دید خود به دنبال یک توافق خوب باشد و منافع هسته ای ایران را در نظر نگیرد ما هم اجازه نخواهیم داد در این توافق منافع ملی ایران از دست برود، با این وجود مذاکرات کار را تا جایی برای آمریکا سخت کرده که مدام مجبور به تمدید آن هستند و این فقط از دست دادن زمان را برای آنها در پی دارد.
ایران در این مدت نشان داد که هیچ تله و تغییری در روش و گفتمان خود نداشته و ندارد، بنابراین علی رغم اعتراف مسئولان آمریکایی به صداقت و عدم پیمان شکنی ایران باز هم به دنبال بهانه ای برای فرار از واقعیت می باشند، در این میان انگلیس، فرانسه و آلمان همزبان با آمریکا در پی منافع شخصی کشورهای خود بر مبنای سیاست های کثیف خود هستند.
مطرح کردن نظارت بر تأسیسات نظامی و موشکی ایران از خطوط قرمزی است که صراحتاً توسط مقام معظم رهبری ترسیم شد که ایران به هیچ عنوان اجازه چنین اقدامی را به بیگانگان نخواهد داد، چرا که هیچ کشوری در دنیا به دلیل مسائل امنیتی نباید چنین اجازه ای به کشور دیگر بدهد و به هیچ عنوان منطقی نیست؛ به آمریکا هیچ ربطی ندارد که ما چه موشک هایی ساخته ایم.
آمریکا در مذاکرات هسته ای در حقیقت به دنبال هیچ یک از این حرفها نیست، هسته ای را بهانه کرده تا به منافع دیگر خود برسد، آمریکا دنبال این است که ایران کنونی تبدیل به کشوری مانند عربستان و یا ایران دوره پهلوی شود تا کمافی السابق نوکر دست به سینه و زیر سلطه او باشد، لذا نه انرژی هسته ای، نه تأسیسات نظامی و نه مسائل حقوق بشر برای آمریکا هیچ مشکلی ایجاد نمی کند، چرا که این مسائل برای ایران قبل از انقلاب نیز مشکلی نداشت.
ما همواره تأکید کرده ایم که اگر تحریمهای اعمال شده بر کشورمان در همان روز اجرای توافق یکجا و کامل برداشته نشود، هیچ توافقی را نخواهیم پذیرفت، آمریکا در طول سالیان متمادی به کشورهای مختلف نشان داده که به هیچ یک از تعهداتش پایبند نیست و بدعهدترین کشور دنیاست؛ بنابراین به هیچ وجه نمی توان روی حرفش حساب کرد، مگر آنکه در روز نخست همه تحریم ها را لغو کند و زیر تعهدات بعدی خود نزند.
* یوسف الشریف - فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.