به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش بزرگداشت آیت الله شهید مدنی امروز در سالن ۱۷ شهریور دانشگاه خوارزمی با همکاری بنیاد فرهنگی هنری شهید مدنی و با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی؛ دکتر سبحان اللهی رئیس دانشگاه، علی محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، کینژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه در دوران نوجوانی افتخار این را داشته است که در کنار آیت الله شهید مدنی حضور داشته باشد گفت: من در دوران نوجوانی خود و در جوار حرم حضرت علی (ع) سعادت این را داشتم که به حضور این شخصیت بارز و شاخص دینی و سیاسی شرف یاب شوم و در جلسات بحث ایشان پای حرفهایشان بنشینم.
وی در خصوص شخصیت این مقام عالیقدر خاطر نشان کرد: یکی از مصادیق بارز شخصیتی ایشان همان چیزی است که قرآن با آیات نورانیاش به آن تاکید میکند که بعضی انسانها در زندگی خود به سطحی میرسند که میتوانند فراتر از مرزهای جغرافیایی سرزمین خود را حفظ کنند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آیت الله مدنی و سردار حسین همدانی از جمله کسانی هستند که در طول دوران مجاهدت خود توانستهاند از مرزهای کشورهای اسلامی در دنیا دفاع کنند هم چنین سردار همدانی یکی از شاگردان مدرسه فقاهت آیت الله مدنی بود که در طی بیش از ۳۰ سال تلاش خود برای حفاظت از جغرافیای عالم اسلام در آخر جان خود را در این راه به طبق اخلاص گذاشت و امروز در شهری که به نور فقاهت آیت الله مدنی منور است تشییع میشود.
حجت الاسلام ابوترابی فرد شهید سردار همدانی را محصول مدرسه فقاهت آیت الله شهید مدنی دانست و تصریح کرد: دنیای اسلام مرهون وجود این افراد است و همه دستاوردهای امروز عالم اسلام به ویژه عالم تشییع مرهون تربیت چنین انسانهایی است که راه پیامبر اعظم و معصومین را تداوم بخشیدهاند.
وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: راه مدرسه امام صادق (ع) تربیت مجتهد است و شخصی چون آیت الله مدنی که از دوران نوجوانی عزم خود را به آراسته شدن و فهم مفاهیم اسلامی جزم کرده بود نتیجه تربیت شدن در مدرسه امام صادق (ع) است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که آیا میشود فقه و مقام فقاهت را به معنی سلوک دانست یادآور شد: نمیشود هر کسی را که به مقام فقاهت رسید منز نیز دانست چرا که انزار دستاورد ایمان است که عبارتند از پیوند دو حوزه عقل نظری و عقل عملی و اگر در عقل نظری انسان عقل عملی وی نیز در همان راستا پیش رود آن وقت میتوانیم بگوییم آن انسان منظر است.
حجت الاسلام ابوترابی فرد تاکید کرد: فقیهی را میتوان منظر دانست که علم و عمل را با هم گره زده باشد و سلوکش بیدار کننده اذهان مردم شود چنین افرادی در تاریخ وجود داشتهاند افرادی چون آیت الله دستغیب که انزار در وجودش موج میزد و یا آیت الله مدنی که با همه وجودش بیم از خدای متعال داشت و به همین خاطر به هر کجا که قدم میگذاشت انقلابی برپا میکرد.
وی با اشاره به جریانات انقلابی که این شخصیت بارز سیاسی در بسیاری از شهرهای ایران به راه انداخته بود خاطر نشان کرد: ایشان در طی فعالیتهای انقلابی خود با سفری که به استان همدان و روستای دره مراد بیگ داشتند موجب تحول و انقلاب آن روستا شدند که من این تحول را ثمره تربیت قرآنی ایشان میدانم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کمتر کسی را میتوان یافت که با ایشان از نزدیک در ارتباط بوده باشد و تاثیری از وجود چنین عالم گرانقدری نپذیرفته باشد ایشان ابعاد شخصیتی بسیاری داشتند که تنها به یک بعد سیاسی آن اشاره کردهام و این را بدانید که سیاست او برآمده از دیانتش بود و اگر پایههای دینی او تا آخرین لحظات عمرش قوی و استوار ماند قطعا دلیلش همین بوده است چیزی که در وجود امام (ره) نیز دیدهایم.
حجت الاسلام ابوترابی فرد در ادامه تشریح شخصیت آیت الله مدنی گفت: ایشان در مدت کوتاهی که به خرم آباد رفتند باعث شدند تمام شهر تحت تاثیر رفتار قرآنی اسلامی ایشان قرار گیرد و سخنرانی ایشان در همان شهر موجب تبعیدش شد اما همان تبعید به شهر نورآباد نیز موجب ایجاد موج انقلاب در آنجا شد.
وی در ادامه افزود: این شخصیت عالیقدر خود را در مقابل امام یک شاگرد میدانست و ریشه منیت و خودخواهی را در خود خشکانده بود به همین خاطر توانسته بود در روح و فکر مردم نفوذ پیدا کند ایشان حتی نشستن پای کلاسهای درس امام را برای خود لازم میدید و همیشه پشت سر امام به نماز میایستاد و روزهایی که ایشان به هر دلیلی نمیتوانستند بیایند به جایشان نماز اقامه میکرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: آیت الله مدنی با خود و منیتش خداحافظی کرده بود به همین خاطر نوری الهام بخش در وجودش سرشار بود که موجب شد فضای جامعه ایران را نیز فرا گیرد. امروز معلم شهید مدنیها هستند و کسانی که میخواهند چون ایشان انسانهای تاثیرگذاری باشند باید در مدرسه ایشان زانو بزنند که شهید همدانی از جمله کسانی است که این زانو را زده بود این را بدانید که فقدان وجود چنین علمایی جبران ناپذیر است و از خداوند برای این شهید وارسته و سالک الی الله مسئلت دارم