به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، با شروع به کار دولت یازدهم، دانشگاهها نیز از تغییرات مدیریتی در امان نماندند و روسای بسیاری از دانشگاههای بزرگ کشور دچار تغییر و تحول شدند.
دانشگاههای استان اصفهان نیر مانند سایر نقاط کشور در معرض این تغییرات قرار گرفتند و صندلی ریاست در این دانشگاهها یکی پس از دیگری به سرپرستان جدید واگذار شد، تا این سرپرستان پس از جلب نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی رسما کار خود را به عنوان ریاست دانشگاه پیگیری کنند.
طبق قانون مدت زمان سرپرستی بر دانشگاهها حداقل سه و حداکثر شش ماه است و پس از آن وزارت علوم موظف است رئیس دانشگاه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند. وزیر علوم سه ماه فرصت دارد تا گزینه پیشنهادی ریاست یک دانشگاه را برای بررسی صلاحیت به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند و البته در قانون پیشبینی شده که در صورت مطرح نشدن پرونده افراد در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی، سرپرست دانشگاه تا شش ماه میتواند با حکم مستقیم وزیر علوم در این سمت باقی بماند.
اما اکنون که دولت یازدهم تولد دو سالگی خود را نیز جشن گرفت، یکی از بزرگترین دانشگاههای استان اصفهان همچنان با سرپرست اداره میشود.
۱۹ آذرماه سال ۹۲ رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم تحقیقات و فناوری در حکمی محمد حسین رامشت را از سمت ریاست دانشگاه اصفهان عزل کرد، پس از آن هوشنگ طالبی را به عنوان سرپرست دانشگاه اصفهان منصوب کرد، و طالبی با وجود اینکه ۱۹ خرداد ماه ۹۳ مدت شش ماهه سرپرستیاش در دانشگاه اصفهان به پایان رسیده است، همچنان به عنوان سرپرست این دانشگاه مشغول فعالیت است.
بلاتکلیفی دانشگاه اصفهان همچنان ادامه دارد
پس از رای اعتماد مجلس به محمد فرهادی در پنجم آذرماه سال ۹۳ چشم همه دانشگاههای بدون رئیس به وی بود، تا بلکه اقدامی سریع در خصوص حل این مسئله صورت گیرد، و مسلما یکی از توقعات از وزیر علوم مشخص شدن هر چه سریعتر تکلیف ریاست دانشگاه اصفهان بود، خواستهای که با گذشت حدود هشت ماه از حضور فرهادی، هنوز محقق نشده است.
شهر اصفهان ۱۵ بهمنماه نیز میزبان رئیس جمهور بود و تعیین تکلیف دانشگاه مادر استان اصفهان به عنوان دغدغهای مهم، در راس مطالبات دانشجویان از حسن روحانی قرار گرفت.
اما انتخاب فرهادی به عنوان وزیر علوم و حضور روحانی در اصفهان هیچ کدام نتوانستند گرهی از مشکل دانشگاه اصفهان باز کنند و از طرف دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز که در برگزاری جلسات و انتخاب روسا با مشکل مواجه شد، سرانجام طی تصمیمی- که البته اعتراض عدهای را نیز به همراه داشت- انتخاب روسای دانشگاهها را به کمیته منتخب پنج نفره، واگذار کرد.
کمیته پنج نفره شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز پس از روی کار آمدن در خصوص تایید یا رد صلاحیت سرپرستان دانشگاهها اقدام کردند و طی ماههای اخیر نیز با وجود اینکه تعداد زیادی از دانشگاههایی که با سرپرست اداره میشدند، تعیین تکلیف شدند، دانشگاه اصفهان همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرد.
14 رئیس دانشگاه معرفی شدند/ تعیین تکلیف مابقی روسا تا مهرماه
محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز گذشته در نشست خبری خود پیرامون آخرین مصوبات کمیته انتخاب روسای دانشگاهها از معرفی ۱۴ رئیس دانشگاه خبر داد و گفت: با توجه به نزدیک بودن مهرماه و آغاز سال تحصیلی و لزوم تسریع در روند انتخاب روسای دانشگاهها به منظور ایجاد ثبات در مدیریت دانشگاهها، خوشبختانه کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی فرآیند انتخاب روسای دانشگاهها را تسریع بخشیده است و امیدواریم تا مهرماه امسال تکلیف روسای دانشگاههای باقیمانده معلوم شود.
وی ادامه داد: در دانشگاههای زیر مجموعه وزارت علوم ۱۰ رئیس دانشگاه در نوبت تایید کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارند.
مسلما دانشگاه اصفهان نیز یکی از این ده دانشگاه است، چراکه در لیست دانشگاههایی که اخیرا تعیین تکلیف شده اند، اسمی از دانشگاه اصفهان به چشم نمیخورد و بنابر گفته مخبر دزفولی چنین انتظار میرود که دانشگاه اصفهان نیز با توجه به حضور طولانی مدت سرپرست، از جمله دانشگاههایی باشد که قبل از شروع ترم تحصیلی جدید و آغاز به کار فعالیت دانشگاهها، هرچه سریعتر رئیس خود را بشناسد.
تغییر برخی نفرات پیشنهادی ریاست با درخواست کمیته
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در چند موردی که در خصوص افراد پیشنهادی وزیر علوم برای دانشگاهها اختلاف نظر وجود داشت، فرهادی با احترام به نظر کمیته فرد پیشنهادی خود را تغییر داد.
وی یکی از دلایل مهم تشکیل کمیته انتخاب روسای دانشگاهها را جلوگیری از اداره دانشگاهها توسط سرپرست دانست و افزود: در مواردی که طول دوره سرپرستی هر دانشگاه به هر دلیلی بیشتر از ۶ ماه شده است، مورد باید به تائید شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد، که در این موارد این تائید صورت گرفته است.
دانشگاه اصفهان همچنان در صف تعیین ریاست
در پایان بنابر اظهارات مخبر دزفولی، در مورد سرپرستانی که حدود قانونی را گذراندهاند و قرار شده تا نفرات جدید معرفی شوند و با توجه به بازگشایی دانشگاهها و لزوم جلوگیری از اثرات مخرب بلاتکلیفی دانشگاهها، انتظار میرود دانشگاه اصفهان نیز از دانشگاههایی باشد که با اعلام نظر کمیته منتخب پنج نفره شورای عالی انقلاب فرهنگی، حضور طولانی مدتش در صف تعیین ریاست پایان یابد.
اتفاقی که پس از تشکیل کمیته وزارت علوم انتظار میرفت خیلی زودتر و پیش از آغاز برنامه ریزی برای جذب دانشجویان جدید و مهیا شدن دانشگاهها برای آغاز سال تحصیلی جدید اتفاق بیافتد.
این یک اصل پذیرفته شده است که در ناهماهنگی مدیریتی یک سیستم همه اجزای آن از جمله اجزای اصلی و البته تاثیر پذیر و حساس آن مورد خدشه قرار میگیرند. موضوعی که در رابطه با دانشگاهها نیز صدق میکند و بیشترین زیان در این سردرگمی مدیریتی متوجه دانشجویان و تلاشهای آنها برای تولید علم خواهد بود.