به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، در پی انتشار گزارش کمیسیون ویژه برجام و همزمان ابلاغ طرح دو فوریتی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که موجب به حاشیه رفتن گزارش برجام شده است، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان بیانیه ای صادر کرد.
متن بیانیه بدین شرح است:
مجلس در راس امور است.
امام خمینی (ره)
در خصوص ابعاد حقوقی و قانونی این موضوع و اقتضائات آن، باید صاحب نظران و کارشناسان حقوقی نظر دهند؛ اما از نگاه کلی من معتقدم و به آقای رئیس جمهور هم گفته ام که مصلحت نیست، مجلس شورای اسلامی از بررسی برجام کنار گذاشته شود.
امام خامنه ای در دیدار با خبرگان رهبری 12/6/94
بعد از سال ها مذاکرات فشرده ایران و کشورهای 1+5 بر سر مسئله هسته ای و سپس حدود 20 ماه مذاکره در دولت یازدهم که به نتیجه رساندن آن، مهمترین برنامه دولت در راستای حل مشکلات داخلی عنوان شده بود، سرانجام با به امضا رسیدن توافقنامه وین که حرف و حدیث ها و انتقادات فراوانی نسبت به آن شده بود، مدتی بعد با تبلیغات رسانه ای فراوان از توافق نهایی یا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رونمایی شد که دولت مردان به تعریف و تمجید از آن پرداختند و جشن ها برگزار کردند؛ اما در این میان، همه نگاهها به رهبری معطوف بود تا ببینند نظر ایشان در مورد این مسئله چیست؟
در نهایت وی در دیداری که با اعضای مجمع جهانی اهل بیت(ع) و اتحادیه رادیو تلویزیون های اسلامی داشتند و بعد از گذشت بیش از 20 روز از امضای برجام، سکوت خود را شکستند و یک بار دیگر به معرفی آمریکا پرداختند و گفتند:«آن کسانی که سردمداران نظام سلطه اند، آنها دشمن هستند. اگر یک مصداق خارجی هم بخواهیم برایش مشخص کنیم، رژیم ایالت متحده آمریکا است، مظهر کامل نظام سلطه رژیم ایالت متحده آمریکاست.»
با این جملات ایشان آب پاکی را بر روی دست همه کسانی ریختند که این توافق را و آمریکا را فرشته نجات کشور می دانستند و طی روزهای گدشته به تعریف و تمجیدهای فراوان از آن پرداخته بودند؛ البته ایشان در ادامه سخنانشان اشاره مستقیمی به «برجام» داشتند که دیگر موید نظر شفاف ایشان در این خصوص است.
«نقشه این دشمن در این منطقه عمدتا بر دو پایه استوار است ... یکی عبارت است از ایجاد اختلاف، دومی عبارت است از نفوذ... در این جریان مذاکرات هسته ای- این توافقی که حالا نه در اینجا هنوز تکلیفش معلوم است، نه در آمریکا؛ هم اینجا معلوم نیست که رد بشود یا قبول، هم آنجا معلوم نیست که رد بشود یا قبول- نیت آنها این بود که از این مذاکرات و از این توافق ، وسیله ای پیدا کنند برای نفوذ در داخل کشور.»
بنابراین با این هشدار جدی رهبری مبنی بر تلاش آمریکا برای نفوذ در کشور با استفاده از توافق هسته ای، از دولت مردان و نمایندکان انتظار بیشتری می رود تا در بررسی برجام دقت نظر بیشتری بکنند. دقیقا برای همین امر بود که اگرچه لایحه ای از سوی دولت به مجلس ارائه نشده بود؛ اما کمیسیون برجام تشکیل شد و مأموریت یافت تا این مسئله را از نگاه علمی و کارشناسانه بررسی کند که بعد از گذشت حدود 40 روز و تشکیل جلسات متعدد با تیم های مذاکره کننده سابق و فعلی و نیز کارشناسان حقوقی و هسته ای، نهایتا گزارش خود را در روز یکشنبه تقدیم مجلس کرد.
این گزارش 20 صفحه ای که در 7 بخش تنظیم شده است تقدیم مجلس شد تا در خانه ملت مورد بحث و تبادل نظر سایر نمایندگان قرار گیرد؛ اما متأسفانه بجای اینکه گزارش کمیسیون ویژه برجام مورد ارزیابی و بحث قرار گیرد، شاهد بودیم که طرحی دو فوریتی توسط کمیسیون امنیت ملی با عنوان «الزام دولت به اصلاح اشکالات و ابهامات برجام قبل از اجرای آن» به هیات رئیسه مجلس ارائه شد که با توجه به انتشار گزارش کمیسیون ویژه برجام، ارائه این طرح موجب به حاشیه راندن گزارش مذکور خواهد شد.
از آنجایی که کمیسیون برجام توسط خود مجلس تشکیل شد و موضوع برجام را از ابعاد مختلف مورد بررسی علمی و کارشناسانه قرار داده است، پس ارائه این طرح دو فوریتی کمیسیون امنیت چه مفهومی دارد؟! آیا این طرح چیزی جز موازی کاری غیر کارشناسانه محسوب می شود؟!
آقای لاریجانی که بر جایگاه ریاست مجلس تکیه زده اند چگونه اجازه می دهند که گزارش به این مهمی که هفته ها وقت و انرژی صرف آن شده است، یک باره با ارائه این طرح به حاشیه رانده شود؟! آیا این اقدام زیر سوال بردن گزارش کمیسیون برجام نیست؟!
این اقدام کمیسیون امنیت ملی به نظر چیزی جز بی توجهی به کمیسیون ویژه برجام نمی آید و متاسفانه بیانگر یکجانبه نگری و اختلاف افکنی در مسیر بررسی برجام است و اینجا است که هیئت رئیسه مجلس وظیفه دارد که با ارائه طرح های سلیقه ای و غیر کارشناسانه مقابله کند، نه اینکه به سرعت آنها را به تصویب برساند.
ما دانشجویان بسیجی دانشگاههای استان خراسان جنوبی از نمایندگان استان می خواهیم تا مسئله مهم و حیاتی برجام را کارشناسانه و در مجلس بررسی کنند و نگذارند با ارائه طرح های اختلاف افکن، این گزارش که زحمت و هزینه زیادی برای حصول آن کشیده شده است، به حاشیه رفته و از مسیر صحیح بررسی خود خارج شود.
نمایندگان ما باید با طرح هایی که اصل برجام را تبدیل به فرع می کند مقابله کرده و در پی به نتیجه رساندن مسئله برجام باشند تا دولت هرچه سریعتر وضعیت کشور را مشخص کند تا بیش از این در این ابهام پذیرش یا رد برجام نمانیم.