به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ساکی، مدیرکل دفتر ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان در این همایش که مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی و پزشکان و کارکنان مراکز بهداشتی _ درمانی، بیمارستانها و مراکز فوریتهای پزشکی حضور داشتند، مقدمهای در خصوص فضای سایبری و اهمیت آن بیان کرد.
وی از مسئولان دستگاههای اجرایی خواست با دفتر ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تعامل داشته باشند و ضمن رصد تهدیدات؛ با اجرا کردن دستورالعملهای ارائه شده به رفع مشکلات احتمالی خود اقدام کنند.
مدیرکل دفتر ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان با بیان اینکه در قانون بودجه امسال، بحث پدافند غیرعامل و تهدیدات سایبری لحاظ شده است، به بیان شاخصهای جهانی ارزیابی امنیت سایبری کشورها شامل اقدامات قانونی و مشارکت و همکاری برای انجام آن پرداخت.
ساکی بر کاهش استفاده از سیستم بیسیم، استفاده از فیبر نوری، فراهم آوردن امنیت سامانههای سختافزاری و نرمافزاری و استفاده از مراکز داده امن تأکید کرد.
غفلت از فضای سایبری؛ ایجاد فرصت برای طراحی و پیادهسازی توطئه دشمنان
توکلی، مدرس و مشاور حوزههای مرتبط با امنیت سایبری و خدمات اطلاعات و ارتباطات نیز غفلت از دشمن در حوزه سایبری را به منزله ایجاد فرصتی برای طراحی و پیادهسازی توطئههای آنان دانست.
وی به بیان مفهوم امنیت برای یک دارایی و عوامل تهدیدکننده آن و نقاط آسیبپذیر حفاظتی شامل آسیب کم و زیاد پرداخت و پیشرفت پایدار را در گرو امنیت ملی و یکی از محورهای اساسی امنیت ملی را پدافند غیرعامل برشمرد.
توکلی به دو راهبرد اساسی برای امنیت شامل اقتدار و توان بازدارندگی کشور و همزیستی مسالمتآمیز با همسایگان کشورهای منطقه اشاره کرد و راهبرد نخست را اساسی و راهبرد دوم را کمککننده مورد نخست دانست.
مشاور حوزههای مرتبط با امنیت سایبری و خدمات اطلاعات و ارتباطات، زمان حملات سایبری را نامشخص خواند و بر آمادگی همهجانبه برای مقابله با آن تأکید کرد.
توکلی همچنین به توصیف امنیت ملی و هفت حوزه مرتبط با آن شامل حوزههای دفاعی، زیستمحیطی، اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی، انرژی و منابع طبیعی و سایبری _ امنیت فناوری و راههای جلوگیری از دستیابی رقیب به فناوری، ابزار حفظ امنیت ملی، جلوگیری از اثرگذاری فناوریهای مخرب و حملات بیوتروریسمی – انواع تهدیدها و آسیبها به سیستم – بلوغ سازمانی در امنیت فناوری – امنیت سایبری – انواع حملات سایبری و راههای مقابله با آن و مفاهیم مرتبط با حملات سایبری پرداخت.
وی در بخش دوم سخنان خود، توضیحاتی در خصوص چگونگی برقراری امنیت در فرد، خانواده، سازمان، جامعه، تلفن همراه و شبکههای اجتماعی با شناخت فضا و مدیریت تهدیدها و فرصتها بیان کرد.
توکلی در این بخش به چارچوبهای برقراری امنیت شامل ایجابی و سلبی، امنیت نامههای الکترونیکی، امنیت شبکههای اجتماعی و خطرهای موجود و امنیت در تلفنهای همراه هوشمند به عنوان ابزار اطلاعاتی اشاره کرد.
مدیرعامل یکی از شرکتهای مرتبط با حوزههای امنیت سایبری نیز توضیحاتی در خصوص مدیریت سیستم امنیت اطلاعات برای حاضران بیان کرد.