به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام ابوالحسن نواب امروز در طرح اندیشههای آسمانی که در دانشگاه فرهنگیان این شهر برگزار شد، ضمن تاکید بر انجام کار جمعی گفت: آیا امام به تنهایی نهضت را به این مرحله رساندند و یا آیا پیامبر(ص) خود به تنهایی در صدد گسترش اسلام برآمدند؟.
وی با طرح این پرسش که آیا میتوان یک تشکیلات موفق در دنیا نام برد که بدون انجام کار جمعی پیش رفته باشد؟ افزود: در کشور ما از همان مقطع ابتدایی به کودکان میآموزند که ما امکانات بسیاری داریم و به طور کلی هنر نزد ایرانیان است و بس!؛ اما در کشوری مانند ژاپن به کودکان دبستانی میآموزند که ما هیچ نداریم. نه نفت و نه سرمایه و علاوه بر این در دورترین نقطه از کره خاکی قرار گرفته و بلایایی طبیعی بسیاری در کشور ما رخ میدهد؛ بنابراین تنها سرمایه ما کار است و آن هم کار جمعی.
رئیس دانشگاه ادیان ادامه داد: ژاپن تنها در عرصه صنعت حرف برای گفتن ندارد؛ بلکه در عرصه دفاعی نیز به همین شکل است. این کشور در زمان جنگ جهانی دوم تا زمانی که بمباران اتمی نشد زمینگیر نشد، همه این مسائل ثمره کار جمعی کردن است.
حجت الاسلام نواب تاکید کرد: متاسفانه از همان اول کودکی به کودکانمان میآموزیم که بخوابید و هیچ فعالیتی نکنید؛ ایران همه چیز دارد.
وی اساس فعالیت قرآنی را تشکیلاتی کار کردن دانست و بیان داشت: شهید مطهری معتقد بود که در دنیای معاصر نمیتوان فعالیت تشکیلاتی نکرد؛ به همین دلیل به امام اصرار کردند که حزب جمهوری را تاسیس کنند.
بهترین مکان برای انجام فعالیت تشکیلاتی مساجد هستند
رئیس دانشگاه ادیان ضمن تاکید بر این مطلب که بهترین مکان برای انجام فعالیت تشکیلاتی مساجد هستند، تصریح کرد: هیچ کار فردی به نتیجه نرسیده است و انسانهایی که پتانسیل ایجاد انگیزه در دیگران را داشته باشند انسانهای موفق تلقی میشوند.
تربیت باید چهره به چهره باشد/ فاصله گرفتن از مسجد منجر به فاصله گرفتن از دین خواهد شد
وی بیان داشت: البته ما منکر تاثیرگذاری رادیو و تلوزیون نیستیم؛ اما رادیو و تلوزیون توان تربیت کسی را ندارند. تربیت باید چهره به چهره باشد.
رئیس دانشگاه ادیان با اشاره به این نکته که هیچ چیز جایگزین کانونهای فرهنگی مساجد نمیشود، خاطرنشان کرد: پیامیر(ص) در مسجد بعثت خود را آغاز کرد، با مساجد نهضت و انقلاب پا گرفت و با مسجد نیرو وارد جبهه کردیم. چنانچه بخواهیم از مساجد فاصله بگیریم از دین فاصله گرفتهایم.
حجت الاسلام نواب ضمن تاکید بر اینکه از فرهنگسراها چیزی درنمیآید، گفت: طلبهها باید نحوه تعامل صحیح و جذب جوانان را به درستی بیاموزند تا بتوانند با هم ارتباط قوی و موثری داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اهل سنت ارتباطی به داعش، طالبان و القاعده ندارد. اهل سنت از پیروان پیامبر (ص) و از محبان امامان (ع) معصوم هستند؛ بنابراین نباید میان اهل سنت و تشیع تفاوت گذاشت. حتی نباید بین ادیان الهی تفاوت قائل شد.