کتایون نجفی زاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در حاشیه کنگره بین المللی پیوند اعضاء که هم اکنون در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، در خصوص نقش دانشجویان در ایجاد فرهنگ اهدای عضو در کشور گفت: دانشجویان قشر عالم جامعه هستند و علم میتواند جهت ایجاد تغییرات مثبت در فرهنگ تاثیرگذار باشد.
وی افزود: دانشجویان فعال در این حوزه میتوانند دیگر دانشجویان را به ثبت نام در سایت مرکزی اهداء عضو هدایت کرده و با همکاری در این سایت فرهنگ ایثار در کشور را ایجاد کنند.
رئیس پیوند اعضای وزارت بهداشت دانشجو را سفیر اهدای عضو دانست و تصریح کرد: اگر هر دانشجو در این مسیر بتواند جامعه را به این باور برساند که مرگ مغزی نجات یک زندگی دیگر است، میتوان هر دانشجو را یک سفیر اهدای عضو نامید.
نجفی زاده پیشگیری از بیماری را بسیار مهم دانست و افزود: در درجه اول باید هر فردی تلاش کند تا به بیماریهای نیازمند به اهدای عضو و بیماریهایی که یک عضو تاثیرگذار بدن مانند کلیه، کبد و یا قلب را از کار میاندازد مبتلا نشوند و تنها راه در امان ماندن از این اتفاق دادن چکاب کامل بدن در هر شش ماه یک بار است.
وی از اجرایی کردن قطعنامه ۱۱ موردی روش های اهدای عضو خبر داد و بیان داشت: در این کنگره که چهار روز به طول خواهد انجامید در نظر داریم که قطعنامهای را در ۱۱ بند جهت چگونگی ارتقای اهدای عضو در کشور ارائه داده و جهت اجرای آن تلاش کنیم.