به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، کارن ابری نیا امروز در همایش کارآفرینی در دانشگاه خیام مشهد با اشاره به رشد کمی موسسات آموزش عالی، گفت: 385 موسسه آموزش عالی و دانشگاه غیرانتفاعی و غیردولتی در سطح کشور وجود دارد که 80 درصد آنها در دولتهای نهم و دهم شکل گرفته است که هم اکنون باید به سمت کیفی سازی این موسسات گام برداشت.
وی با اشاره به مشکلات مالی و آموزشی موسسات آموزش عالی افزود: متاسفانه وزارت علوم هیچ برنامهای برای توسعه کمی این موسسه ها ندارد و از تاسیس موسسههایی که توان مدیریت ندارند جلوگیری میکند.
مدیرکل آموزش های غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم به کاهش دانشجو در سالهای اخیر اشاره کرد و بیان داشت: با روند کاهش دانشجو این موسسات نمیتوانند به کار خود ادامه دهند و ما مجبور به تعطیل یا تجمیع آنها با دیگر موسسات هستیم.
وی با تاکید بر ارتقاء موسسات آموزش عالی خوب برای افزایش کیفیت خود، گفت: ما مانع از توسعه موسسات ضعیفتر خواهیم شد، وزارت علوم به این مقوله نگاه کیفی دارد و با توسعه کمی مخالف است.
ابری نیا با تاکید بر اینکه وزارت علوم از موسسات آموزش عالی توانمند حمایت میکند، افزود: در مشهد دانشگاه خیام و دانشگاه سجاد به لحاظ کیفیت و ارائه خدمات آموزشی مانند دیگر دانشگاههای دولتی هستند که وزارت علوم از آنها حمایت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دانشگاههای غیردولتی به عنوان برترین دانشگاهها شناخته میشوند، گفت: مطمئنا دانشگاههایی مانند دانشگاه خیام میتوانند در این مسیر حرکت کنند.
مدیرکل آموزش های غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم، با اشاره به رتبه بندی موسسه ها و دانشگاهی غیردولتی خاطرنشان کرد: در این رتبه بندی دانشگاه خیام و سجاد مشهد در سطح ۱ قرار گرفتهاند که شاید در یک یا دو سال آینده نظام رتبهبندی موسسات و دانشگاههای غیرانتفاعی اعلام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه موسسات آموزش عالی غیردولتی ۳۰ سال است که با هدف کاهش مسئولیت دولت در امور آموزشی راه اندازی شده اند، بیان داشت: دولت یازدهم در صدد حمایت از بخش خصوصی برای واگذاری بخش آموزشی و کاهش هزینه های دولتی است.
مدیرکل آموزش های غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم، با اشاره به توجه دانشگاهها به کارآفرینی، گفت: خروجی دانشگاه ها متناسب با نیازهای کشور نیست.
وی به بیکاری دانش آموختگان دانشگاهها اشاره و تصریح کرد: چرخ صنعت و اقتصاد در کشور باید توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهها بچرخد و تحقق این مهم نیازمند هماهنگی بین دستگاه های اجرایی با دانشگاه ها است.
ابری نیا ادامه داد: دانشگاه بدون حمایت دولت و فعالان اقتصادی بخش خصوصی نمیتواند دانشجوی کارآفرین تربیت کند.
مدیرکل آموزش های غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم تاکید کرد: کارآفرینی از این جهت مهم است که بتواند برای دانشجو ایجاد شغل کند.