به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، محمد علی اکبری، رئیس دانشگاه ایلام در نشست با اصحاب رسانه با مقایسه پویایی دانشگاه ها در دهه ۶۰ با دهه ۹۰، گفت: در دهههای پیش و پس از انقلاب امکان حضور در دانشگاه برای تمام افراد وجود نداشت، گرایش به نخبه گزینی باعث شده بود که از هر ۱۰ نفر، یک نفر به دانشگاه جذب شود، بیشتر دانشجویان باورهای عمیق و اصل داشتند.
وی افزود: علارقم اینکه صندلی و تخت اضافه در مراکز آموزش عالی وجود دارد؛ مباحث مطرح شده در دانشگاه افت کرده است، جامعه دانشگاهی کنونی در برخی لایه ها نسبت به دهه های گذشته پیشرفت کرده است اما در این دهه دانشجویانی موجودیت دارند که قشر خاکستری هستند و مسائل را جدی نمی گیرند، دانشجویانی که جانبدار طیف چپ و راست هستند سربازان نظام می باشند اما کسانی که تکلیف شان مشخص نیست اسباب نگرانی من را فراهم کرده اند.
رئیس دانشگاه ایلام با تاکید بر هزینه کردن برای تعمیق باورهای دانشجویان اصول گرا و اصلاح طلب در راستای مصون کردن آن ها از گرویدن به مسائل سطحی، تصریح کرد: دعوت از یک مهمان برای سخنرانی به معنای تحمیل یا انعکاس مواضع رئیس دانشگاه نیست، ما در چارچوب نظام به طیف های مختلف اجازه می دهیم به بیان دغدغه هایشان بپردازند، در اجرای فرمان رهبر انقلاب مبنی بر بسیط کردن فضای آزاد اندیشی، کوشا هستیم.
علی اکبری به فضای نقد حاکم بر دانشگاه ایلام نمره ۱۷ داد و خاطرنشان کرد: از انتقاد، استقبال می کنیم، شرایط برای حضور در حوزه های سیاسی، فرهنگی و غیره فراهم کرده ایم، برخی به گونه ای رفتار می کنند که گویا بی حجابی و سیاست بازی فقط در محیط دانشگاه جاری است، مراکز آموزش عالی برشی از جامعه هستند، مسلما آرزوی ما مطرح شدن دانشجویان در سطح آرمانی و آسمانی است و وقتی محیط را اینگونه مشاهده نمی کنیم؛ ناراحت می شویم.
وی کثرت طیف سوم یا قشر خاکستری در جامعه را زنگ خطر دانست و گفت: از فریب خوردگی دانشجویان توسط شارلاتان هایی که در فضای انتخابات ظاهر می شوند؛ نگران هستم، چه بسا جناح های چپ و راست با مبنای عقلانی متعالی به دلیل فراوانی طیف سوم با باخت مواجه شده اند، بزرگ تر شدن این گروه برای جامعه خطرناک است.
احمدی نژاد و خاتمی را در یک کلاس نمی دانم
رئیس دانشگاه ایلام گفتمان اعتدال را استمرار اصلاح طلبی عنوان کرد و یادآور شد: جریان های سیاسی اگر طالب پیشرفت هستند باید پوست اندازی کنند و در این راه ممکن است یارانشان را جا بگذارند، همانگونه که جریان اصول گرایی، احمدی نژاد را جا گذاشت.
علی اکبری ادامه داد: تمام جریان های سیاسی از وجود گلادیاتورها و جریانات عبور که مانند استاد اسدی به خودی ها گل می زنند یا تیترسازی می کنند؛ رنج می برند، «عبور از دوستان» فلاکتی است که در تمام جریانات وجود دارد، راست و چپ به اعتدال نیاز دارند زیرا داشتن رفتاری به دور از اعتدال در یک جامعه متکثر، منطقی نیست.
وی با بیان اینکه جریان ما به عنوان جریان اصلاح طلبی، نه تنها برخی افراد بلکه مواضعشان را قبول ندارد، تصریح کرد: به عنوان مثال، ما اکبر گنجی را به عنوان اصلاح طلب قبول نداریم، برخی افراد باید به پیاده شدن از این جریان تن بدهند.
رئیس دانشگاه ایلام با تاکید بر این مطلب که احمدی نژاد و خاتمی را در یک کلاس نمی دانم، گفت: جریان اصول گرایی نیز احمدی نژاد را قبول ندارد اما جریان اصلاح طلبی این موضوع را در برابر خاتمی اتخاذ نکرده و او را در بدنه خود نگه داشته است.
دانشگاه ایلام اتاق فکر ادارات استان است
علی اکبری در بخش دیگر سخنان خود گرایش این دانشگاه به نخبه گرایی اشاره کرد و یادآور شد: حمایت هایمان از پژوهش را دوبرابر کرده ایم، شعار ما این است که «بدون پژوهش هیچ کاری انجام نشود»، پشتیبانی از مقالات معیوب را به صفر رسانده ایم، سخنرانان علمی و دانشمندان فرهیخته را دعوت می کنیم و از وزارت علوم و معاونت علمی رئیس جمهور اعتبارات شایسته ای دریافت کرده ایم.
وی افزود: وزارت علوم برای اینکه دانشگاه را از حوزه آکادمیک زینتی خارج کند به دانشگاه ایلام ماموریت داده است که به اتاق فکر استان تبدیل شود، در این زمینه با استقلال کامل عمل می کنیم و مورد تقدیر وزارت مطروحه قرار گرفته ایم.
رئیس دانشگاه ایلام خبر داد: حضور موفق این مرکز آموزش عالی در شورای پژوهشی ادارات استان به گونه ای است که این دانشگاه درصدد می باشد مرکز ایلام شناسی را در خود دایر کند.
رئیس دانشگاه ایلام فعال شدن دفتر ارتباط با صنعت و مرکز رشد این مرکز آموزش عالی را همسو با سیاست تولید ثروت و کارآفرینی عنوان کرد و گفت: در تلاش هستیم که دانشجویان را برای انجام فعالیت های کارآفرینانه همزمان با تحصیل ترغیب کنیم.