به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، غلامرضا زمانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران در سال 1392در تهران برگزار شد، گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی این منطقه، برای اولین بار ششمین همایش علوم علف های هرز ایران در بیرجند در این مقیاس برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه دو میهمان ویژه در این همایش حضور دارند، افزود: استرایبیگ از دانمارک و بوهرن از سوئیس که محقق و رئیس کارگروه گیاهان مهاجم در انجمن علف های هرز اروپا می باشند، در این جلسه حضور خواهند داشت تا مسئولین مرتبط بویژه مسئولین جهاد کشاورزی و اساتید و دانشجویان از حضور آنها بهره مند شوند.
دبیر ششمین همایش علوم علف های هرز ایران تصریح کرد: یکی از ویژگی های مهم این همایش برگزاری میزگرد تخصصی با موضوع وضعیت علف های هرز در مزارع با حضور مهمانان خارجی است که باید مسئولین و دانشجویان از این بستر فراهم شده نهایت بهره برداری را داشته باشند.
زمانی با بیان اینکه مقالات رسیده از دانشگاه های مختلف تنوع گسترده ای دارد که وضعیت تمام کشور را نشان می دهد، افزود: این همایش باعث آشنایی بیشتر با نقاط مختلف کشور و مقابله با علف های هرز در سراسر کشور خواهد شد.
وی تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه را 306 مقاله عنوان کرد و گفت: از این تعداد 256 مقاله برگزیده توسط 170 محقق در همایش ارائه خواهد شد.
دبیر ششمین همایش علوم علف های هرز ایران سه محور همایش را بیولوژی و اکولوژی، مدیریت غیر شیمیایی و تلفیقی علف های هرز و مدیریت شیمیایی و علف کش ها مطرح کرد و بیان داشت: 106 مقاله مربوط به بیولوژی و اکولوژی ، 76 مقاله مربوط به مدیریت غیر شیمیایی و تلفیقی علف های هرز و 79 مقاله مربوط به مدیریت شیمیایی و علف کش ها بوده است.
زمانی با اشاره به اینکه علفهای هرز از ابتدای بشر تا کنون بودهاند، گفت: این علفها مشکلاتی برای کشاورزان به وجود میآورد که با پیشرفت تکنولوزی و انقلاب صنعتی منجر به کشف مواد شیمیایی علف کشها شده است.
وی تصریح کرد: با پیشرفت تکنولوژی و مخاطرههای زیست محیطی گیاهان به علف کش ها مقاومتر میشدند.